Ezzel reagált a vádlott fideszes országgyűlési képviselő arra, hogy korábban Lázár arról beszélt, Simonka pályafutása a bíróságon fog végződni. Simonka azt kétkedve fogadta, hogy a miniszterelnök kevesebbet tud az ő ügyéről, mint ő.

Interjút adott a 24.hu-nak Simonka György fideszes országgyűlési képviselő (az interjún ügyvédje, Erdei Zoltán is jelen volt), aki ellen – társaival együtt – bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban büntetőeljárás, amelyben 33 vádlott van. Az ügyészség Simonkával szemben nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását kérte többek között korrupciós bűncselekmények miatt.

Simonka György szerint Lázár Jánosnak csöndben kellene maradnia

Fotó: Facebook/Simonka György

Az interjúban Simonka György elmondta, mentálisan megviselte, hogy heti szinten voltak náluk házkutatásuk, hogy reggel hatkor az édesanyját is megmotozták és levetkőztették, valamint hogy a gyerekeket nem tudták ők elvinni iskolába, hanem ezt rendőrautóval tették meg.

Attól ugyanakkor nem tart, hogy börtönbe kell vonulnia, szerinte a vádiratban szereplő vádak csak provokációk, és az ügyészség által hozott tanúk szerinte maguk cáfolták a vádakat. Az ő tanúit és szakértőit pedig még meg sem hallgatták. A fideszes országgyűlési képviselő ugyanakkor attól tart, hogy a vegzálások újrakezdődnek, ami idegileg "ki fogja csinálni".

A 24.hu-nak elmonta, nem érzi bűnösnek magát, mert bár sok mindent elkövetett, azokat a dolgokat nem, amik a vádiratban állnak. Szerinte az is képtelenség, hogy 45 százalékot visszakapott volna az építkezésekre, beruházásokra fordítható összegekből, mert 55 százalékből nem lehetett volna végrehajtani a projekteket. 

Az interjúban felmerült, hogy Lázár János korábbi miniszter egy interjúban arról beszélt, Simonka karrierje Békés megyében indult, de a bíróságon fog véget érni. Erre válaszul Simonka a következőt mondta:

Először is, én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő. Én a párttársaktól azt hallottam, hogy Lázár János szégyellje magát.

Nem azért mert tudják, hogy én nem vagyok bűnös vagy épp bűnös vagyok, hanem azért, mert egy folyamatban levő ügyről vizionál előre ítéletet, és ilyet nem szokás mondani egy bajtársra. Úgy csinál, mintha a holdról jött volna, és nem vett volna részt azokban a dolgokban, amiket most szid. Miről beszél? Sehol nem lenne, ha én nem nyerem meg neki a kétharmadot

- mondta el az interjúban, és hozzátette, hogy amíg ő az országgyűlési képviselősége óta csak szegényebb lett, addig Lázár János csak gazdagodott.

Az interjúból kiderült, az előző heti parlamenti szavazáson (amikor többek között a Fudan egyetemről, a jövő évi költségvetésről és a homofóbá fazonírozott pedofil-ellenes törvényről is döntöttek) azért lehetett jelen, mert Kövér László kikérte a bíróságtól őt (aznap lett volna ugyanis tárgyalása). 

Simonka György arról is beszámolt, hogy megvádolása óta futólag találkozott már Orbán Viktorral, aki mindig kérdezgeti az ügyének állásáról, ő pedig válaszol, bár abban kételkedik, hogy Orbán kevesebbet tudna az ügyről, mint ő. 

A jövő évi parlamenti választás még kérdéses nála, mert bár továbbra is ő a választókerületi elnök, egyelőre nem jött felkérés a Fidesztől, hogy induljon újra az országgyűlési képviselői posztért. Ugyanakkor el fog gondolkodni azon, hogy függetlenként elinduljon, ha a Fidesz esetleg nem támogatná. 

Simonka az interjúban azt is elárulta, hogy a végrehajtások miatt 100-200 ezer forint marad havonta a fizetéséből, ami a felesége bankszámlájára megy, mert neki még bankkártyája sincs, mivelhogy náluk "az asszony a gazda." Elmondta továbbá azt is, hogy a mentelmi jogának újbóli felfüggesztése miatt magasabb magyar és uniós jogi fórumhoz fordult.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A gazda megvédi az övéit, főként, ha kellenek a parlamenti kétharmadhoz. Simonka pedig egyszerűen szerencsés. Nincs itt semmi látnivaló, lehet oszlásnak indulni. Itt a Farkas Flóriánok, a Simonka Györgyök, a Rogánok és további kismillió díszpéldányai a morális hulladékságnak (akiket aztán időről időre rejtegetni kell a nyilvánosság elől, de soha nem annyira, hogy a kezüket is elengedjék) a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének alappillérei. Amíg máshol a börtönben rohadnának, ameddig megbánják bűneiket, itt visszatapsolják őket és rájuk épül a maffia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
@Eladott Ország: Már nem párttársak hanem bajtársak...
134.bátor
"Bîróságtól kikèrte kövèr, hogy szavazhasson". Döbbenetes. Ja,mèg a vègèn megsajnálom szegényt,hogy èhen hal...
ómió
Majd "igazságszolgáltatásilag" kiderül! Addig meg "hadd szóljon" az efftársi hazudozás!
NKF
Hát a "bájgúnár" tényleg elmehetne a p...ába!Nagyobb tetű nincs a Fideszbe!
Jozefina
Simonka jobban járna ha végre kipakolna, de őt is kilóra megveszik, mknt a Q1G kitalálóját!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.