Pedig egy tábla is hirdetette a terület mellett: „Nem gaz, méhlegelő”. 

„Ti menthetetlenül hülyék vagytok.” – Szétsavazzák a kommentelők a Fidelitast, mert gaznak nézték és lekaszálták a Vadvirágos Budapest növényeit
Fotó: Fidelitas/Facebook

A Fidelitas egy Facebook-posztban büszkélkedett:

Budapest baloldali vezetői a közterület gondozására is alkalmatlanok.

A parlagon hagyott területeket elnevezték méhlegelőnek, amiket az emberek felháborodása ellenére nem számolnak fel.

Úgy döntöttünk, hogy a magasra nőtt gaz-erdőt közösségileg lekaszáljuk!

Élhetőbb, tisztább, dugóktól és gaztól mentes Fővárost érdemelnek a budapestiek!

– írják. Azt sajnos nem vették észre, hogy nem egy parlagon hagyott területet kaszáltak le, hanem egy, a főváros és a Főkert Vadvirágos Budapest programjában magasabban hagyott gyepfelületnek mentek neki – jelentette a hvg.hu.

A program lényege, hogy a korábbi intenzív, évi 5–7 alkalom helyett évente 1–3 kaszálást tartanak meg, így a vadvirágoknak van idejük kifejlődni és terjedni, ez a rovaroknak és az azokkal táplálkozó madaraknak is jó, ráadásul az ilyen felületek az aszályos időszakban, mint amilyen a mostani, kevésbé száradnak ki. Azt a programleírásban is elismerik, hogy a terület nem az első évben lesz látványosan szép. 

A Fidelitas kaszálása azért is fura, mert elsőként nem a főváros hanem a fideszes Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestereként indított hasonló programot, tehát holmi liberális mételynek is nehéz volna beállítani a kezdeményezést.

A Fidelitasosok tehát egy ilyen területet kaszáltak le mosolyogva. A kommentelők viszont hamar tájékoztatták őket, hogy miért nem volt szerencsés a lépés. Azóta is sorra kapják a hasonló hozzászólásokat:

Ti menthetetlenül hülyék vagytok.

Gratula hozzá fiúk, most bebizonyítottatok, hogy pont jó helyen vagytok. A fidesznél követelmény hogy mindenki agyatlan balf*sz legyen. Ha lehet legközelebb betonozzatok is le mindent, ti nagyon hülye parasztok

Ha csinálni akartok valami hasznosat húzogassátok ki a parlagfüvet azoknak a birtokain, akiket a kormányhivatal nem felszólítani erre …

Menjetek inkább Felcsútra kaszálni, biztos ad jó munkát a főnökötök, idióták. Remélem a környezetvédelmi hatóság egy jó nagy bírsággal honorálja majd áldásos tevékenységeteket. Csak balhézni és rombolni tudtok, építeni nem!

És a sornak még nincs vége! A többi komment az eredeti posztnál olvasható.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Fidelitas/Facebook

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyurka80
Ezek a h@lye pestiek elhiszik, hogy a belvárosban 4 sávos út közepén méhek gyűjtik a mézet? Ha igen gratulálok karigerinek és bandájának a nagy átverésért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Haggyuk most a növényeket és a méheket békén.Ehhez nem/sem/ értesz.
Az első válaszodban leidiótáztál!Ehhez értesz és ez téged minősít.(így már megengedhetem magamnak,hogy minősítselek?)Ostoba vagy.
Ha leveszed a szemellenzőt kitágul a világ.Mindent látni fogsz...azt is amit nem akarsz.
Csak egyszer az életben érdemes szembenézni a valósággal és utána minden sokkal könnyebb lesz.Próbáld ki!
Látod hogy a nagy emberkedés hová vezet?A szakadékba!Megosztják az embereket mint a növényeket,és az állatokat.Az egyikre kimondják:káros...a másikra hogy"hasznos",de a Természet nem így működik!Úgy kezelnek mindent és mindekit mint valami árut.A jó rabszolga és az agymosott idióta kell,a többi aki használja a fejét az meg gaz?Amit írtani kell???
Kaszáljunk le minden földi jót,halásszuk ki az összes halat,dolgozzuk fel szaláminak az összes állatot,vágjunk ki minden fát adjunk el mindent és együnk pénzt...ugye idióta?
Sámannus
@Gyurka80: Van, és gyík és sün is sikló is, és cserebogár is Én figyelek rájuk. Te kamuzol nem én.
Istenakinincsen
@durbincs: Ezt sikerült írnod:@Istenakinincsen: @Dr. Proktor: csak mert maguknál az Oláh bányába ? lent maguk a Gazok ?
Ezt lefordítanád magyarra?
Te biztos érted amit írtál,de én nem.Gyúrjál rá valami értelmes megfogalmazásra,Gyurka és Shikari segít ha nem megy:))
Sámannus
@Gyurka80:Ja! Még egy sztorim s van. Az autómon darazsak fészkelték be magukat a városi parkolómban. Akkor mééég nem volt kertes házam.
Majd meséld el a nagytudású köcsög origós "professzornak" mi a lónak a himbilimbijéért fészkeltek mind a két oldalra, amikor a pázsit ott virított az autó mellett. Sem bokorra sem fűben nem telepedtek le, csak a kocsi első ajtóinak zsanérjai felett.
Megsúgom neked azért mert ott nem kaszáltak, és védve voltak a természetkárosító balekoktól.
Gyurka80
@Sámannus: A darazsak a pázsitra fészkelni? Védett helyre fészkelnek, pl. eresz alá Hát te nagy hülye pesti vagy.
Istenakinincsen
@durbincs: Egyedül maradsz abban a messzi bányás fiókban ahol te vagy a legélesebb kés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.