Egy tavaly novemberi cikke miatt indított ellene rémhírterjesztés miatt eljárást a hatóság.

A 24.hu cikke szerint a Nyíregyházi Járási Ügyészség különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat Gődény György ellen, mert tavaly novemberben olyan írást tett közzé, amely az ügyészség szerint tartalmában alkalmas volt arra, hogy akadályozza a koronavírus elleni védekezés eredményességét.

Felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség Gődényre

Forrás: Faacebook

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője, Szilágyi László a 24.hu megkeresésére elmondta, az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért egy rémhírterjesztéssel vádolt férfira. Hozzátette, a férfi továbbra is kitart amellett, hogy nem követett el bűncselekményt és azt állította hogy az általa becsatolt cikkek az ő igazát támasztják alá.

A 24.hu cikke idézi a vádirat lényegét, amely szerint Gődény tavaly november 25-én a déli órákban "A választás szabadsága" címmel jelentetett meg egy írást a saját internetes oldalán, ami felkerült a róla elbenevezett egyéb közösségi média oldalára is. A cikkben a férfi értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormány intézkedéseit víruspropagandának titulálta, az egész járvány elleni védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte. A kötelezően viselt szájmaszkokról pedig azt álította, hogy azok az egészségre ártalmasak és védelmi szerepüket nem töltik be.

A vádirat szerint Gődény szándékosan valótlan és megalapozatlan állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék és a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek, mivel az ő tevékenységüket vírusbizniszben való részvételnek nyilvánította a patikus.

A vírusszkeptikus gyógyszerész oldalán nagy számban szóltak hozzá az íráshoz az olvasók, a közösségi médiás oldalára is több száz komment érkezett, de az írását is több százan osztották meg.

Az ügyészség a különleges jogrend idején lekövetett rémhírterjesztéssel vádolja a gyógyszerészt, a bűncselekményért a törvény szerint 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség azt indítványozta, hogy Gődényre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a bíróság – olvasható a cikkben.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ezért nem tart senkitől ez a faszi...nem mernek vele mit kezdeni...
Valamit nagyon tudhat az ürge...
rokker33
5 évet a görénynek kenyéren és vizen tartsák!
NKF
Már,hogyne tudna!Kerestek 100 millát a kártékony férgek.Vagy ki tudja mennyit.
Ki kellett volna lőni,mint a gemenci erdőben a selejt bikát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.