Orbán Viktor kitüntetett jelentőséget tulajdonít annak, ki szeret és tud focizni. Kapcsolatai, amelyek a pályán köttettek, mintha mindennél tovább kitartanának.

Így fonódott össze a MSZP pénzembere a Fidesszel

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kilencvenes évek derekán, már Fidesz-elnökként, a parlamenti futballválogatott öltözőiben ismerkedett meg Puch Lászlóval, az MSZP mohácsi illetőségű erős emberével – írják a 444.hu-n.

Puch az első MSZP-kormány idején erősödött meg a pártban, miután a Tocsik-ügy miatt Boldvai László, a párt pénztárnoka körül fogyni kezdett a levegő. Baranyában Puch ekkor már befolyásos embernek számított, és nem csak a pártban: egy ideig a helyi klub, a Pécsi MFC elnöke is volt – akkoriban, amikor a csapat edzőjét id. Dárdai Pálnak, csapatkapitányát pedig ifj. Dárdai Pálnak hívták.

Puch a focipálya környékén gyorsan megtalálta a hangot Orbánnal, a parlamenti válogatott külföldi turnéin rendszeresen kártyáztak és fröccsöztek együtt, és a kerettagok szerint kifejezetten jól kijöttek egymással. A Fidesz elnöke mutatta be Puchot Simicska Lajosnak, a párt első számú pénzemberének.

A kétezres években az állami megbízások irányításán keresztül ők ketten – Puch és Simicska – közösen gondoskodtak arról, hogy a Fidesz és az MSZP dominanciáját semmi ne törje meg. Az építőipari megbízások esetében a két nagy párt pénzemberei már rendszeresen egyeztettek. A szocialista párt Puch regnálása alatt alaposan eladósodott ugyan, de az egykori Baranya megyei elnök vagyonos ember maradt, és 2010 után is több olyan üzletben is szerepet vállalt, amiben a Fidesz is érdekeltnek látszott.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Hol van már ahhoz képest a néhai Tocsik márta un. "sikerdíja" ahhoz képest, hogy már az un. kedves vezetőé az ország, magának és a kusti előnevű csicsKÁINAK építi úgy, hogy már a látszatra sem adnak
.
www.google.com/search?q=ner+tagok+lop%C3%A1sai&oq=
NER&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0i433j46i175i199i433j46i433j0l3j46i175i199.4389j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
--------------------------
.
Amúgy közjogilag érvénytelenül törvényesítetten!!!
.
Ki gondolta volna, hogy Petőfi Sándor soraira 2021-ben is sor kerülhet
.
----- Mácsai Pál: Dicsőséges nagyurak (Petőfi Sándor verse)
www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg&t=15s
-----------------------
.
Érik az öngól!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Persze együtt Tocsikoltak,olajoztak meg minden!Kutya baja egyiknek sem!A Boldvai kicsit
butább volt a Puchnál!
tudode
Hol van már ahhoz képest a néhai Tocsik márta un. "sikerdíja" ahhoz képest, hogy már az un. kedves vezetőé az ország, magának és a kusti előnevű csicsKÁINAK építi úgy, hogy már a látszatra sem adnak
.
www.google.com/search?q=ner+tagok+lop%C3%A1sai&oq=
NER&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0i433j46i175i199i433j46i433j0l3j46i175i199.4389j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
--------------------------
.
Amúgy közjogilag érvénytelenül törvényesítetten!!!
.
Ki gondolta volna, hogy Petőfi Sándor soraira 2021-ben is sor kerülhet
.
----- Mácsai Pál: Dicsőséges nagyurak (Petőfi Sándor verse)
www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg&t=15s
-----------------------
.
Érik az öngól!
Horizont
A pénz a közös istenük ezért időnként puszipajtások, kifelé meg acsarkodnak egyet, a függöny mögött meg összeborulnak.
zsupumi
A politikánál nincs mocskosabb a világon. Mind megélhetési politikus, nem szeretnek dolgozni, csupán az 1-2 millióért nyomogatják a gombokat. Ha akarnak bejárnak, elücsörögnek a melegbe, ha nincs kedvük otthon maradnak. A többi szerencsétlen meg élje le a szürke kis életét kuporgatással. Még az a jó, hogy gazdag és szegény egyformán végzi, legalább ebben az egyben van igazság a földi életben.
Béla333
Amikor a 2018-as választások előtt az állami ellopott pénzek elosztásáról írtam ide a Propira, mekkora hörgés volt...
Oszt eltelt újabb 4 év és már nem is tagadják...
Béla333
Még 4-8-12 év és amiről most beszélni sem szabad, mert ha csak szóba hozom, már akkor akkora az ellenzékiek körében a hörgés, hogy ihaj-csuhaj, akkor majd kiderül, hogy abban is igazam volt!
Kivárjuk, amíg az emberek rádöbbennek, időnk végtelen... Csak az ország pénze és lehetősége véges.
Eladott Ország
Puch László, Simicska Lajos tanítómestere volt, majd a tanítvány túlnőtt a mesteren. Mindketten nagyon jól tudták, hogy a bajok legfőbb eredője a pártok finanszírozása és ezt kell először lehetővé tenni mindenek előtt. " A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.” ( Edmund Burke )
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/98186429_1075041996210897_1685632929759232000_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=XBHMW9rcTuwAX8y8hlZ&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=9a63ffccd8b773619728c383739809c7&oe=60D56421
Béla333
@zsupumi: 16.35
Talán ha a jóisten előtt egy mérce alapján lesz a korrupt, tolvaj bűnöző politikus és a szegény, szürke, becsületes állampolgár megítélva, akkor ezen a földön is erre kellene törekedni. Nem birka módra hagyni, hogy ők bűnözésből habzsi-dőzsi életet éljenek, mi meg büszkeségből nélkülözzünk.
A törvény előtti egyenlőség követelménye nem egy új találmány:

