Véleményhegemónia, migránsok, falanx, tiszta víz öntése a pohárba – Orbán elemében van ismét.

Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait – jelentette ki Orbán Viktor a Szamizdat 11. című, a miniszterelnöki honlapon hétfőn megjelent írásában.

Orbán szerint a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait, különben szétmegy az EU

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő azt írta: az Európai Tanács legutóbbi ülésén falanxban vonultak föl a szivárvány zászlós miniszterelnökök. Tiszta vizet akartak önteni a pohárba, megvan-e még az értékek egysége.

Orbán Viktor kiemelte: a vita kísértetiesen hasonlított a 2015. júniusi vitára, amely az Európára törő migránsinvázió miatt robbant ki. Mindkettő erkölcsileg nehéz, politikailag fontos és intellektuálisan szép vita volt. A válasz pedig mindkét vita esetében ugyanaz: nincs meg az értékek egysége, ezért nincs meg a politikai egység sem – fogalmazott.

A liberálisok mindkét esetben abból indultak ki, hogy itt olyan kérdésekről van szó, amelyekre csak egyféle, a liberális véleményhegemóniának megfelelő válasz adható – tette hozzá a kormányfő.

A nem liberális demokraták válasza azonban az volt, hogy a véleménypluralizmusnak megfelelően itt különböző válaszok vannak, és ehhez minden államnak és népnek joga van, és csak az "egység a sokféleségben" megközelítéssel tartható egyben az Európai Unió – írta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a liberálisok szerint a migrációhoz, az Európai Unió területére lépéshez mindenkinek joga van, akkor is, ha nem közvetlenül veszélyes, hanem biztonságos harmadik országon keresztül érkezik. A migrációhoz való jogot lényegében emberi jognak tekintik – jegyezte meg.

A miniszterelnök úgy folytatta: a mostani vitában, amely a gyermekek szexuális neveléséről szól, a liberálisok szerint a gyermekek kezébe kell adni azokat az érzékenyítő kiadványokat, amelyek felvilágosíthatják őket a heteroszexualitásról, a homoszexualitásról, a biológiai nem elhagyásáról és a nemváltó operációkról.

Rámutatott: a liberálisok szerint ez a gyermek emberi joga, a szülő döntése nem lehet kizárólagos, az állami intézményeknek ebben szerepe, sőt elsőbbsége van. Szülői jóváhagyás nélkül, állami korlátok nélkül lehet érzékenyíteni a gyermekeket.

A nem liberális demokraták szerint a gyermek szexuális nevelése a szülő joga, és ebben az ő beleegyezése nélkül se az állam, se a pártok, se az NGO-k, se a szivárványos aktivisták nem játszhatnak szerepet – emelte ki Orbán Viktor.

A mai helyzetet érzékeltetve úgy fogalmazott: a szivárványos országoknak joguk van túllépni a bináris, férfi-nő, anya-apa rendre épülő társadalmi berendezkedésen. Régen ők is ilyenek voltak, de jól megfontoltan és szándékaikat az állami politika rangjára emelve átléptek egy másik dimenzióba – írta a miniszterelnök. Megjegyezte: ezt a jogukat szerintük egy másik állam nem kérdőjelezheti meg, különösen, hogy a vezérhajó szerepére Németország vállalkozott.

Orbán Viktor közölte: nem biztos abban, hogy okos dolog-e újra karszalagban demonstrálni és a müncheni futballstadionban a magyar himnusz közben szivárványos zászlóval a játéktérre rohanni. Abban azonban biztos, hogy a német gyerekek neveléséről a németeknek kell dönteniük. És abban is, hogy a magyar gyerekek neveléséről is csak a magyarok dönthetnek, a németek, a hollandok vagy a belgák biztosan nem – jelentette ki a magyar kormányfő.

Arról, hogy a bináris vagy a szivárványos világban jobb-e élni, és miért, abban mindkét fél a maga véleménye mellett érvel. Mindenkinek a maga igazsága – tette hozzá.

De a jog, a nemzetközi jog, az EU joga és az Alapvető Jogok Chartája szempontjából a helyes álláspont nem kétséges – szögezte le Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: a migráció nem emberi jog, és a gyermek szexuális nevelésének mikéntje sem a gyermek emberi joga. Ilyen emberi jog nincs. Van helyette az Alapvető Jogok Chartájának 14. cikke a szülők jogáról a gyermek számára megfelelő neveltetés biztosításához – tájékoztatott.

"Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait. Egység a sokféleségben. Ez a jövő" – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor a Szamizdat 11. című írásában.

Forrás: mti.hu

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ezt a rákos daganatot../ orbán / el kell távolítani Európa testéből..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
A nem liberálisoknak meg a liberálisok jogait. Vica-versa orbán! Mert , ma Magyarországon úgy néz ki a dolog, hogy a liberálisoknak- érdemi képviseltre msincs lehetőségük a szavazógéppé silányitott parlamentben, sőt ki vannak általatok tagadva, népből, nemzetből, hazából.Ez a te demokráciád orbán.
Pálinkás Pál
ezt a rákos daganatot../ orbán / el kell távolítani Európa testéből..
puszt
Először tisztáznia kéne, OgV-nek, h egyáltalán ő mit/kit tisztel?
balos
Ageci tömeggyilkos reklamálja a piros lapot!
tudode
Egy szónak is száz a vége!
.
Azzal együtt, hogy nem sokan vállalkoznak ország vezetésére, de jelen esetben issza a levég az ország annak, hogy nem egy nyugodt erőbe, Bajnai Gordonba helyezte a bizalmát, aki válságkezelő miniszterelnökként nem mutogatta magát, hanem székfoglalójánál tűjékoztatta az érdeklődőket arról, miként szándékozik szakértői kormányával a válságon urrálenni, majd amikor letelt a mandátuma beszámolt az elvégzett munkáról, amelyet még
.
----- Orbán megint külföldön dícsérte a Bajnai-kormányt
privatbankar.hu/cikkek/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457.html
-----------------------
.
Szemben a felcsúti nemzetvezetővel, akinek az "uralkodása" alatt, ugyan feleküdött a III. Magyar Köztársaság alkotmányára, átverve a laikus állampolgárokat,, madárléptekkel, az átkosnál átkosabb rendszert fabrizkált össze, amúgy közjogilag érvénytelenűl, és
.
----- Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=1107s
------------------------
.
Mielőtt, miközben űgy váltogatva elveit, mint a trottyos gatyáját:
.
------ Beleszédültünk, amikor végignéztük, hányszor váltott irányt Orbán
www.youtube.com/watch?v=RVOvGyGYc-Y&t=1s
--------------------
.
Bábeli zűrzzavart okozta az egész országon túl, az Európai Uniót sem kímélve
.
---- Kik tüntetnek Magyarországon? 2018-2020 közötti tüntetések résztvevőinek összehasonlító elemzése
politikatudomany.tk.hu/blog/2020/11/kik-tuntetnek-magyarorszagon
.
----- Magyarországi tüntetések 2010 és 2017 között [11.]
fabius.blog.hu/2017/10/24/magyarorszagi_tuntetesek_2010_es_2017_kozott
------------------------
.
Ma már évtgizedek kellenek a Kleptokrácia kiheveréséhez, mert
.
MAGYARSZÁG JOBBAN TELJESÍT BALhéban!
dr. prédikátor
VAJON MINEK ÉBRED FEL REGGELENTE EZ A SZARZSÁK!!!???
balos
A fideSS nem Magyarország,de a kleptokráciát magas fokon üzemelteti!Nem csak 2/3os segítséggel!A keleti hordák jó segítőt találtak bennük!
Macskaszem
Tudomásul kell venni, hogy a magasból nem lesz alacsony, a heteróból nem lesz meleg senki rábeszélésére, mert ez vele született adottság. Gondolom, Szájert sem a szülei nevelték melegnek, és Schmidt Mária sem kergette asztal körül a fiát Ungár Pétert, hogy legyen meleg. Legfeljebb elfogadta. (ha elfogadta, ezt nem tudom)
Két ismert, intelligens ember, erős fideszes kötődéssel, múgy értékes emberek, csak nem szokványosak. Mért ne lehetnének boldogok azzal, akivel nekik jólesik.
Csak kérdezem azokat a heterókat, akik annyira egyetértenek orbánnal, hogy őket rá lehetne beszélni, hogy a saját nemükhöz vonzódjanak? Ugye, hogy nem. Vagy mégis? Akkor viszont nem heterók, és csak azért üvöltenek, nehogy kiderüljön.
Talán nem véletlen, hogy éppen Csokis Máténak kellett benyujtania ezt a szart a parlamentbe, ezzel kellett bizonyítania orbánhoz való hűségét, fenntartás nélküli vakon követését.
nemkati
"A nem liberális demokraták szerint a gyermek szexuális nevelése a szülő joga" - mondja 0rbán. Ugyanakkor azt s mondja, hogy "a jövőben csak a minisztérium által engedélyezett civil szervezetek tarthatnának iskolákban szexuális felvilágosítást."

