A magyarok barátként és keresztény testvérként tekintenek a szlovénekre, és örülnek annak, hogy szomszédok lehetnek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek este Ljubljanában, a szlovén államiság 30. évfordulója és Szlovéniának az Európai Unió Tanácsában betöltendő elnöksége alkalmából rendezett állami ünnepségen.

Orbán Viktor elmondta, mit gondolunk mi, magyarok a szlovénekről
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet tart a szlovén államiság 30. évfordulója és Szlovéniának az Európai Unió Tanácsában betöltendő elnöksége alkalmából rendezett állami ünnepségen Ljubljanában 2021. június 25-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök kiemelte: a magyar nép üdvözletét és nagyrabecsülését hozta a szlovéneknek.

"Ha Szlovéniába jövünk, egy gyönyörű országot látunk. Amikor a szlovén történelemkönyvet kinyitjuk, egy évezredes nép sorsát olvassuk. Önök harminc éve hatalmas lélekjelenléttel és bátorsággal, szinte fegyvertelenül kivívták a függetlenségüket és szabadságukat. Az egész világ megértette, hogy Szlovénia a bátrak hazája, aki visszaköveteli a saját országát"

- hangsúlyozta.

Hozzátette: a magyarok értik, hogy mit jelent a túlerővel szemben harcolni. Egy nemzet nagyságát a hagyománya, a lelke és a büszkesége határozza meg – emelte ki.

"Mi látjuk azt a munkát, kreativitást és nyugodt lelki erőt, amellyel Önök látványosan sikeressé tették Szlovéniát"

- tette hozzá a miniszterelnök.

Megjegyezte: "nekünk, magyaroknak, Magyarországnak is annál jobb, minél erősebb, gazdagabb és boldogabba szomszédunk". Hangsúlyozta: az ilyen ország, az ilyen szomszéd Magyarország értékét is növeli.

"Büszkék vagyunk az Önök barátságára. Magyarország tiszteleg Szlovénia népe és bátor vezetői előtt. Isten áldja Szlovéniát!"

- zárta beszédét a magyar kormányfő.

A péntek este a ljubljanai Köztársaság téren megrendezett állami ünnepségen felszólalt Borut Pahor szlovén államfő és Janez Jansa kormányfő, a külföldi vendégek közül pedig Orbán Viktor mellett Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Sebastian Kurz osztrák kancellár, Andrej Plenkovic horvát kormányfő és Luigi di Maio olasz külügyminiszter.

Szlovénia és Horvátország harminc évvel ezelőtt, 1991. június 25-én kikiáltotta függetlenségét, ami háborúhoz vezetett az akkori Jugoszlávián belül, és elindította a szövetségi állam szétesését.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Már gondolat olvasással is foglalkozik? Megint fejedelmi többest használ!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Már gondolat olvasással is foglalkozik? Megint fejedelmi többest használ!
Gauntlet
Miért hívták meg őt oda? Mondjuk Jansa a haverja, úgy tudom...
timeshift
Ez az ember meg van veszve!

Pont úgy nyomulnak Szlovéniába ezek a gecik gazdaságilag, véleményformálóként, ahogy itthon harcolnak azok ellen, akik ilyesmit tesznek Magyarországon.

Persze a kettő nem ugyanaz, mert az "idegen" gazdasági szereplők jobb fizetéseket adnak a dolgozóknak, mint a magyar geci vállalkozok, és többet forgatnak vissza ebbe az országba, mint a geci magyar vállalkozók; valamint az "idegen" vélemény formálok Orbán mocskának terjedését akarják megállítani, ami magyar - és Európa - és civilizáció - és keresztény ellenes !!!
Míg Orbán más országokban gazdaságilag csak a pénzt veszi ki és szarik más országok fejlődésére, és idegen véleményformálóként meg a saját beteg elméjének mocskát terjeszti rombolva a morális szintet.

