A forróság mellett záporokra és zivatarokra is számítani lehet hétfőn.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn fátyol- és gomolyfelhők mellett is sok napsütés várható. Főként az ország északkeleti felén-harmadán lehet helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, arrafelé néhány helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Emiatt Pest, Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Visszatért a kánikula, 36 fok is lehet a hét első napján, de zivatarok is jöhetnek

Fotó: Illusztráció/

A hőség miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Tolna és Csongrád megyékben, elsőfokú figyelmeztető előrejelzés pedig a Dunántúl többi megyéjére, valamint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Hajdú-Bihar megyékre lett kiadva.

A déli szél a Dunántúlon néhol megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók. A hőmérséklet napközben 29 és 36, késő este 21 és 27 fok között valószínű.

Hétfőn éjjel többnyire kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet csak az égen, de északkeleten helyenként erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar is kialakulhat. Zivatarok környezetét leszámítva gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de a nagyvárosokban, illetve vízpartokon enyhébb idő lehet.

Kedden többnyire napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, de északkeleten erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében néhol zápor, zivatar is kialakulhat, másutt csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, északnyugaton erő széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.