Vagyis mégsem kizárólag a szülő joga a gyermekek felvilágosítása, hanem állami feladat is, amit csak az állam által kijelölt szervezet végezhet és csak olyan módon, ahogy azt a jelenlegi kormány elképzeli? Én azért látok itt némi ellentmondást.
simmering73
"Orbán egyszerűen megvesztegette Németországot azzal, hogy a német autóipar kivételes kedvezményeket, állami támogatásokat élvez, Orbán olcsó szakképzett munkaerőt biztosít, amit a németek szabadon kizsákmányolhatnak, mert cserébe Németország fedezetet és védelmet nyújt Európa közepén egy fasiszta diktatúrának. Ebben kitüntetett szerepe van Merkelnek, aki kimondhatatlanul súlyos felelőséget visel azért, hogy Orbán szabadon megpuccsolhatta Magyarországon az alkotmányos rendet, megdönthette a jogállamot, megfertőzte egész Európát és válságba döntötte az EU-t."
nepszava.us/angela-merkel-a-hocipo-cimlapjara-kerult-mint-a-magyar-demokracia-sirasoja/
nemkati
@Macskaszem: ********
Ez a legjobb kérdés eddig: "kérdezem azokat a heterókat, akik annyira egyetértenek orbánnal, hogy őket rá lehetne beszélni, hogy a saját nemükhöz vonzódjanak?"
Nessy
Abban a családban, ahol a szex tabu téma, ahol szülőnek is csak felületes ismeretei vannak, ahol nincs őszinte szülő - gyermek kapcsolat, ott ki és miről, hogyan fogja felvilágosítani a gyermeket? Ha tanult törvényalkotók egy törvénybe összemosnak pedofíliát, szexuális orientációt, drog prevenciót? És mindezeknek együttesen megszabnak egy irreális, 18 év feletti korhatárt, amikor már eső után köpönyeg. Arról nem beszélve, hogy egy állami irányítású felvilágosítás lehet csak! " Aki tudja csinálja, aki nem tudja oktatja!" Nos, nálunk marad a második!
Málna
@Macskaszem: Senki nem akarja rábeszélni a melegeket, hogy a heteroszexuálisak legyenek. Honnan veszed ezt?
Aki Én
@Málna: Jól bizony, elérte célját. Ti, szektások megint elaléltatok a néhai Liberális Internacionálé alelnökének (10 évig) agymosásától. Mert, hogy már régóta csak hozzátok szól.
Málna
@Aki Én: Cáfolhatod, amit mondott...
nezelodo
@puszt: Orbán, ha a politikai érdeke úgy kívánja, nemhogy nem tisztel senkit, hanem gondolkodás nélkül kést döf a tegnapi barátai hátába. Hosszú névsort lehetne mellékelni, de öt perc múlva már módosítani kellene új nevekkel, így hát felesleges a felsorolás...
justhpeter
@nezelodo: Pontosan errúl van szó. nem tudok olyan aljasságot kitalálni, amit meg nem tenne, ha az érdekeiről van szó. Márpedig a 11 év alatt bebizonyosodott, hogy lop, csal, hazudik és azonnal köpönyeget vált, ha a politikai és gazdasági érdeke úgy kívánja. Márpedig a hatalmon maradása az politikai és gazdasági érdek is, mert csak úgy tud tovább lopni.
Nyírfa
A gyermeknevelés elsősorban és közvetlenül a szülőkre tartozik. A mindenkori államszervezetnek pedig meg kell teremtenie azokat az eszközöket, amelyek a legfejlettebb, legmagasabb rendű tudáshoz, a legszocializáltabb, legszolidárisabb attitűdök kifejlesztéséhez, elsajátításhoz nyújtanak segítséget.
És akkor most nem sorolom, hogy ezzel szemben orbán, aki sokszínűséget emleget, de egyenruhába bujtatná a társadalmat, amely vezényszóra lépkedne a végzete felé.
Nem az EU fog széthullani , orbán viktor, hanem, a te kontárkodásod következményeként Magyarország - persze, csak abban az esetben, ha a magyar népnek nem lesz annyi önbecsülése , hogy a saját érdekeit szem előtt tartva eltávolítson titeket az útjából.
ómió
