Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei szerint Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője, ezért levélben fordultak az Európai Unió (EU) tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is – áll a hat jelölt által aláírt közleményben, amelyet a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Jobbik is eljuttatott az MTI-hez kedden.

Ellenzék: "Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé"

Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Aris Oikonomou

A Dobrev Klára (DK, Liberálisok), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd, MSZP, LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) által jegyzett közleményben azt írták: "Orbán Viktor az Európai Tanács múlt heti ülésén világossá tette: egyértelmű szándéka kivezetni Magyarországot az Európai Unióból".

Hozzátették: az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei tisztában vannak vele, hogy Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője.

Úgy fogalmaztak: levelük célja kifejezésre juttatni erős, egységes elhatározásukat, hogy Magyarországot megtartsák az európai nemzetek családjában. Rögzítették: Magyarország uniós tagsága a magyarok elsöprő többségének támogatását élvezi.

"Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé" – fogalmaztak a közleményben, hozzátéve: "amikor pedig értelmetlen javaslatokat tesz közös európai intézményeink lebontására vagy megbénítására, azt semmiképpen sem teheti a népünk nevében".

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
itt a vég orbán...úgy jársz majd mint elődöd...rákosi pajtás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
A zuniónak semmilyen olyan felhatalmazása sincs ami éket verhetne a nemzetek közé.
Pálinkás Pál
itt a vég orbán...úgy jársz majd mint elődöd...rákosi pajtás!
Béla333
Csókolom! Csakhogy fel tetszettek ébredni, több mint 10 év maffia kormányzás után!
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: Szerintem Orbán nagyobb veszélyt jelent az országra és az EU-ra mint a Covid-19.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/163237591_1075660379580535_7841880408359051733_n.png?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=aNLoX--LGDkAX-9g8uK&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=8c1579feb1604a09d220a5d8ac46aafb&oe=60E0EBE7
És mi még mindíg hagyjuk?
"Szétvertem az alkotmányt, hagytátok. Elnémítottam az Alkotmánybíróságot, hagytátok. Lefejeztem a bíróságokat, hagytátok. Megakadályoztam a legfontosabb bűnök üldözését, és ezzel megszüntettem a Legfőbb Ügyészség tekintélyét, hagytátok. A közszolgálati tévéből és rádióból fake news gyárat csináltam, hagytátok. A legtöbb kereskedelmi tévével és rádióval, a helyi lapokkal ugyanezt tettem, hagytátok. Megszüntettem a szabad és tisztességes választás lehetőségét, hagytátok. Padlóra küldtem a forintot, amit azóta is nyögtök, hagytátok. Elvettem a nyugdíj-megtakarításokat, hagytátok. Elvettem a legalacsonyabb keresetűek adókedvezményét, hagytátok. Tönkretettem az oktatási és nyugdíjrendszert, a szociális segélyezést és az egészségügyet, hagytátok. A közbeszerzéseken csak a strómanjaim nyerhetnek, hagytátok. Az EU-tól érkező egyéb támogatásokat is az oligarcháimhoz tereltem, hagytátok. Kancellárokat ültettem az egyetemek nyakára, és elüldöztem a CEU-t, hagytátok. Most szétverem a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteit – mit hagytatok nekem, hogy tudjak még rombolni?" Erre csak egy maffiózó képes , akinek nem a Magyarok felemelkedése a célja , hanem a kirablása ! 100 - éve nem volt ilyen rabló kormánya Magyarországnak!”
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/151600772_4189290164455849_561306437423054275_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=jG-s0k1YpV0AX96FXH7&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=859524886557f78a711341e5e9ee5abd&oe=60DF7180
Csizmás Kond
@Mirabilis: Dehogy nem sőt, szerintem tenyésztik azokat akik ahhoz megfelelő beadványokat gyártanak...mert ilyen hülye ilyen sűrűn normális körülmények között nem születik...és elnézve titeket nem is kell kitudjamilyen lombikprogram.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: senki nem könnyezne, ha kitörné a nyakát!
NKF
Ez a nagy ellenzék?Egy kalap sz..!Remélem jövőre nem sok marad belőlük!A DK megmarad a többi ,vannak kétségeim!Annyira hülyék,hogy szinte már nekem is fáj(nem vagyok Fidesz drukker)Ennyi ésszel,diplomával,hogy a picsába lehet valaki ilyen sötét?i
namihami
@Pálinkás Pál: 18.36:. Nem lehetne inkább a ""Causescu-szisztémát"" alkalmazni.
A vagyon nagyrészének úgyis annyi (szerintem a 80% már kinn van), de legalább a siker élménye bejönne egy kicsit. És ő se élvezhetné a lopott vagyont.
Nessy
Tisztelt hívek! Elgondolkoztak azon, ha Unión kívűlre kerülünk, jönnek a vámok, útlevél,vissza kell állitani a határokat, határőrséget.Kicsi, nyitott, ásványi anyagokban szegény, elsorvasztott iparral, mezőgazdasággal rendelkezve,mindent vámokkal terhelve külföldről kell behozatni. Természetesen a sok milliárd támogatás nélkül végképp befuccsolunk, kivéve természetesen Orbánt és baráti körét, családjaikkal együtt, valamint a milliárdos új gazdagokat. Új földesurainknak sem lesz a parlag földekért milliós "földalapú támogatás".
Gazella
@Pálinkás Pál: imádkozom !! Úgy legysn ahogy mondtad!!
Gazella
@namihami: az nem jó! Lassü halál vár a zsírhájra és sleppjeire!! Golyó hamar átviszi a túloldalra.
Néro
Nagy Orr Bánnak 49 százalékos mandátuma van amit 75 hazudik és 100-nak akar láttatni. Kormányt se alakíthatott volna külső párt nélkül.
gina
Ócsmány zsiros cigány, de ez még nem elég neki, naponta telefonon hivnak a gófelbérelt emberei és Karácsony ellen gyüjtenek szavazatokat, aljas férgek, ezeknek semmi nem drága
tudode
Arra való tekintettel, hogy a III. Magyar köztársaság deklarálta, fejezetenként az európai értékek elfogadását, miután népszavazással szentesítette 2004-ben az EU tagságot, kénytelen az EU elviselni azt aki feladatkörében képviseli az orzságot.
.
Ebből az következik, hogy "csak" népszavazással lehet kipenderíteni azt, aki "még" hazájában is "csak" az un. a mindenkori "kormányfő" feladatkörébe utalt feladatok ellátására jogosúlt
.
ogyan választják a miniszterelnököt, és melyek a legfőbb feladatai?