"A törvény előtti egyenlőség gondolata nem új és nem az Egyesült Államokból ered, hanem a nyugati civilizáció egyik bölcsőjében is már felmerült: Kr.e. 430-ban az athéni államférfi, Periklész gyászbeszédében is szó volt erről az elképzelésről: "
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6rv%C3%A9ny_el%C5%91tti_egyenl%C5%91s%C3%A9g

Vagy birka módra tűrjünk el mindent szerinted?
Béla333
Ez a Puch is és a Simicska is leéli úgy az életét, hogy loptak-csaltak-hazudtak és egy hajszáluk meg nem görbült!
Meg vagyunk mi őrülve, hogy ezt hagyjuk, miközben mi meg gürcölünk, tűrünk, mint a birkák?!
justhpeter
Erre mondják, hogy az egyik 19, a másik egy híján 20.
Eladott Ország
"Világraszóló győzelmet szült itt a népakarat: a háromharmadot uraló, kétharmadnak látszó egyharmadot. Ez a mi szégyenünk. Aki a rókára bízza a baromfiudvar felügyeletét, az tyúkeszű, és beteljesedik a sorsa, mondták a régi öregek, mert azok még a természet közelében éltek, nehéz volt őket néhány latornak megdumálni."
nezelodo
Nincs ebben semmi új, csak a mindkét oldalon a most ájuldozó híveknek nem tűnt föl. Nem a politikai hitvallók körül csoportosulnak a szerencselovagok, hanem a pénz szagára repülnek, mint dögre a legyek. Ezért csengett le az első királyság alatt a macisbankból való 160 milliárdos lopás is, mert mindkét oldal benne volt! És hogy Orbán hatba szúrta az együtt ebédelős családi barátját a Kisherceget? Mára már megszokottá válik, megesett ez jónéhánnyal azóta is a Viktor körül.
Nyírfa
Akartam én ezt tudni?
Mond az valamit, hogy Puch és Gyurcsány ellenlábasok voltak?
Minden nap kapunk valamit az arcunkba, ami fáj és kiábrándító , de van egy előnye is: segít a választásban. Momentán az én szekeremet Dobrev felé tolja.
Nem is értem, Karácsony hogyan csapódhatott a szocikhoz. Azért még nem írtam le, csak hangosan gondolkodom.
Béla333
Talán itt lenne az idő, hogy végre szembe nézzünk azzal, hogy az elmúlt évtizedekben a Fidesz és az MSZP bűnszövetségben, maffia módszerekkel szétlopta az országot.
Amikor egyesek rájöttek arra, hogy ők ugyan haszonélvezői voltak a bűncselekményeknek, de a balhét nem akarják elvinni, akkor megalapítottak egy új pártot zömében ugyanazokkal az emberekkel, akik az MSZP-ben ezekben a bűncselekményekben így-úgy de részt vettek. Ez a párt a DK!
Úgy gondolták, hogy ők megtisztulnak akkor, ha a DK-ba átlépnek és az esetleg általuk elkövetett bűncselekmények meg ott maradnak az MSZP-ben.
Csakhogy ez nem tud így működni!
Így szerintem a Fidesszel együtt az MSZP/DK-tól is meg kell szabadulni, ha ki akarunk mászni abból a trutyiból, ahová a bűnöző politikusaink az országot az elmúlt 32 év alatt vezették!
evacica
Hol van már Horn Gyula pártja?! Ez a Puch is egy megélhetési politikus volt, jelleme 00, sajnos nem ő az egyedüli szemét a pályán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.