Nemzetközi együttműködés keretében rendőrkézre került egy 5 éve keresett, most 50 éves magyar nő.

Top 50-es bűnözőt fogott el öt év körözés után a rendőrség

Fotó: pixabay.com

P. Ildikót a Fővárosi Törvényszék BV Csoportja körözte minősített rablás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt a rá jogerősen kiszabott 5 év fegyház és 7 hónap börtönbüntetés letöltésének meg nem kezdése miatt – írja a pixabay.com

A nő az általa elkövetett bűncselekmények súlyossága miatt a legkeresettebb bűnözők TOP 50-es listájába is bekerült. 2016 nyara óta a hatóságok számára elérhetetlenné vált, elrejtőzött, a felkutatására tett intézkedések pedig nem vezettek eredményre.

2021-ben a Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Felderítő Alosztálya által beszerzett információk alapján kiderült, hogy a magyar nő álnéven, külföldön tartózkodhat, ezért felkérték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát arra, hogy segítsenek P. Ildikó felkutatásában és elfogásában.

A magyar nyomozók az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) közreműködésével felvették a kapcsolatot a Németországi Központi Célkörözési Egységgel, akikkel együttműködve megállapították, hogy a körözött személy egy bajorországi kisvárosban, Kolbermoorban tartózkodik. Az 50 éves nőt egy határon átnyúló, közös akció során a német rendőrség munkatársai 2021. június 23-án a délelőtti órákban elfogták. Kiadatásáról később döntenek.

Forrás: police.hu

Címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.