Filmbe illő történések zavarták meg Kecskemét nyugalmát. 

Folyamatban van a nyomozás annak a 21 éves fiatalnak, V. Kendének az ügyében, akit azzal gyanúsítanak, hogy Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarországon – írja a HVG.hu

A Fővárosi Ügyészség arról számolt be, hogy a nyomozás során a megalapozott gyanú tovább erősödött, miután elemezték a lefoglalt elektronikus adatokat. Mióta V. Kendét letartóztatták, azóta kétszer is folytatólagosan kihallgatták, és ezeken az ügyészek már bővebb tényállást közöltek vele, továbbá bizonyítékokat tártak elé, a férfi vallomásokat tett.

Újabb bizonyítékok kerültek elő a kecskeméti fiatal ügyében, aki terrorista merényletet akart végrehajtani az Iszlám Állam nevében

Fotó: 123 RF.com 

Az ügyészség a közleményében azt is közölte, hogy igazságügyi szakértőt rendelt ki a fiatal elmeállapotának vizsgálatára, továbbá indítványt tettek a június 2-án elrendelt letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására is.

V. Kendét június elején fogta el a TEK Kecskeméten, az egyetemistát azzal gyanúsítják, hogy merényleteket akart elkövetni Magyarországon az Iszlám Állam nevében. Hajdu János, a TEK vezetője az elfogás után arról beszélt, hogy a férfi tömegrendezvényen akart robbantani.

Az egyetemista ügyvédje azt mondta, hogy V. nem akart robbantani, és csak most kezdi felfogni, mi történt. Nem hitte, hogy bajba kerülhet. A szülei nem sejtették, hogy az Iszlám Államhoz köthető oldalakon chatel, és támadások előkészítéséről ír a neten.

Forrás: HVG.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"csak most kezdi felfogni, mi történt. Nem hitte, hogy bajba kerülhet."
És itt a lényeg: eddig azt hitte, megteheti és megúszhatja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.