Jelenleg is zajlik az idei év első hőhulláma. Várhatóan csütörtökön tetőzik a hőség, péntektől ugyanis lassú ütemben, de mérséklődik a meleg.

Rég nem tapasztalt hőség teszi szinte elviselhetetlenné a csütörtököt

Fotó: pixabay.com

A sok napsütés mellett elsősorban a Dunától keletre képződhetnek gomolyfelhők, amelyből főként északkeleten alakulhat ki néhány helyen zápor, zivatar – írják a meteorológiai szolgálat  honlapján.

A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet kora délután 33 és 39, késő este 23, 28 fok között valószínű.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.06.24. csütörtök éjfélig

ZIVATAROK

A délután folyamán főként az Északi-középhegység tágabb környezetében, az Alföld északi, északkeleti vidékein, illetve a középső tájakon van határozottabb esély zivatarok kipattanására, majd a késő esti órákban újabb zivatarrendszer kerülhet közel az északnyugati határainkhoz. A zivatarokat viharos (akár > 60-80 km/h) széllökések kísérhetik, az erősebb gócokhoz jégeső (esetleg akár > 2 cm), illetve intenzív csapadék is társulhat.

HŐSÉG

A napi középhőmérséklet az ország döntő részén csütörtökön is meghaladja a 26, 27, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén a 28, 29 fokot.

Forrás: met.hu

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Duke Nukem
Hű bakker, nem jó a vörösbor. Attól még hülyébb leszek, mint a fehértől, és a hozzávaló kóla is drágább, mint az ásványvíz.
Más.
Van valakinek CoolBox-a? Jól működik? Hatékony? Mekkora részt hűt le? Nagyon összevizezi azt a részt, ahova le van téve? Stb?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.