Orbán csak rombolni tud - népet, közösséget, országot, és ha kell, mindent.
Aki bízik Orbánban az vagy érdekelve van, vagy nagyon hülye, vagy a legrosszabb, hogy ugyanolyan velöjéig gonosz gazember, mint ő.

Mi magyarok, 2,5-3 millió közötti elbaszott elméjű, szívű, lelkű büdös gyökér infantilis parasztot jelent.
Én - tőled minden szempontból független - magyar, semmit nem gondoltam eddig Szlovéniáról és ezután sem fogok - te béna elbaszott pöcs, Orbán !!!
Azért lehetsz hatalmon Orbán, mert butul az emberiség - köztük is rohamtempóban a fake magyarok.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Macron ismeri a klasszikus viccet,

ha nem, akkor – ahogy az elő szokott fordulni - ő is kitalálta

Mottó:
Egy férfi orvostól orvosig jár a nemiszervén fejlődő betegség miatt,
minden orvos azt mondja: Zimbizibi és le kell vágni
Végül elmegy az afrikai javasasszonyhoz,
aki fejcsóválva közli: ez bizony zimbizimbi
mire a beteg riadtan? és le kell vágni?
Nem, nem kell! Lerohad az magától is!

Érdekes banzáj volt a tagországok állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanács kétnapos csúcsértekezlete, ennél már csak a beszámolók sokszínűsége volt érdekesebb. Maguk a nyilatkozatok is – bár legtöbbje igencsak egyirányban mutattak -, de az azok tálalása még inkább. S persze ezek közül is kiemelkedik a derék MTI olvasata. Szinte minden megszólaló, pontosabban idézett, szavait sikerült legalább hangsúlyában – hogy finom legyek – más nézőpontba helyezni. A csúcs az Macron szavainak értelmezése. A nem túl sok beszámoló néhányika egyenesen vezető szlogenné emelte: „ez nem Orbán Viktor probléma”!
Persze Macron más szavait is sikerült átlényegíteni, egészen odáig, hogy egyesek szerint szerinte Magyarország várhatóan nettó befizető is lehet! =))
Gazella
Már megint a saját démonjaival harcol...
Roma romàn tapló zsírháj...csakis a magad nevében harcolva beszélj, ne a magyar nép nevében!
justhpeter
Nem kell izgalomba jönni, megvolt a szokásos hétvégi Orbán-üzenet és értelem is pont annyi volt benne. mit a korábbiakban.
Toller Béla
Csak cukkolni tud, semmi mást. Mi bajuk lenne a szlovéneknek, ha ez a balfasz nem állítana eléjük valami fenyegetést ? A bátor kis nemzet elé, amelyik fegyvertelenül is kivívta a függetlenségét ...Az ám, a megfelelő nemzetközi körülmények mellett, egy egész földrész támogatásával, ostoba hordószónok !
human
"Orbán elmondta mit gondolunk"
Hát ez tökéletesen leírja mennyire a nemzet fölé helyezi magát Orbán. Azt hisz mi vagyunk érte, holott ennek fordítva kellene, hogy legyen.
human
@sgl: Mit gondolsz mikért léptek ki tömegével már a 90-es évek elején a fideszből az alapítók? Azért mert látták, hogy Orbán párt lett a fidesz-ből és nem fiatal demokraták szövetsége. Már az elejétől lehetett látni, hogy Orbánnak diktatórikus hajlamai vannak és ehhez megtalálta a megfelelően szervilis seggnyalóit is.
csipetke
Majd ha szükség lesz arra,hogy elmondjam,mit gondolok a szlovénekről,megteszem,de orbán nélkül. Beszéljen csak a saját nevében. Elég baj az,hogy szövegértés híjján így is sürün takaróznak az országgal,leginkább,mikor valami idióta dolgukért kiosztja őket pl az EU. Akkor az van,hogy támadják Magyarországot.Most meg elmondja,hogy mi mit gondolunk?Na nemá'...
