Megszűnik a kötelező maszkhasználat 5,5 millió koronavírus ellen beoltott ember elérése esetén – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón, Budapesten.

Megszűnik a kötelező maszkhasználat Magyarországon, ez a feltétele

A mai adatok szerint eddig 5 445 544 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 657 776-an már a második adag vakcinát is megkapták.

Azt is elmondta, 

védettségi igazolvány nélkül lehet majd menni a szállodákba és a fürdőkbe. A védettségi igazolványra a tömegrendezvényeken az öt és félmillió beoltott után is kelleni fog majd.

A Schengeni határokon már nem lesz egészségügyi vizsgálat, illetve a román, szerb és horvát határon is a koronavírus előtti szabályozás lép életbe.

Július elsejétől elérhető lesz az uniós zöldkártya, ezt mindenki maga tudja majd letölteni az internetről. A közeljövőben pedig egy tájékoztatási kampány is indulni fog, hogy mindenki zökkenőmentesen szerezze meg a kártyát.

A jövő héten nemzeti konzultációt is indítanak az újraindítás utáni időszakról. Továbbra is a legfontosabb feladat a gazdaság és a munkahelyek megvédése.

Úgy döntött, a kormány, a nemzetközi visszhangok tükrében, hogy

a pedofilellenes törvény is része lesz a nemzeti konzultációnak.

Miután több közel 13 ország is aláírt egy petíciót a magyar törvény ellen, így a magyar kormány a külügyminiszternek egy válaszlevelet is küldött, amelyben világossá teszik, hogy a törvény csak a gyerekeket védi. A magyar kormány úgy véli a szülő feladata a szexuális felvilágosítás. Kiemelték azt is, hogy a törvény nem sérti az uniós törvényeket, összhangban van azzal.

Karácsony Gergely már elérte, hogy óriási a dugó a fővárosban. A kormány viszont nem fogja támogatni a dugódíj vezetését – válaszolta egy kérdésre Gulyás Gergely.

A jelenlegi állás szerint

augusztus 20-án idén már lesz tűzijáték, illetve megszervezik az állami ünnepségeket is.

Úgy gondolják akkora már lesz mint ünnepelni, hiszen a mostani tudás szerint nincs olyan variánsa a koronavírusnak, amely ellen ne lennének hatékonyak az oltások – válaszolta Gulyás Gergely.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@rokker33: A krónikus betegség nem halálos betegség. Mi az, hogy úgyis meghaltak volna. Te is meghalsz, te szerencsétlen, mégha nincs is krónikus betegséged. Sötét vagy jóember.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Horizont: És mindig jön a körítés is hozzá. De nekem hiába terelsz.
Peller Anikó
@Malína: Úgy történt nyomi, hogy lehetett választani: kéred vagy nem kéred.

Ha nem kéred állj a sor végére. Akkor amikor mindenkinek szüksége lett volna oltásra de a kipcsak haverod odabaszta a jónépnek a hatalmas haszonnal összevásárolt kínait. Ha ez nem kellett akkor választhattad a sor végére sorolást. Miközben a Modernát és később már a Pfizert is lemondták, hogy az nem kell mert van elég kínai.

Most meg megrohad a kínai mert nem tudja eloltani a kedves vezetőd. Az emberek választottak, tényleg. Te meg egy buta bunkó vagy.
volvós
@Peller Anikó: 21:31
Született parasztpicha, ráadásul öreg b@szatlan csúnya kövér
állat...nem kell vele foglalkozni, jól el van a DILDO-jával !!!
Málna
@Peller Anikó: Jézusom, de sötét vagy...Volt elég Pfizer az elején? Nem. Akkor hogy adhattak volna azt mindenkinek, várakozás nélkül? De aki ragaszkodott hozzá és kivárta, az megkapta. Akkor volt választási lehetősege? Igen! A lemondott Moderna és Pfizer pedig csak az év végén vagy jövőre érne ide...Nem olvasod a híreket vagy nem érted őket?
Málna
@Horizont: Azért érzed így, mert mindig zavarba hozlak. Ha nem írnál butaságokat, akkor nem lenne így. Akkor ki tudnál állni az igazad mellett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.