A miniszterelnök megjött az EU-csúcs helyszínére.

Orbán csütörtökön megérkezett a brüsszeli EU-csúcs helyszínére, ahol a nemzetközi sajtó rögtön a pedofília elleni törvényről faggatta a miniszterelnököt.

Orbán Viktor Brüsszelben: Szó sincs homoszexuálisokra vonatkozó törvényről

JOHN THYS / POOL / AFP

– Azonnal válaszoltam a kritikusoknak, azt kérve tőlük, hogy előbb olvassák el a jogszabályt – fogalmazott Orbán Viktor Brüsszelben, utalva arra, hogy összesen tizenhét országvezető – Magyarországot meg nem nevezve – az uniós intézmények vezetőinek küldött levélben állt ki az LMBTQ-közösség jogai mellett csütörtökön.

Magyarország számára megtiszteltetés, ha bármelyik miniszterelnök vagy épp az Európai Tanács elnöke érdeklődik egy magyar törvény iránt. Állok a rendelkezésükre, szívesen elmondom nekik, hogy szó sincs homoszexuálisokra vonatkozó törvényről. A törvényünk a gyermekek neveléséről szól

– mondta a miniszterelnök megerősítve az eddig is ismert magyar álláspontot, miszerint kizárólag a szülő dolga eldönteni, hogy a gyermek miképp ismerkedik meg a szexualitás „nehéz és bonyolult kérdéskörével”.

Orbán a magyar futballválogatott bravúros Európa-bajnoki teljesítményét is méltatta doorstep nyilatkozatában.

Büszkék vagyunk a nemzeti csapatunkra! Halált megvető bátorsággal játszottak Münchenben!

– fogalmazott Orbán a szerdai német-magyar meccsről. Orbán Viktor szerint nem helyes, ha a „globális” sportot összemossák a politikával.

"Ha a sportot összekeverjük a politikával, egész nagy, tőlünk más kulturális álláspontot képviselő területeket zárunk ki a globális sportból. Ez nem helyes, a sportot el kell választani a politikától"

– összegezte a kormányfő.

Forrás: Magyar Nemzet

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Csútkány, hát a saját törvényeteket se olvastad el? Vagy azt hiszed, Brüsszelben nincs, aki értsen magyarul és elmagyarázza a többieknek, mit is írtatok bele?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Csútkány, hát a saját törvényeteket se olvastad el? Vagy azt hiszed, Brüsszelben nincs, aki értsen magyarul és elmagyarázza a többieknek, mit is írtatok bele?...
RonaGyuri
Orbán csütörtökön megérkezett ...
és hol volt eddig??? tegnap már azt állította, hogy azért nem volt a meccsen, mert Brüsszelben van dolga??? =))
simmering73
Nem tudom ki hogy van vele, de ha a tévében meglátom már némítom is el a készüléket.
Clavigo
@simmering73: Kapcsolok el azonnal...Nem birom látni- hallani ezt a csüngőhasú fasztarisznyát...
namihami
Viktor, nem lesz könnyű elhitetni velük, hogy rajtatok kívül mindenki hülye, csak ti vagytok helikopter! Ez itthon, ezekben a fociszurkoló-szintű agyakban sikerült, de itt se és odakint se mindenki a magyar csapat rajongója.
Málna
@Qqberci: Te el tudnád magyarázni, hogy mi a gond ezzel a törvénnyel?
lampa laz
Ha félre lehet értelmezni az átkozott törvényeiteket (ami azért elég nagy gáz rátok nézve), akkor miért nem bszod már ki a pcsába azokat akik megfogalmazzák. Nem gondoltál még erre, te hazug gazember.
simmering73
Üzentek Brüsszelből: Ha nem vonják vissza a törvényt, el kell hagynia az EU-t Magyarországnak (18 órai RTL Híradó).
Gazella
Isten nagy barma vagy zsirháj!! Ne nézd hülyének az EU-t!! Ők tisztában vannak a magyar nyelv értelmezésével... EU nagyon is jól tudja, hogy mi van a törvényben... De kívánom hogy rohadnál már el végre az élők soraiból. !!
Emmersson71
Én speciel azt tiltanám, hogy 18 éves kor előtt akármilyen egyházi rítust (keresztelés, metélés stb) hajtsanak végre védtelen és döntésképtelen gyermekeken! Hogy BÁRMILYEN vallási témát szóba hozzanak gyerekek előtt az iskolákban, nevelőotthonokban a nagykorúságuk elérése előtt! Médiumokban pedig 18-as karika mellett lehessen vallásról beszélni, műsorokat sugározni!

Szerintem ezek a szabályok sem vallás- vagy egyházellenesek, nem sérülnek személyiségi jogok, legfeljebb háttérbe szorulnak a gyermekek védelme érdekében.

(Szívem szerint kiegészíteném azzal, hogy a vallási jelképeket is csak rejtve viselhessék a közintézményekbe lépők, iskolákba és egyéb gyermekek által látogatott helyekre pedig tilos legyen elhelyezni ezeket! A vallás magánügy, az csak a családokra tartozik, hogyan nevelik gyermekeiket. A vallás intézményesített népszerűsítése káros!)
Nessy
@sgl: Szóval mindenki mindent félreért! Akkor tessék értelmesen kodifikálni a törvényeket, és értelmes végrehajtási utasítást adni hozzá!
csak úgy....
@Nessy: mint mindíg,-mások a hülyék és nem a külpolitikailag kommunikációra képtelen magyar kormány! :) www.youtube.com/watch?v=Rmm7g4-1XFc
csak úgy....
@simmering73: akkor a fidesz efftársak elérték azt amit akartak? egy pártot símán kibaxhatak az eu. ból,- (szerintem) de egy országot?
namihami
@simmering73: 18.41:. Ha ez igaz, akkor a saját (SAJÁT) haverjai is rövidesen felveszik a Frei bérgyilkosával a kapcsolatot. Ez a pénz már a NERtársak kasszájából fog eredni.
verőce21
Most nekünk egy marginális, de túlreprezentált kisebbség matt a szivárványbirodalomban kéne hinnünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.