Keleten kipattanhatnak zivatarok, de az ország nagy részében másodfokú, sőt, három megyében harmadfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben a hőség miatt.

Kedden napos idő várható általában kevés, az ország északkeleti, keleti harmadán több gomolyfelhővel – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Az ország döntő részén nem lesz csapadék. Helyi záporok, zivatarok kialakulására az elsősorban északkeleten van nagyobb esély. A délies szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul. 

38 fok is lehet kedden, három megyére harmadfokú figyelmeztetést adtak ki

Fotó: met.hu

A hőség miatt a meteorológiai szolgálat Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki, az ország többi megyéjében másodfokú a figyelmeztető előrejelzés fokozata. Kivéve Bács-Kiskun, Baranya és Tolna megyéket, ezekre a területekre ugyanis harmadfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorolügiai szolgálat, a három megyében a napi középhőmérséklet 29 °C fölött alakulhat.

Emellett zivatar miatt a keleti megyékben (Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar) van érvényben zivatar miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzés érvényben, illetve több járásra már az elsőfokú riasztást is kiadták.

Kedd éjjel az ország nagy részén túlnyomóan derült, száraz idő várható, de minimális eséllyel az Alpokaljára egy-egy zápor, zivatar besodródhat. A déli, délnyugati szél jobbára mérsékelt marad. Hajnalban 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik. A maximum-hőmérséklet 33 és 38 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.