A hőség veszélye miatt csütörtökre már nyolc megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A fél országra kiadták a legdurvább riasztást – mutatjuk

Az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzésük szerint:

Baranya,

Bács-Kiskun,

Békés,

Csongrád-Csanád,

Hajdú-Bihar,

Jász-Nagykun-Szolnok,

Szabolcs-Szatmár-Bereg és

Tolna megyére

adtak ki harmadfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést. A napi középhőmérséklet az ország döntő részén csütörtökön is meghaladja a 26, 27, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén a 28, 29 fokot.

Korábban azt közölték, várhatóan csütörtökön tetőzik a hőség: a maximumok 33 és 39 fok között alakulnak.

Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Csütörtök délután pedig főként az Északi-középhegység tágabb környezetében, az Alföld északi, északkeleti vidékein, valamint a középső tájakon lehetnek zivatarok, majd a késő esti órákban újabb zivatarrendszer kerülhet közel az északnyugati határokhoz. A zivatarokat viharos széllökések kísérhetik, az erősebb gócokhoz jégeső, intenzív csapadék is társulhat.

A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos keddtől csütörtök éjfélig rendelte el legmagasabb fokú intézkedését, a hőségriadót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.