A Budapesten élő és dolgozó kínaiakat kérdezte az Index arról, hogy mi a véleményük a Fudan-ügyről, az utcanevekről és az érintett magyar politikai szereplőkről.

A megszólalók többsége úgy véli, jó, ha a két ország baráti kapcsolatokat ápol. Volt, aki kifogásolta az utcaátnevezéseket, és azt, hogy egyes transzparensek "Kína ellenesek" voltak a tüntetésen.

Nem szeretnék, ha a Fudan-ügy túlságosan átpolitizált lenne, mindenesetre politikai tájékozottságuk erősen hiányos. Orbánt azért ismerik, ő Kína barátja.

Forrás: Index.hu

Fotó: Indavideó

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Az itt elo kinaiak nagy resze orban migransai. Mi mast is varhatnank toluk?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Ha nem értik, mi a baj azzal, hogy a még nem is létező egyetem kétszer akkora területet kap, mint a kétszáz éves Budapesti Műszaki Egyetem, akkor ezen nincs mit magyarázni.
Ha nem értik, mi a baj azzal, hogy a még nem is létező egyetemre akkora pénzt szán a kormány hitelből, ami ötvenszerese a BME éves költségvetésének, akkor ezen nincs mit magyarázni.
Ha nem értik, mi a baj azzal, hogy egy egyetem, amiről még azt sem lehet tudni, hogy milyen karok lesznek, elveszi a helye a magyar diákoknak tervezett diákvárostól, akkor nincs mit magyarázni...
human
Teljesen megértem a nyilatkozó kínaiakat, hogy tetszik nekik egy olyan kínai egyetem ötlete ami nekik ingyé lesz. Én is így lennék vele, ha mondjuk Franciaországban élnék és ott építenének a franciák magyar egyetemet.

Egyébként milyen finoman Kína barátra sikerült a "független" új Index videója. Mintha hiányzott volna belőle mondjuk egy tibeti véleménye vagy mondjuk rákérdezhettek volna a keresztényüldözésre is Kínában.
Szépen bújik ki a szög az Index zsákjából.
Yoda69
Az itt elo kinaiak nagy resze orban migransai. Mi mast is varhatnank toluk?
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy nem is olyan kis KÖZvetítés

Egy felcsúti székhelyű alkusz cég segíti a BKV-t

BKV menedzsmentje az igazgatósági ülésen úgy látta, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. közreműködésével jobb feltételekkel tudnak biztosítást kötni, mint ha közvetlenül tárgyalnának a biztosítókkal.
Persze, azt hogy mi a jobb azt nem kötik az orrunkra. Bár az ilyen és hasonló közvetítők jóságáról számos példát ismerünk például a kínai lélegeztető gép, és egyéb üzletek kapcsán.
Egyébként a cég valóban lenyűgöző, mióta Lolo szárnyai alá vette (szűk 2 év) a bevétele több mint két és félszeresére, a nyeresége majd 3,5 szeresére növekedett.
Toller Béla
Ostobák ! Kínának nincsenek barátai, még a közvetlen közelében, Ázsiában sem ! Kína egy hódító, minden tekintetben veszedelmes partner. Kulturálisan, gazdaságilag és katonailag is, nyomul, ameddig csak lehet. És annyi emberrel nagyon is lehet ... Majd, ha egyszer, Kínában is demokratikus, önkormányzatokra támaszkodó politikai rend lesz ...de addig csak a szakállunk nő ...
ómió
A Böszméről nem kérdezték őket? Valaki kuncsorog egy egyetemért, utána meg "tiltakozik ellene"...?
zsupumi
@ómió: Ezzel az értelmi szinttel te biztosan nem járhatnál oda !
Jozefina
A kinai piacot is be kéne zárni. Ócska bóvlikat árulnak és elveszik a nemzeti kereskedők kenyerét!!!??
Szalay Miklós
A kínai Fudan egyetem Magyarországon - a lényeg öt szórakoztatóan kétértelmű bekezdésben:

egyvilag.hu/index.shtml#fudan

(Frissítve az utcaátnevezések kapcsán.)
istván irén
@Qqberci: Persze hogy nem érti mivel is értené az agyukban ocsó zokni van ész helyett.rohadt migránsok
kereső
Őszintén szólva nem igazán érdekel a véleményük- nem mérvadó. Ha annyira jó a Kinai Népköztársaságban, és nem sokára Snghajban is- akkor miért jöttek el a világ másik végére? Elvenni a magyar emberek munkáját? Szó-szerint, hiszen a magyar könnnyűipart( szövés, ruhaipar, cipőipar) az első orbán kormány idején beömlesztett kiani áruk (óccó)-és silány minőségű tömkelege tette tönkre. Persze kellett hozzá az is, hogy drasztikusan megemelte a minimálbért- amit a vállalatok a csökkenő kereslet miatt nem tudtak kompenzálni. Orbánnak már akkor is a "magyar emberek" voltak az elsők.
Emmersson71
Szerencsétleneknek a családja túsz Kínában..mégis hogyan nyilatkoznának?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.