Pedig "liberóék" csak a maguk szólásszabadságát fogadják el!
magyar1
Igaza van a heterók nem vonulgatnak vonaglanak, hogy mi heterók vagyunk és utcán mutogatjuk az enyelgésünket.
Macskaszem
@Málna: A fidióták szerint a melegség és a nemváltoztatás népszerűsítése folyik, amit ők most betiltanak. Nomármost, ha nem melegnek születtél, a seggüket a foldhöz is verhetik, akkor se leszel homokos. Aki fél karral születik, arra se lehet rábeszélni, hogy két karja van, mert tudja magáról, ha van legalább 2 agysejtje.
Nessy
@Macskaszem: Reménytelen! A valóban veszélyes pedofília és drog használat nem érdekes, oldják meg a szülők, ha tudják, most a homofóbia a fő beszédtéma! Már mindenhol, mindenkiben "buzit" látnak!
Málna
@Macskaszem: Ja, értem már, mit akarsz mondani. És igen, szerintem is népszerűsítés folyik, menő lett melegnek lenni. Látok olyat, aki erre rájátszik és olyat is, aki véleményem szerint csak divatból lett leszbikus vagy biszexuális. Nagyon könnyű ezeket a tizenéves, bizonytalan gyerekeket eltéríteni. Ki akarnak tűnni a tömegből, és ennek ez egy lehetséges útja.
verőce21
Az EU elsősorban pénzügyi-gazdasági szervezet!
Erre kellene koncentrálni az erőit, nem átpolitizált lufit fújni...!
Kitalálták most ezt a megfoghatatlan "jogállamiság" furkósbotot és ezzel a furkósbottal akarják az ügyeket intézni. Tennék ezt olyan senki által meg nem választott képviselők, akik saját hazájukban is csak harmadosztályú politikusok, sokszor még hazai parlamenti képviseletük sincs! Ezek akarják "diktálni az ultimátumot".
Gazella
Te agyatlan elmebeteg zsirháj csótány! Neked kell tiszteletben tartani az EU-t mert ti fogtok repülni!!
Macskaszem
@Nessy: Így van, és sajnos elterelődik a figyelem a kínai migránsegyetemről, az autópályák ellopásáról, a veszélyhelyzet fenntartásáról miközben már minden tilalom megszünik, nem beszélünk a hatvanpusztai orbán uradalomról, az ország módszeres kifosztásáról, és nagyon sok mocsokságról, reggelig lehetne sorolni.
Nessy
@Macskaszem: Ez is a céljuk, de sok embernél célra vezető.
verőce21
Majd a migráncsszopó buzi neokommunisták eldöntik, hogy ki való Európába...!
Giovanni Alba
@magyar1: ma, 10:06
Pedig de. Ha nyitott szemmel jársz az utcán, a parkokban, strandon, nyilvános helyeken, akkor láthatod, ahogy a párok kézenfogva sétálnak, enyelegnek, meg-megállva csókot váltanak, és ha jól láthatóan felismered, hogy különneműek, akkor mosolyogsz, örül a szíved. De mondd, miért tagadod meg ezt az egynemű emberektől? Nekik ez miért is tilos? Mert az úgynevezett erkölcsi értéked tiltakozik? Miért akarod a te felfogásodat mindenkire rákényszeríteni, mondd?
Beszélgessünk kicsit a véleménydiktatúráról.
Mi a véleményed azokról, akik a társadalmi elvárásoknak eleget téve házasságot kötnek, de ez csak fedősztori, mindkettejüknek, sőt, ha gyermek is születik, akkor többeknek okoz folyamatos traumát az elfojtás miatt? Miért nem vállalhatja az érzéseit, érzelmeit? Milyen jogon kényszeríted őket rejtőzködésre?
Gondold végig, nem az-e az elsődleges szempont a gránitszilárdságúban is, hogy minden ember egyenlő?
Miért képzelik egyesek, hogy csakis az ő felfogásuk az egyetlen, ami elfogadható?
Görög-római kultúra és hagyomány, amire annyira büszkék vagyunk, de hányan tudják, hogy akkoriban mi is volt elfogadott és természetes?
Leszbosz mond valamit? Nem csak egy sziget.
