Szent-Iványi István úgy gondolja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem csak a közvéleményt, de a futballtársadalom egy részét is maga ellen hangolta a pedofilellenes törvény szexuális nevelésre vonatkozó módosításaival – írja a ATV.hu

Szakértő: "Orbán nem mert elmenni a német-magyar meccsre" – a homofób pedofiltörvénnyel a futballtársadalom egy részét is maga ellen fordította
Fotó: Facebook

A pedofilellenes törvénnyel kapcsolatban tegnap Mark Rutte holland miniszterelnök a brüsszeli EU-csúcsra érkezve azt nyilatkozta:

szerinte Magyarországnak nincs keresnivalója az Európai Unióban, ha az ország kitart a törvény mellett.

Orbán Viktorról pedig azt mondta,

térdre kell kényszeríteni.

Erre válaszul Varga Judit igazságügyi miniszter azt posztolta:

Rutte úr a régi gyarmatosító arrogancia hangján szólalt meg

A törvény nyomán kialakult szóváltással kapcsolatban Szent-Iványi István az ATV Start című műsorában azt mondta:

nagyon nagyok az indulatok, tegnap este az uniós csúcson szintén szóba került a pedofiltörvény. A belga miniszterelnök pedig ma hajnalban úgy nyilatkozott, hogy döntő pillanathoz érkeztek Magyarország vonatkozásában.

A belga miniszterelnök azt is megfogalmazta, hogy

reméli Orbán Viktor elgondolkozik azon, hogy Magyarországnak van-e helye az EU-ban.

A külpolitikai szakértő szerint a kormánynak alapvetően nem ez volt a célja, de ez most „túlment mindenen”.

A lengyel és szlovén miniszterelnökön kívül szinte mindenki kritizálta a magyar törvényt

- tette hozzá. 

Szent-Iványi István úgy látja:

az is lehetséges, hogy valamilyen szinten módosítják a törvényt, de az elfogadással a miniszterelnök már maga ellen hangolta a közvélemény egy részét, sőt, a futballtársadalom egy részét is, ami „különösen fájdalmas”.

Szerinte nem véletlen, hogy a miniszterelnök nem mert elmenni a német-magyar meccse,

ugyanis rossz hatással lett volna a magyar csapatra a jelenléte, egy demonstrációvá alakulhatott volna át a sportesemény.

Az Európai Bizottság a törvénnyel kapcsolatban levelet küldött Varga Juditnak. Ebben az állt:

ha a magyar kormány nem változtat a törvényen, a Bizottság kötelezettségszegési eljárást indíthat, végső esetben pedig az Európai Unió Bíróságától kérheti a törvény megsemmisítését. 

Varga Judit a Politico lapban kívánt reagálni a magyar pedofiltörvénnyel kapcsolatban érkezett kritikákra, de a brüsszeli lap szerinte cenzúrázta a cikkét. 

Forrás: ATV.hu
Címlapkép: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"Szerinte nem véletlen, hogy a miniszterelnök nem mert elmenni a német-magyar meccse,"
újabb idióta megjegyzés! Bármennyire is szereti Orbán a focit, de ő a miniszterelnök, és ebből kifolyólag vannak kötelezettségei, amik esetleg előrébbvalók! Ez csak egy rosszindulatú rágalmazás!
Pálinkás Pál
@vacsi: maradj már...egy példát mondj amikor bármit is a foci elé helyezett!...szimplán egy gyáva szar
Aki Én
@vacsi: Ez a cikk egy kicsit közelebb visz a megoldáshoz:

,,Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy amióta tavaly novemberben eldőlt, hogy kint vagyunk az Európa-bajnokságon, 2021. június 23-ának estéje ki van húzva Orbán Viktor munkanaptárjából.
Arról a miniszterelnökről beszélünk, aki 2018-ban az állammal is üzletelő milliárdos magángépén repült a Ludogorec-Videoton BL-selejtezőre (!), és a parlamentben azzal védte meg ezt az utat, hogy „amit ön kifogásol, az 30 éve így van. 30 éve mindig is így mentem. Jövő héten is így fogok menni, és az azutáni hetekben is így fogok menni. Meggyőződésem, hogy a magyar miniszterelnök, ha olyan nemzetközi esemény van, amely Magyarországot érinti, legyen szó sportról, kultúráról vagy gazdaságról, akkor igenis legyen ott, a sport nekünk fontos. Eddig is ott voltam, ezután is ott leszek, és hiába támadnak akár minden héten, a következő alkalommal is, ha a munkám meg az időm engedi, akkor el fogok menni”.
És arról a miniszterelnökről, aki egy 2011-es, amszterdami Eb-selejtező előtt bement a válogatott öltözőjébe, mert úgy érezte, hogy neki kell lelkierőt adnia a válogatottnak.
Orbán egy sima, teljesen érdektelen Eb-meccset sem szívesen hagy ki, nemhogy azt, amin a franciák elleni bravúrnak köszönhetően eldől, hogy a világ csodájára a magyar válogatott továbbjut-e a halálcsoportból."
,,Szánalmas volt nézni, hogy „Európa erős embere” azt akarja elhitetni, hogy neki most fontos dolga van Brüsszelben a csak csütörtökön kezdődő EU-csúcs előtt. Aztán kiderült, hogy mi volt a halaszthatatlan tárgyalás: egy találkozó a szélsőjobbos Giorgia Melonival. (Az olasz politikus ezt annyira nem tartotta fontosnak, hogy ő maga ugyan használta a Twittert tegnap, de Orbánról nem posztolt semmit, ahogy a pártja sem.)"

444.hu/2021/06/24/orban-ott-utotte-meg-magat-ahol-a-legjobban-faj

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.