Itt a hőség, egyre többen mennének vízpartra, egyre többen a Magyar Tengerhez, csak éppen lassan nincs hova. Idén is csökken az ingyen látogatható strandok száma, egy év alatt nyolc szabadstranddal lett kevesebb írja Facebook bejegyzésében Kunhalmi.

"Orbánék elveszik tőlünk a Balatont is" – rohamosan fogynak a balatoni szabadstandok

Azt is leírja, hogy az MSZP tavaly népszavazási kezdeményezéssel élt a Balaton-parti szabadstrandok túlélése érdekében, melyet a Nemzeti Választási Iroda elutasított.

A Kúria döntésére még várunk, de addig sem maradunk tétlenek. Nem hagyhatjuk, hogy a magyarok jelentős része egy vagyont fizessen csak azért, hogy megmártózhasson a Balatonban! A strandbelépők ára folyamatosan nő, egy négytagú család egy nagyobb strandon már csak súlyos ezrekért pihenhet.

Ők régóta követelik, hogy a szabad vizek melletti strandok egy részét mindenki ingyen használhassa, az üzemeltető vállalkozások és önkormányzatok kieső bevételeit pedig fizesse meg az állam, ahelyett, hogy a NER kedvezményezettjeinek árusítja ki lassan az egész tópartot. 

Továbbá követeljük a kormánytól, hogy rendeljen el változtatási is építési tilalmat minden természetes víz melletti területen.

- írta a bejegyzésében.

Emellett elvárjuk azt is, hogy az egészségügyi és szociális dolgozók elmúlt évben nyújtott emberfeletti munkájáért a kormány biztosítson a számukra 10 000 forintos utazási hozzájárulást és ingyenes strandhasználatot a természetes vizek mellett országszerte.

Az MSZP szerint a NER-mutyikban érintett vállalkozók terjeszkedése révén lassan már a Balaton-parti települések lakói sem látogathatják a strandokat, nemhogy a távolabb eső városokban és településeken élők.

Nem hagyhatjuk, hogy a Balaton a kiváltságosoké legyen, védjük meg a közös természeti kincseinket! A Balaton a Tiéd is, a Balaton mindannyiunké! 

- zárta a bejegyzését. 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Vissza a múlt század elejére! Akkor sem a szegény emberek pihentek a Balatonnál! Azért reméljük a Margitszigetre még ingyen bemehetünk, mert akkoriban azért is fizetni kellett! Szakadjon az ég Orbánra és újgazdag kegyenceire!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Duke Nukem
Van egy alapszabály: "Élni és élni hagyni."
Orbán és bandája abba fog belebukni, hogy ezt az egyszerű szabályt nem volt képes betartani.
Az, hogy ők meggazdagodtak maffia módszerekkel köztörvényes bűnöző módon egy egész országot kirabolva, az egy dolog.
De hogy nem hagynak semmit az embereknek, hogy mindent elvesznek tőlük, hogy nem hagyják élni, kikapcsolódni, szórakozni az embereket egy kicsit, az már vérforraló!
A szabadstrandok a nagy vizeink része. Ez nem a pénzről szól (van akinek arról, de nem mindenkinek), hanem választásról, a helyfoglalásról.
Mert megy a honfoglaló magyar a Balatonra, és nincs egy hely, amit elfoglalhatna - szabadon, a saját választása szerint, amit kinézett magának?
EZ BOTRÁNY !!!
Nessy
Arról nem beszélve, hogy lassan a Balatonból betonteknő lesz. Vitorlás kikötők, yacht kikötők épülnek. A part menti luxus szállók előtti sétányok, strandok, a vendégek kényelmét szolgálják, ami logikus is. A kempingek jó része vagy eltűnt már, vagy luxus kempinggé vált. Lehet, hogy itt + ott marad szabad strand, csak éppen egyre nagyobb lesz a tömeg. És most már a Fertő tónak is búcsút lehet inteni. Marad még valami az országban, amire nem tenyerel rá ez hirtelen meggazdagodott kegyenc társaság??
Duke Nukem
@Nessy: Marad a Balaton körbe biciklizésé - nem középiskolás fokon: www.youtube.com/watch?v=pXRviuL6vMY

Mindennek meg van a varázsa... Valahol.
csak úgy....
@Málna: @Gyurka80: én szarok a balatonotokba és a fertötökbe is,-félnék,hogy elkapom töletek a fidesz kórságot! -egy ismerösöm szerint ,már csak a választék és az alacsony árak vonzók magyarországon a dugni vágyó turisták között...
magyarország európában egy prosti nagyhatalom,erre is büszkék lehettek..
ómió
Hazudjátok rá, efftársak! Más alapja úgy sincs!
Yoda69
A tihanyi fideSS strandon 10e forint a belépő. Napernyőt és nyugagyat nem lehet bevinni a területre, ott kell bérelni a fideSStol, 5e forint/ora. A kajarol ne is beszeljunk, az horror.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.