Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei szerint Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője, ezért levélben fordultak az Európai Unió (EU) tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is – áll a hat jelölt által aláírt közleményben, amelyet a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Jobbik is eljuttatott az MTI-hez kedden.

Ellenzék: "Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé"

Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Aris Oikonomou

A Dobrev Klára (DK, Liberálisok), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd, MSZP, LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) által jegyzett közleményben azt írták: "Orbán Viktor az Európai Tanács múlt heti ülésén világossá tette: egyértelmű szándéka kivezetni Magyarországot az Európai Unióból".

Hozzátették: az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei tisztában vannak vele, hogy Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője.

Úgy fogalmaztak: levelük célja kifejezésre juttatni erős, egységes elhatározásukat, hogy Magyarországot megtartsák az európai nemzetek családjában. Rögzítették: Magyarország uniós tagsága a magyarok elsöprő többségének támogatását élvezi.

"Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé" – fogalmaztak a közleményben, hozzátéve: "amikor pedig értelmetlen javaslatokat tesz közös európai intézményeink lebontására vagy megbénítására, azt semmiképpen sem teheti a népünk nevében".

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
itt a vég orbán...úgy jársz majd mint elődöd...rákosi pajtás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
2018 országgyűlési választás eredménye alapján ( az is rendszerszintű csalással) a világon sehol nem lehetne kétharmada fidesznek. A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--AgpS1U6p--/w_1160/78xZG3XkQJ5oYiMWs.jpeg
A fideszt túlkompenzálja a saját választási rendszere
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--MHuNfM4p--/w_1160/78vrGiMKetqZYjMWs.png
49,27 %-ból lett kétharmad !
2018 választások végeredménye
www.valasztas.hu/ogy2018
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/118764027_935244460288795_1281070969137585695_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HeiVnY8f8t8AX-DJSye&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=77823042defa4be4fb61a84917461800&oe=60E07E75
Namely
@terlasz: Akkor mutass rá, hogy hol. :D hagyd abba a blöffölést.
@Eladott Ország: Köszönöm az újabb gagyi, semmitmondó képeket.
Namely
@sgl: "Gondoljunk bele, egyetlen választói szavazatot sem kapott Ocsmány Vigyor, sosem volt személyes választás útján tisztségviselő."
Kevered a kapott szavazatot az egyéni győzelemmel.

Egy miniszterelnök legitimitása pedig nem abból származik, hogy képviselőként hány szavazatot kapott, hiszen onnan azt tudjuk, hogy egy adott területen mekkora az ő népszerűsége, hanem hogy az őt állító politikai szövetségnek, pártnak milyen a támogatottsága országosan.

Értem én, azt akarod kihozni, hogy Karigeri a király, de az ilyen elfogult eszmefuttatások olyan szintűek, mintha felhívnád a telefonos jóst.
ómió
Az éket, efftársak - kár másra hazudni - ezzel a "homofóbtörvény" hazugsággal most is éppen ti veritek!
Gazella
@Shikari: te agykargyu... Angol királynő teljesen más kategória!/britek kedvelik a királynőjüket//( meg soha nem szavazták meg!!) !!! Fasz@dat verjed bele a betonba!!! A briteknél is van miniterelnök.
DNS
Ki kell lépni az unióból, teljesen egyértelmű!!!
Hajrá Viktor!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.