„Magát a homoszexualitást az ókori görögök természetesnek találták, és mivel a férfiak között gyakran elterjedt szexuális magatartásforma volt, a sok vonatkozásban kielégületlen nők és asszonyok szerelmi viszonya sem minősült erkölcstelennek" - állítja a BBC-dokumentumfilm történésze."
Macskaszem
@verőce21: A migráncsszopó buzik egyetemet is építenek nekik. Meg vasutat, hogy minél többen jöjjenek ide. A hazai magyarokat meg leszarják ívesen.
Aki Én
@Málna: ,,menő lett melegnek lenni. Látok olyat, aki erre rájátszik és olyat is, aki véleményem szerint csak divatból lett leszbikus vagy biszexuális."
Baromság, de ha így is lenne, kinek mi köze hozzá? Csak a beteg felfogásotok és elfogadásotok jelent gondot ebben.
Kihal az emberiség, ha két tini a buli után kinyalja egymást?
Nem hiszem.
magyar1
@Giovanni Alba: Igen, az ókorban még közel sem alakultak ki az erkölcsi normák. Állat módra stb. de ma már civilizált emberek vagyunk, legalábbis itt Európában, kivéve a migránsokat, a normális amikor heterók élnek kapcsolatban. De elfogadjuk a másságot is, ahogyan azt ha valaki púposnak születik, de ne ez legyen az egy egység amit tanítani kéne.
A csókolózó heterók mellett sem mosolygok, elfordítom a fejem, ez is intelligencia kérdése mindkét kapcsolatnál.
magyar1
@tudode: 8.24-re Bajnainak curva nagy tudás kellett ahhoz, hogy megemelje a nyugdíjkorhatárt, hogy az ember a munkából a koporsóba menjen. bajnai jelszó: munkából koporsóba. A fiatal munkaerővel meg nem tud mit kezdeni, drogoznak stb. A munkaerőpiacon már nem kellenek az öregek barom agyú vezetők!
Ezt erőltetik, Kádárnak a meleg nyomába sem léphetnek.
Málna
@Aki Én: Természetesen nem hal ki az emberiség. Csak örök bélyegként maradhat rajtuk és el nem múló szégyenérzetként, ha nem önazonosan cselekednek.
Málna
@Aki Én: Hogyhogy mi? A gyerekeinkről beszélünk.
Aki Én
@Málna: ...na, ahhoz van közünk. Mindenkinek a sajátjához.
tudode
@magyar1: .
Azt hiszim, hogy tájékozódnia kellene arról, hogy mikor vezették be a sávos nyugdíjkórhatárt, amely ebben az évben már 65 éves korban lehetséges, megfelelő munkaviszony/társadalombiztosítás ellenében:
.
----- 2011. évi CLXVII. törvény
a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról
njt.hu/jogszabaly/2011-167-00-00.16
---------------------------
.
---- 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet
a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtásáró
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700168.kor
.
nyugdijmaskeppen.hu/nyugdijkorhatar-kisokos/
--------------------------
.
A tizenharmadik havi nyugdíjat volt kénytelen elvenni Bajnai kormány az IMF hitel egyik feltételeként, amelyet a nyugdíjasok zokszó nélkül elfogadtak, mert az országról volt szó, és 62 évestől emelték 2012-től a nyugdíjkorhatárt!
.
Azzal együtt, hogy a rendszerváltás évében 1991-ben még 55 évesen lettem nyugdíjas!
------------------------------------
.
Emlékszünk még arra, hogy a rendvédelmisek szolgálati nyugdíjának az elvételével kapcsolatban tüntettek is a rendvédelmisek
-
www.youtube.com/results?search_query=rendv%C3%A9delmisek+t%C3%BCntet%C3%A9se
-----------------------------
.
Ezzel egyidőben "komplex felülvizsgálattal" többezer rokkant nyugdíját rokkant ellátássá minősítette a regnáló kormány, amellyel kapcsolatban az alkotmánybíróság kötelezte a regnáló kormányt, hogy kártalanítsa azokat, akik hátrányt szenvedtek
.
----- 500 ezer forinttal venné meg a rokkantak hallgatását a kormány
