"Az Orbán-kormány bukásra készül, elkezdődött a nyomok eltüntetés". A főpolgármester abból következtet erre, hogy Vágujhelyi Ferenc lett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, akit információi szerint azzal bíztak meg, hogy eltakarítsa a kormány és a Fidesz számára kényes ügyeket – írja a 168.hu.

Keményen üzent Karácsony a kormánynak: "Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok!"
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az a Vágujhelyi Ferenc lett az adóhatóság elnöke, aki az elmúlt évek talán legpontosabban feltárt korrupciós ügyének egyik kulcsszereplője volt

- olvasható Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Vágujhelyi Ferenc az első Orbán-kormány alatt egyébként az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál volt vezető, később aztán a NAV munkatársa, informatikai elnökhelyettes volt.

Június 24-i kinevezésekor már Hadházy Ákos képviselő is megemlékezett arról, éppen a NAV volt az egyik érintettje a Microsoft nagy kormányzati korrupciós botrányának, ami a nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette. Az ügyben a NAV – horribilisen túlárazva – vásárolt szoftvereket és „szakértői támogatást” a Microsoft magyar leányvállalatától.

Az elmúlt napokban ráadásul több jelzés is érkezett hozzám, hogy a NAV új elnökének konkrét, a kormány és a Fidesz számára kényes ügyek leállítása és kitakarítása lehet az egyik feladata

- írta egészen pontosan a miniszterelnök-jelölt.

Karácsony figyelmeztet mindenkit, hogy aki ilyen végrehajtásban vesz részt, az bűncselekményt követ el.

Már most szólok, hogy bárki, akinek a fejében megfordul, hogy az adóhatóság informatikai rendszerében turkáljon, aki netán ilyen megbízást ad, és aki netán ilyennek a végrehajtásában részt vesz, az bűncselekményt követ el. Mindenki, aki adóvizsgálatot vagy költségvetési csalással kapcsolatos büntetőeljárást állít le, vagy kísérletet tesz, ugyancsak bűncselekményt követ el.

Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok. Maradnak, és aki részt vesz ezekben, az bíróság előtt fog felelni a tettéért.

Forrás: 168.hu, Facebook
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...ez a meleg...hát ez még a hideget is kikezdi...amúgy nyoma csak annak marad aminek súlya van, és az ilyen pehelysúlyú bűnfeltáró geriszakértelemnek nem igen marad nyoma. ...kampánysóder.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
@sgl: .
Nekem is ez ugortt be:
.
---- Nincs nyoma a hosszú bájtok éjszakájának
index.hu/belfold/0924hbej/
.
"""""Adatok módosítására utaló jeleket egyelőre nem találtak, ám "érdekes" adatlekérdezések nyomaira bukkantak a szakértők az APEH számítógépes rendszerének vizsgálata során - tudta meg a Népszabadság. A lap szerint Simicska Lajos több cég és magánszemély adatait kérette le - hivatali ok nélkül.
.
Politikusok, újságírók adatait is lekérette magának az adóhatóság számítógépes rendszeréből Simicska Lajos, az adóhatóság volt elnöke - eddig csak ez derült ki az APEH számítógépes rendszerébe történő behatolások vizsgálata során. Az adóhivatalnál jelenleg is vizsgálják, lehet-e alapja azoknak a pletykáknak, amelyek szerint a volt Fidesz-kincstárnok elnöksége idején több, a volt kormánypárthoz közel állónak mondott cég adatait módosították.""""
---------------------------
.
És hol van már Simicska Lajos?
.
Az un. "erősebb" legyőzte a saját országát is!
Yoda69
Jol beszelsz Gergő. Mindig marad digitalis labnyom a cyber bunozok utan.
Csizmás Kond
...ez a meleg...hát ez még a hideget is kikezdi...amúgy nyoma csak annak marad aminek súlya van, és az ilyen pehelysúlyú bűnfeltáró geriszakértelemnek nem igen marad nyoma. ...kampánysóder.
fergeteg
Te utánad csak a mocsok marad Karácsony.
NKF
Kamu Geri egy süket fasz!A Gyurcsány tábláján ő a sötét gyalog a d5-ös,kb ott is marad!
Málna
Ha úgy van, ahogy Karácsony mondja, akkor izgalomra semmi ok...
Béla333
Nem engedi beküldeni ezt a cikket:

