Volt, aki a háziorvosa jóváhagyásával, volt, aki a doktor és családja elől eltitkolva utazott a szomszédba, hogy Pfizerral oltakozzon.

Noha hivatalos protokoll Magyarországon nincs arra vonatkozóan, hogy ha valakinek a szervezetében két oltás után sem alakul ki a koronavírussal szembeni védettség az antitest- és sejtes vizsgálat alapján, kaphat-e egy harmadik, úgynevezett booster oltást, nem lehetetlen feladat hozzájutni a harmadik dózishoz.

Romániába mennek a kínai vakcinával oltottak harmadik Pfizer oltásért

Forrás: 123rf.com

Rusvai Miklós virológus beszélt is arról, hogy tud olyan háziorvosról, aki ellenanyag hiányában harmadik oltást adott páciensének – írja a 24.hu.

A portál egy 60 évnél idősebb olvasója nem a hátradőlést választotta, miután márciusban megkapta mindkét dózis kínai vakcinát.

A második adag után két héttel elvégzett antitestvizsgálata azt mutatta, szervezetében nincs ellenanyag. Májusig várta, hátha történik valami, addig megpróbált ugyanolyan óvatosan élni, mint az oltás előtt, és alig találkozott a gyerekeivel.

Ezt elégelte meg, elment a háziorvosához, aki azt javasolta neki, hogy mivel a vizsgálatok alapján olyan, mintha be sem oltották volna, próbálkozzon külföldön, hátha kap másik oltást. Mivel Romániában regisztráció nélkül is beoltják a külföldi állampolgárokat, itt van a szomszédban, és Pfizert is kaphat, déli szomszédunk mellett döntött. Térképen megnézte az oltópontokat, végül Aradra esett a választása. Kétszer utazott ki, és egy autós oltóponton kapta meg az első, három héttel később pedig a második Pfizer-oltást is. 

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A kormány szégyene sokadik hatványon. És még mindig ők tobzódnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Én naiv pedig azt gondoltam, hogy a románok is, mint ahogy mi is az internacionalista összetartozás és segítségnyújtás elve miatt elajándékozzák a nyugati vakcinát a jobban rászoruló színes ború testvéreiknek. (Kiderült, nem annyira jószívűek, inkább a saját polgárjain segít az ottani kormány). Vagy el se fogadjuk az asszonyság vakcináit? Csak nem orrolt meg rá a vezér valamiért, és ezért csak kínai szurit akarunk gyártani?
Csizmás Kond
..idáig rendben...de most van-e antiizéje ?
ómió
De, ugye, nem azért, mert itt nem kaphatnának!?
Macskaszem
@ómió: Mért, hallottál már olyat aki a kínai fosra kapott pfizert, hogy valami védelme is legyen?
ómió
@Macskaszem: Olyat nem hallottam még, hogy valaki "kínai fosra" még Pfizer fost is akart volna! Ehhez - gondolom - már "emelt szintű" efftársi "oltáspártiság" szükséges!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.