A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban hét traumatológus adta be a felmondását – erősítette meg információnkat az intézmény.

7 traumatológus is felmondott a zalaegerszegi kórházban – Ez volt az ok

Fotó: Pixabay

A kórház azt írta a 24.hu megkeresésére, hogy a felmondott orvosok „sérelmezték az ügyeleti díjak számukra alacsony mértékét.”

A kórház menedzsmentje válaszában kifejtette, hogy a traumatológusok úgynevezett trauma fix díjazásban is részesülnek. A Traumatológiai Társaság ajánlása szerint a teljes díj 60 százaléka illeti meg a dolgozókat. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház azonban ennél nagyobb összeget állapított meg, a traumatológiai ellátásában részt vevő orvosok és szakdolgozók a teljes díj 75 százalékát kapják meg, ez havonta 300-700 ezer forint közötti összeg.

Kimutatásaink alapján az érintett traumatológusok ügyeleti leterheltsége a más osztályokon dolgozó orvoskollégákhoz képest alacsonyabb

– írta a kórház a lapnak, hozzátéve, hogy a koronavírusos betegek ellátásában a traumatológia osztály felmondott szakorvosai nem vettek részt, vagyis a pandémia nem okozott számukra többletterhelést. Az elhalasztott műtéteik helyett az oltópontokon teljesítettek feladatot, külön juttatásért. 

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."koronavírusos betegek ellátásában a traumatológia osztály felmondott szakorvosai nem vettek részt, vagyis a pandémia nem okozott számukra többletterhelést. Az elhalasztott műtéteik helyett az oltópontokon teljesítettek feladatot, külön juttatásért. "...

Bravó!...magyarázat az van.
NKF
Na és ,most akkor meghalunk vagy megmaradunk?
NKF
Miért kereszteltek minden kórházat Szentekre?Én értem,mert a SZENTEK azok tettek,megtettek
mindent a betegekért!
ómió
A Böszme már rég megmondta: "kérem szépen, el lehet innen menni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.