A balesetben a sofőr könnyebben, utasa súlyosan megsérült.

Június 25-én történt az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 72-es kilométerszelvényben történt a baleset, melyet a Magyar Közút egy kamerája megörökített - írta meg a Blikk a Magyar Közút közleménye nyomán.

Rommá törte a lakókocsit az M3-as autópályán – videó

Fotó: részlet a Magyar Közút videójából

Egy személyautó, mely egy lakókocsit vontatott, túl gyorsan előzött meg egy kamiont, emiatt a lakókocsi kisodródott, majd a sofőr elvesztette uralmát a járműve felett. Az autó a szalagkorlátnak csapódott és felborult – végül a tetején állt meg –, a lakókocsi pedig széttört. A balesetben a sofőr könnyebben, utasa azonban súlyosan megsérült.

A felborult autós mögött haladó sofőrök szerencsére el tudták kerülni az ütközést, sőt, többen meg is álltak segítséget nyújtani.

A Magyar Közút szerint nem véletlen, hogy az utánfutóval közlekedőkre a 80 km/h-s sebességhatár vonatkozik, ugyanis nagy sebességnél a vontatmány súlypontja áttevődik és így irányíthatatlanná válik a jármű.

Forrás: blikk.hu, facebook.com/Magyar Közút

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pokróc
Vezetéstecnikai hiba . Az ilyet gyors fokozatos gázadással lehet kivédeni nem ellenkormányzással ,kivéve ha nem kerékdefekt vagy egyéb komoly műszaki hiba ,mert akkor nem lehet sehogy sem kivédeni ilyen sebességnél .
Yoda69
Mehetett vagy 130-cal a ficere, hogy megelőzze a kamiont. Most legalább megtanulta, hogy utánfutóval nem lehet száguldozni.
jesz
a vasazók gyorsan felismerték a helyzetet...mentették amit még lehet...hogy van-e sérült?...há...az nem zavarta őket..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.