2021. év január-május hónapban előre nem látott áremelkedések voltak tapasztalhatók az építési piacon: a betonért tizenhat, a hőszigetelő anyagokért ötvenöt, a faanyagokért kilencvenhárom százalékkal kellett többet fizetni. A Növekedés.hu cikke szerint az építőipari szereplők két számjegyű áremelkedésre számítanak a lakáspiacon.

Új lakás, építkezés, felújítás? Felejtse el! Egekben az árak

Fotó: pixabay.com

Kiss Gábor, a lakóparkok építésével foglalkozó Metrodom Kivitelező Kft. ügyvezető igazgatója szerint a tavalyi stagnálás után idén biztosan emelkedni fognak az ingatlanárak is, ő két számjegyű, legalább tíz százalékos emelkedést vár az értékesítési árakban – írja a 24.hu.

A budapesti új építésű piacon most bruttó 972.000 Ft az átlagos négyzetméter ár. A következő egy évben 1.050.000 – 1.100.000 Ft /m2 bruttó érték várható. És bár az egymillió forintos négyzetméterár egy komoly lélektani határnak tűnik, amiről azt tartják, hogy felette elfogy a fizetőképes kereslet, a budai oldalon a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez így nem igaz, ráadásul költség oldalról nagyon nagy nyomás alatt van a lakáspiac, lehetetlen elkerülni az áremelést.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Előre nem látott áremelkedések???
Ki nem látta előre? Aki nem tud logikusan következtetni; a kormány vonatkozó kedvezményeinek logikus következménye! =))
balos
@RonaGyuri: Mert a hitel mozgatja a kleptomániás kezeket!Nem véletlen a sok bedőlés sem!Így kell árokba lökni a szerencsétleneket,amikor semmi nem biztos a mai viágban,csak a halál!Ahhoz pedig "kikövezik" a nemzeth vesztői az utat jó pénzért!
emerencia
@Horizont: Általam jól ismert nyugdíjas aktív kora óta éveken át kuporgatott, hogy abból majd rendbe hozza a lerobban lakását. Megtakarítása igencsak megcsappant a Quaestor botrány miatt. Azóta is kuporgat amennyire csak tud. Nem jár neki semmi állami segítség. A rohamos áremelkedés, a szakemberhiány és a járványhelyzet miatt nem meri elkezdeni a munkálatokat, a lakása pedig egyre-egyre rohad le és az ő ereje is fogytán... Attól fél, hogy nem lesz elég a pénze a végére. A nyugdíja egyre kevesebbet ér, hitelről szó sem lehet. Ez a rendszer kitol mindenkivel aki nem tartozik a nertársi körbe. Azokkal is akiknek azt hazudja, hogy "segíteni" akar és azokkal is akiket semmibe sem néz.
emerencia
@sgl: Remélem, hogy ellenzéki győzelem esetén a Quaestor ügy is az elszámoltatás része lesz. (Min. 10 év börtön és vagyonelkobzás.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.