tudode
Nem elég, hogy hazájában is alakoskodik, akkor amikor a "magyarok" legalább 90%-s békességben él a közegében, azt sem tudva, hogy ki milyen vallású, idenditású, nem vesz el senkitől semmit, visszaadja a pénztárosnak ha többet ad vissza, ellentében a kedves vezetővel, aki kinőtte saját hazáját, és már a szomszédok életét sem hagyja békében, mint pl. Szlovéniát.ajpé
.
------ MEGBUKHAT A MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ SZLOVÉN PROJEKT
figyelo.hu/matrix/megbukhat-a-magyar-erdekeltsegu-szloven-projekt-5913/
.
"""""Magyarországnak, illetve az egész közép-európai térségnek érdeke az Adriai-tenger szlovéniai kikötőjének a korszerűsítése, leginkább a 30 kilométer hosszú Divača–Koper-vasútvonal fejlesztése. A magyar állam 200 millió euróval (62 milliárd forinttal) szállna be a vágányépítésbe, amely elé nem várt akadályokat gördítettek."""
.
.-----------------------------
.
Majd miután népszavazással meghiúsult álma a Koper kikötőt illetően, annak aki nem foglalkozik kisüzlettel
.
----- .Orbán a trieszti kikötő mellé beszálna egy koperibe is
hvg.hu/gazdasag/20200901_orban_viktor_trieszt_koper
.
""""Bár Magyarország már vett egy kikötőrészt Triesztben, Orbán Viktor tárgyalna egy koperiről is, és ismét elővette a szlovéniai vasútépítés tervét."""
---------------------------
.
Ezenkívül vajon mit szólnak a szlovének nem Magyarországról, hanem arról, aki kinőtte saját hazáját
.
-------.Nem tetszik a horvátoknak és a szlovékoknak: Orbán Viktor Nagymagyarország térképe előtt pózolt
korkep.sk/cikkek/mindennapjaink/2019/12/21/nem-tetszik-a-horvatoknak-es-a-szlovakoknak-orban-viktor-nagy-magyarorszag-terkepe/
.
---------------------------------
.
------ Orbánt is sejtik a Nyugat-Balkán újrafelosztásának kiszivárgott terve mögött
444.hu/2021/04/24/orbant-is-sejtik-a-nyugat-balkan-ujrafelosztasanak-kiszivargott-terve-mogott
--------------------------
.
IzGÁGÁSÁVAL, telhetetlenségével szégyent hozva a tisztességben élő magyar állampolgárokra!!!
csak úgy....
egyre szaporonak viktoron a "másságára" utaló jelek.
kissé felnőttem
@sgl: ha a szolganép megteszi akkor, de csak a vak nem látja forr a lassu viz is egyre jobban még tán 2-3 ballépése lesz, " és a tőbbit nem tudom " mint a slágerban
NKF
Minden balfácánnak ajánlom a történelem könyveket,hátha segít rajtatok!Ámbár kétlem.
Minden balosnak ajánlom,szombatonként a Duna World-ön Kun Miklós műsorát 10óra 25 perckor
kezdődik általában.Hátha,nem haltok meg hülyén!
solidedge
Csak nem egy diktátorjelölt a szlovén miniszterelnök?
ómió
Kihagyta az "efftársi változatot"? Azt majd a Böszme "tolmácsolhatja"!
human
Valójában ezt gondolta: "Mikor Szlovéniába jövünk egy gyönyörű, lerabolható országot látunk. Ilyen volt Magyarország is."
human
@csipetke: Bizony. Orbán beszéljen csak a kormánya és pártja nevében. Főleg, hogy úgy kormányoz mintha nem létezne ellenzék. Még a bizottsági üléseket is bojkottálják ahol az ellenzéknek lehetősége lenne részletesebben kérdezni. Ez egy 2/3-os kormány esetén a gyávaság jele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.