Miután Schmitt bukása felborította a menetrendet, az ellenzék jövő évi választási győzelme esetén sem számíthat arra, hogy saját jelöltje legyen a köztársasági elnök, utóbbiról ugyanis még a mostani ciklusban kell dönteni. Bármennyire is esélytelen, az ellenzék állít közös jelöltet. A Fidesz favoritja Trócsányi László, de akár Kövér László is lehet. Kormányra kerülése esetén az ellenzék bevezetné a közvetlen elnökválasztást.

(Forrás: hvg.hu, RonaGyuri által)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
fidesz bebetonozásait erőszakkal lebontani...utána lehet jogállam...
RonaGyuri
Ebben az igazi bűnös az SzDSz

HVG360: „Schmitt Pál plagizálása tett be a mostani ellenzék államfőválasztási reményeinek”

A fizetős HVG irása két nagyon fontos vonatkozásban (valami véletlen folytán az SzDSz eminens bűneiről kussol) erősen torzít, mikor az államfőválasztásról értekezik:
egyfelől kicsiny hazánkban nem lehet a KE esetében nem megemlékezni a vonatkozó népszavazási cirkuszról,
másrészt erősen sántít az is, hogy nem éltek azzal, hogy 2010 elején megválaszthatják a saját jelöltjüket. Mármint, hogy ez az MSZP sara lenne, ez is egyértelműen a koalíciós társ szokásos blődlije.
kereső
Tecc!! Ez is. 2010-et irunk:
"Az MSZP akkor az etikus politikai magatartásra és a demokratikus szokásjogokra hivatkozva közölte, hogy bár kihasználhatná ezt a jogi kiskaput, nem teszi, mivel az új államfőt már az új összetételű parlamentnek kell megválasztani"
kereső
Azon gondolkodom, hogy ha az mszp nem "ennyire" etikus, más államfője lett volna 2010-2015 között az országnak, akkor a fideSS megpucsolhatta volna-e a hatályos Alkotmányt?, hozhatott volna-e visszamenőleges hatályú törvényeket a 2/3-os parlament? ...etc.
Lehet, hogy másképp alakult volna az ország sorsa?
sgl
Ami a döbbenet, Schmitt azóta is ródeózik minden nagyobb fidesz bulin ott van, - éke a fidesz csalásnak, aljasságnak, hazudozásk,-- és képes a becsületességről papolni!
Egészen elképesztő!
Ahhelyett hogy eldugnák, előtérbe tolják az ellenzék meg kussban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.