A főváros kertészeti cége szerint soha nem szabad szaktudás nélkül belevágni egy közterületen található zöldterület fenntartásába.

A Telex cikke szerint a Főkert Zrt. egy Facebook-posztban reagált arra hétfő este, hogy a Fidelitas lelkes tagjai a hétvégén lekaszáltak benzines fűkaszával egy méhlegelőt a fővárosban. (Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője az Index cikke szerint feljelentést tesz természetkárosítás miatt.)

A Főkert is leoltotta a méhlegelőt leszecskázó Fidelitas-tagokat

Fotó: Facebook/Fidelitas

A fővárosi kertészeti cég a posztban azt javasolta, hogy ha bárki legközelebb önkéntes közterületi parkgondozásra adná a fejét, akkor a következőkre figyeljen:

- nem szabad kaszálékot hagyni a területen;

- vigyázni kell a fák törzsére, mert a sérülésekkel a fákat betegítjük meg és adunk utat a fertőzéseknek és kórokozóknak;

- nem szabad műanyag zsákba gyűjteni a kaszálékot, hanem azt el kell szállítani egy komposzttelepre;

- ha marad hulladék a területen a munka után, azt el kell takarítani.

A Főkert a posztjában bemutatta azt is, hogy mit sikerült a Fidesz ifjúsági tagozatához tartozó ifjaknak letarolniuk nagy buzgalmukban: a területen

„sokszínű növényvilág van (volt) alakulóban, többek között, fehér és vörös here, papsajtmályva, katángkóró, indás pimpó, egynyári seprence, lándzsás útifű, mezei cickafark, apró szulák, útszéli imola és kerek repkény volt látható a nyári aszály ellenére is, a pázsitfüvek közül angol és francia perje és csomós ebír nőtt itt. A minden bizonnyal jószándékú önkéntesek célja az egérárpa kiirtása lehetett, de, ahogy már többször leírtuk, az egérárpa (toklász) kimondottan szereti, igényli a bolygatást, így a következő vegetációs időszakban nem kiszorulni fog a területről, hanem újult erővel térhet vissza."

A Főkert szerint az ilyen zöld foltok a madaraknak is segítenek, mert az itt felbukkanó rovarpopuláció bőségesebb táplálékbázist jelent nekik. 

A kertészet azzal fejezte be a posztot, hogy szívesen várják az önkénteseket, de arra mindenkit megkérnek, hogy

„soha ne vágjanak bele szaktudás vagy szakmai egyeztetés nélkül egy közterületen található zöldfelület fenntartásába.”

Forrás: telex.hu, index.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Emmersson71: Na, igen. Az ilyen esetek mutatják meg a napnál is világosabban, mennyire buta, aljas, kettős mércés a fideszes fajta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Emmersson71: Na, igen. Az ilyen esetek mutatják meg a napnál is világosabban, mennyire buta, aljas, kettős mércés a fideszes fajta.
Al X
Leni Riefenstahl már meghalt, pedig mekkora sikerfilmet rittyenthetett volna a történetből!
simmering73
@fergeteg: Kétségtelenül felfoghatatlan ez a történet egy leépült illiberális aggyal. Próbáld meg még egyszer esetleg szótagolva elolvasni az egész történetet. Kétlem, hogy megérted, de talán lenyugszol. Egy liberális országgal meg ne példálózz, mert a fajtársaid utálni fognak.
Néro
A kis Fitymák olyanok mint a nagy Fitymák. Hatalmas és aljas a pofájuk semmihez se értenek és csak rombolni tudnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.