A magyar-kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyar Arany Érdemkeresztet adott át Frank Liu Chi-Jennek, a Pápai Hús Kft. tulajdonosának, a Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport elnök-vezérigazgatójának Budapesten.

Semjén Zsolt kitüntette Frank Liu Chi-Jent a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztéséért

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az Országházban tartott rendezvényen Frank Liu érdemei közül említették, hogy a világjárvány kitörése óta 21 millió egészségügyi védőmaszkot adományozott Magyarországnak és a külhoni magyar közösségeknek.

Felidézték, hogy 2016 őszén a több mint 100 éves iparági múltra visszatekintő patinás pápai húsüzem pénzügyi értelemben a klinikai halál állapotába került, 600 munkavállaló és 400 környékbeli sertéstartó beszállító a munkanélküliség küszöbén toporgott, de Frank Liu megmentette a céget, gazdaságilag talpra állította.

A kitüntetés átadása után Semjén Zsolt a kormány nevében köszönetet mondott a kínai üzletembernek, hogy a világjárvány alatt maszkokat adományozott az országnak. „Nemzeti büszkeségünket erősíti az, hogy Ön állampolgárként is sorsközösséget vállalt a magyar nemzettel” – mondta Semjén.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Duke Nukem: 15.t1:. Legalább lesz hol feldolgozni a Zsolti által elejtett házivadrénszarvasok húsát. Fideszéknél minden kapcsolódik valamivel. Nem bíznak a véletlenre semmit.
A vadhús (legyen bár házi) jó áron fogy.
NKF
Valaki szóljon már ennek stüszi vadásznak,hogy államközi,megállapodások,kitüntetések vagy bármilyen állami rendezvényen,nem vadászunk!Kell neki öltöztetőnő is?Mi a fasznak képzeli
magát ez a tahó,nem tudom?Csak az szörnyű az egészben,hogy Orbán párti vagyok!
nezelodo
@NKF: 1964-ben a megyei pártvezér kisinasaként a beavató vadászatán egy doktorunk lelőtte a szomszéd falu közjószágát a kukoricásban, a falu kandisznóját. Hamar kiderült, krotália volt a fűlében, és pont a kanásszal akarták beszállítani, szamaras kordén, nem lévén kéznél akkor még helikopter. Meg is jelent a megyei lapban róla egy kis fricska, (akkor még nem a Lőlő volt az újság tulaja), a megváltoztatott név ellenére mindenki tudta ki az a doki. Sok éven át szolgálta a megyei párttitkárt, ahogy a mi házmesterünk szülei is. Aztán a rendszerváltáskor feleszmélt, hogy utat tévesztett. Aztán rendszerváltó antikommunista közíróként ismerhettük meg az új egyéniségét. Nemrég halt meg, a rendszerváltozáskor felfedezett új istene nyugosztalja!
Akkor még meg sem fordult a fejemben gyerekként, hogy megváltozhat a rendszer, az meg pláne nem, hogy a demokráciában krotáliás rénszarvast lő, és helikopterrel viteti, az esztergomi érsek után rangban következő (?) keresztény vezérünk.
balos
A nemzethyturulok csak akkor érzik jól magukat,ha a keleti szélről nyalhatják a kultúrhát!
ómió
Mindezeket ellenző efftársakat mégse tüntethetett ki...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.