A koronavírus-járvány harmadik hullám végét jelezvén június 18-án Müller Cecília országos tisztifőorvos és Kásler Miklós miniszter arra szólította fel a háziorvosokat, hogy biztosítsák a személyes megjelenéssel járó vizsgálatokat és álljanak vissza a pandémia előtti szabályokhoz.

Hiába akarja Müller Cecília és Kásler Miklós, nem kockáztatnak a háziorvosok
Kép:Pixabay

Az ATV Híradó riportjából kiderült, levelet kaptak a háziorvosok Müller és Kásler szignójával, melyben azt kérik, az alapellátásban térjenek vissza a régi rendhez, és szabadon mehessen mindenki személyesen a rendelőbe, ha panaszai vannak.

A harmadik hullám végét jelezve június 18-án Müller Cecília tiszti főorvos és Kásler Miklós miniszter arra szólította fel a háziorvosokat, hogy biztosítsák a személyes megjelenéssel járó vizsgálatokat és térjenek vissza a pandémia előtti szabályokhoz. Az ATV Híradó riportja.

A háziorvosok szerint ez indokolatlan tumultust fog teremteni a várótermekben. Bélteki Béla, újfehértói háziorvos híradónknak azt mondta, szerinte ezután sem célszerű időpontkérés nélkül megjelenni a háziorvosnál. Az ő rendelőjében egyébként ezután is csak telefonos bejelentkezés után lehet személyesen megjelenni, továbbra is lehet receptet telefonon felíratni.

Az orvosok és betegek arra is panaszkodnak, hogy a személyes megjelenést követően hiába kérnek normális szakorvosi vizsgálatra lehetőséget, egyszerűen időpontot sem tudnak kapni a betegek.

Az orvosok szerint a betegek is jobban járnak, ha nem kell órákat várakozniuk a rendelésre, hanem előre meghatározott időpontra mehetnének, ezért többen nem kívánnak változtatni a gyakorlaton. Úgy vélik, így nem segítik egy újabb hullám kialakulását a várótermi zsúfoltsággal. 

Forrás:atv.hu
Címlapkép:Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
s komolyan azt hiszitek, hogy ezt a két majmot - és persze Orbánékat - ez érdekli??? =))
RonaGyuri
s komolyan azt hiszitek, hogy ezt a két majmot - és persze Orbánékat - ez érdekli??? =))
Giovanni Alba
@RonaGyuri: ma, 19:57
Nem, nem valószínű, hogy érdekelné őket, viszont ha a háziorvosok nem hajlandóak értelmetlen utasítást végrehajtani, és ezért ellenállnak, mit tehet a hatalom? Kivezénylik a katonákat a renitensekhez? És ha a dokik azt mondják, jó, rendben, visszaadom, leadom a praxist (vagy hogyan is van a megfelelően bürokratikus megfogalmazás), akkor mit lép a "vezetőség"?
24.hu/belfold/2020/01/15/munkaido-mav-vonat-utas/
Emlékszel erre? A masiniszta a törvényes előírások szerint járt el. A főnökség elbénázta, az utasok megszívták, de ha most nyunyóca néni meg lego-mester kemény lesz, mint a kád széle, akkor mi lesz velünk orvosok nélkül?
Beáll a sorba sanya bá', meg a tekes gyerekek? Ők úgyis mindenhez is értenek, csak a tájékozódási terepverseny döcög kissé.
RonaGyuri
@Giovanni Alba: tartok tőle, hogy elég lesz, ha Orbánék durcáskodnak és a többség meghunyászkodik! =))
Giovanni Alba
@RonaGyuri: ma, 20:25
Nem szép dolog, de akkor is lusta vagyok visszakeresni a kimutatásokat a háziorvosok életkori összetételéről, és a betöltetlen praxisokról. Így is elég nagy a hiány, hát még ha el is kezdik csesztetni őket. Első kézből szerzett információ (nekem mondta több háziorvos, amikor váltanom kellett), hogy nem vállalnak körzeten kívüli pacienseket a megnövekedett feladatmennyiség és az adminisztrációs terhek miatt. Tulajdonképpen a doki hangjából csak a tűz és a lelkesedés hiányzott. Ez fél éve volt, a helyzet nem lett jobb.
justhpeter
A háziorvosokkal nem tud a kormány mit kezdeni, mert ha csak azok szállnak ki, akik már nyugdíjba is mehetnek végleg, már akkor megáll az élet a a majom Käsler hivatalában.
istván irén
2 hülye agy halott azért vannak ott mert orvosként szart se érnek bohócnak kiválóak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.