magyarnarancs.hu/belpol/500-ezer-forinttal-venne-meg-a-rokkantak-hallgatasat-a-kormany-237266
-------------------------
.
Az elöregedő társadalmak kénytelenek szinre, szagra való tekintet nélkül emelni a nyugdíjkórhatárt, az eltartóképesség arányában --- sajnos!
.
Lett volna ideje a regnálóknak a nyugdíjkórhatár megváltoztatására, és a minimál nyugdíjemelésre is!
Toller Béla
Tudod te ostoba szentfazék, az együttéléshez kell valami harmónia ...A mazo mondhatja azt a szadinak, hogy üsse, de egy mindenki mást kizáró neokonzerv nem kérheti a libsit, hogy őt is vegye figyelembe (ugyanis a maga természetes módján már eleve figyelembe vette)...és elutasította !
tudode
@magyar1: .
Köszönöm szépen.
.
Azzal, hogy 1935-ös születésüként 1991 májusában jogerőre emelkedett az öregségi nyugdíjam úgy, hogy 62 éves koromig dolgozhattam úgy, hogy a nyugdíjat is megkaphattam.
.
Nyugdíj szempontjából sajnos megértőnek kell lennie a társadalomnak, mivel a gazdaság eltartóképessége ezt engedi meg.
.
Mindenkinek az fáj, ami közvetlenűl érinti, mint pl. az én szülési sérült gyermekemet, akinek a III. csoportos nyugdíját ellátássá, azaz adhatóvá kényszerűlt a regnáló kormány változtatni, annak érdekében, hogy csökkenteni tudja nyugállományban lévők számát.
.
Megélve a II. világháborút is az az arspoetikám, hogy nem volt úgy, hgoy ne legyen valahogy!
.
Nyugállományu kormánytisztviselőként azt tapasztalom, hogy az állam nem a KÖZJÓ SZOLGÁLATÁBAN teszi a dolgát!, azzal együtt, hogy a közszolgák annyit dolgoznak ebben az összevisszaságban, amely emberfeletti!
Giovanni Alba
@magyar1: ma, 13:41
Én tiszteletben tartom a véleményed, de tisztelettel felkérlek kijelentéseid átgondolására. Az ókorban még nem alakultak ki az erkölcsi normák? Ugye ez csak valami tréfa, nem mondhatsz ilyet komolyan.
"A Hammurapi-féle „törvénykönyv” két jogrend összefonódását mutatja: a compensatio elvén alapuló hagyományos mezopotámiai jog, és a törzsi jog talio elve („szemet szemért, fogat fogért, életet az életért”) szerint készült. A büntetőjog mellett jelentős helyet foglalnak el a kereskedelem, a közigazgatás és a mindennapi élet szabályozásáról szóló rendelkezések. Így például szigorú előírásokat tartalmaz az öntözőberendezések karbantartási költségéről, a rabszolgák adás-vételéről (védi a városállam szabad lakosságát), a földbérletről, a katonai telepesek jogairól. Meghatározza a büntetések formáit ... "
Hammurapi i. e. 1792-1750 vagy i. e. 1728-1686 között uralkodott
hu.wikipedia.org/wiki/Hammurapi_t%C3%B6rv%C3%A9nyoszlopa
magyar1
@Giovanni Alba: Nekem azok nem tűnnek normálisnak. Főleg nem civilizáltnak. Egyedül a szemet-szemért tetszene.
magyar1
@Macskaszem: Akkor meg mit ugatnak ellene, ha úgysem ér semmit a törvény?
PuPu
Na, ebben is elemet cserélhettek, csak úgy dől a hülyeség!
:)
Rockxy
a zeu tuti szétmegy mindenféle szövegelés nélkül is.
verőce21
@Aki Én: (11:23) Hú de beteg ember vagy te...!
Gazella
@Málna: Na te tapló tarhonya! A gyerekeid nem fognak úgy heteróként leélni az életüket ahogy te akarod!!! A fiam párválasztásába nem szólok bele. ( Igaz barátnője van) Mindenki génje dönti el, hogy milyen szexuális beállítottságú!
De vannak leszbi és homo ismerőseim, akiket nem tagadok ki az érzésemből!
Málna
@Gazella: Ne is tagadd ki őket az érzêseidből, tapló tarhonya...:-)
Aki Én
@verőce21: Vagy te annyira buta, hogy ezt ne tudd megállapítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.