hvg.hu/itthon/20210624_karacsony_hadhazy_zuglo_antitest?fbclid=IwAR0O7kduKKs28TnXZUt7rrK7AgQqxi6gKl40pG_4R7OK1LHVlFcf5M4MmRQ
"Karácsony: Hadházy indulása Zuglóban nem egyezik az én demokráciafelfogásommal"
"A főpolgármester szerint nem lett volna életszerű, ha nem Tóth Csabát támogatja."

Jó lenne, ha ez a maffiatámogató, a korrupt politikusokat csak kitüntetni tudó emberke befejezné a kártékony tevékenységét.
Észre sem veszi, de ő is beállt azok közé, akiknek a maffiarendszer fenntartása tetszik, akik a korrupció fennmaradásában érdekelt.
Nézzen már magába: a pénz és a jólét fontosabb, mint a normális közélet?? Honnan indult és hová érkezett már el?
Tűnjön már el a közéletből!
Gyurka80
Ez a hülye karigeri el is hiszi, hogy ő lesz a miniszterelnök, hogy így fenyegetődzik! Amiért a fizetését kapja azt meg nem csinálja!
csagyi
@Gyurka80: Ne majrézzál nem lesz m.e.k. Ettől függetlenül a bankokon keresztül folyó összegeket lehetne tanulmányozni amik jobb összefüggéseket tárnának fel a pénzügyi forgalomról. Ha bárki is ezt igazán akarná ahhoz viszont bűnügyi eljárás keretében juthatna csak hozzá, ilyen eljárás pedig valószínűtlen.(zéró) A vitatható pénzeket nagy valószínűséggel pedig nem hazai bankok kezelték.
Gyurka80
@csagyi: Én majrézok, félreértetted! Annyi hülye csak pesten van, hogy ezt az idióta büfészakos tirpák gyereket megválasztották, az országban NINCS!
verőce21
Karigeri pedig a Böszmével együtt keresi a vizsgapaírjait.
RonaGyuri
A déjà vu esete Epheszoszi Hérakleitosz –al

Karácsony: „a NAV új elnöknek konkrét, a kormány és a Fidesz számára kényes ügyek leállítása és kitakarítása lehet az egyik feladata”

Mezőkövesd szemefénye a derék Tállai mester trónfosztása magában sem egy piskóta, de Karácsony olvasatában a dolgok olyan ismerősnek tűnnek. Lehet csak belegondolás, de nekem nagyon olyan képzetet adott, hogy az O1G atyja iránymutatása ma is érvényes.
Főleg, ha nagyobb magasságikba és/vagy mélységekbe megyünk. Itt van evidenciaként a a déjà vu valamint a legismertebb Hérakleitosz-i gondolat látszólagos ellentmondására.
A „Panta rhei” –hez kapcsolt gondolat közismert részét magyarul úgy szokás emlegetni, hogy: „senki sem léphet kétszer ugyanabba a folyóba”.
Azonban az eredeti gondolat egy kicsit más: a „senki sem” helyén „egyetlen ember sem” szerepel ráadásul van a mondatnak egy második fele is: „mert az már nem ugyanaz a folyó, és ő már nem ugyanaz az ember” !!! =))
kereső
@RonaGyuri: Tállai már két éve nem NAV elnök. Akkor Izér váltotta- most meg jött a microsoftos botrány egyik hőse- aki után az FBI is nyomozott- itthon persze semmiféle következménye nem lett/nincs a dolognak. Hacsak az nem, hogy pár év parkolópálya után az akkori NAV-os informatikai elnökhelyettes - NAV elnök lett!
kereső
@sgl: Hogy irhatsz ilyet?- hogy nem ért hozzá Tállai. Hiszen számviteli főiskolát végzett, mérlegképes könyvelő és adótanácsadó.
ómió
Neked már egyebeid sincsenek, csak "nyomaid", Dugógeri! De egyben sincs köszönet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.