"""""A miniszterelnököt a köztársasági elnök javaslatára az országgyűlés tagjai választják meg. (Kormányprogramról ezzel egy időben szavaz az országgyűlés.) A miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata szükséges. A miniszterelnök a megválasztásával hivatalba lép. A miniszterelnök feladata, hogy a kormány programjának keretei között meghatározza a kormány politikájának általános irányát."""
--------------------------
,
-Az lenne a tiszta munka ahhoz, hogy az ország TISZTALAPPAL folytassa az életét, be befejezé azt amit összebarkácsolt, csak saját magát legyőzve lehet tőle megszabadulnia az országnak attól. akinek az a kényszerképzete, hogy vezetői tisztségre született, mindenkit, mindent megváltoztatási szándékkal, a saját speciális, karaktergyilkolós, bosszúálló mentalitásával, (L.: Fidesz elnök, az ország, Liberális Internacionálé, Néppárt, az EU).
.
Pedig olyan jelentéktelen figura, hogy kétszer kell előfordulnia ahhoz, hogy észrevegyék!
.
De amikor kinyitja a száját, elkezd beszélni (Salamon Béla)
Clavigo
@Shikari: Faszkalap vagy...Büdöstalpú határontúli bérszavazó gyökér..
gina
@Shikari: Banda az ilyen elmebeteg szarevő szemét hazaáruló szektatagok mint te is , jobb ha nem hirdeted te aljas szemét patkány
Néro
@Pálinkás Pál: A Kárpátok Géniusza járás jobb lenne. Anno hosszan nem érdeklődtek. Aki látta élőben tudja.
Csizmás Kond
@Mirabilis: Hát persze...gondolom te is úgy készültél azért tudod...hogy lehetsz ennyire gagyi ?
Namely
"Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei szerint Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője, ezért levélben fordultak az Európai Unió (EU) tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is"
Így kell nyitott kapukat döngetni! :)
Levelet írhattak volna a nato-vezetésnek is, hogy szeretnék, ha Magyarország a tagja maradna a nato-nak 2022 után is. Vagy írhattak volna Japánnak, hogy 2022 után se legyen Magyarország Japán egyik megyéje. :D

Tudtam, hogy az összefosás majmok gyülekezete, így most sem lepődtem meg, hogy teszem azt, nem a k+f hazai helyzetéről, esetleg a startup-vállalkozások esetleges pénzügyi nehézségeiről mondanak valamit, hanem ismét kiadnak egy nyilatkozatot a konkrétan nagy semmiről.
:D
A bőgőmajmok pedig lelkesen helyeselnek, anyáznak, böfögnek. És hogy ezzel a nagy semmivel a bőgőmajmokat maximálisan ki tudják elégítieni, az bizony a magyar oktatáspolitika gyászjelentése.
terlasz
@Namely: Azért volt némi előzménye a levél megszületésének. A lehengerlőnek szánt eszmefuttatásod erősen sántít...
kereső
Az biztosnak látszik, hogy 2022 nem csak a "kormány=NER" váltásról szól. Magyarországnak dönteni kell: orbán- vagy Európa.
Pálinkás Pál
@namihami: csak szerencsés esetben rákosi...!
nezelodo
@Shikari: Látod, ő nem igért fűt, fát, virágot az alattvalóknak, és azt sem, hogy "folytatjuk", krumplit sem osztott, szavazni sem kellett rá, az alattvalók mégis pontosan tudták, mire számíthatnak.
Nem vésetett gránitba alkotmányt, nem módosította nyolcszor-kilencszer, és az uralkodásának alapelvei sem változtak a széljárás, (és migrénje), szerint sem soha. Mégis tömegévek szeretnének alattvalók lenni náluk az emberek, így egy nagyobb városnyi magyar sem az orbáni demokráciát, hanem a "Bözsi királyságát" választotta.
Na ezeknek a magyaroknak ez a Nemzeti Konzultációja, ezt lobogtassa Orbán Brüsszelben igazolva a hatalmának a legitimációját.
Pipás
Alkotmányozásra sem kapott meghatalmazást. Szóval az egész fideSSes törvényalkotás nem legitim.
nezelodo
@Shikari: A válaszod milyen összefüggést mutat az általam leírtakkal? Azt meg, hogy mi lesz a választás végeredménye nem tudjuk, biztos, hogy sokakat meggyőz, hogy a kormányunk nagyon elkezdett aggódni hirtelen a nyugdíjasokért, pár száz Ft formájában, de ez nem feledteti az elmúlt tíz évet. A Kubatov nyuggerek azt mondják errefelé, kéthetente kellene választást tartani, hogy észre vegye a vezér a nyugdíjasok jelentős részének nyomorúságos állapotát.
Csak nehogy kellemes Karácsonyt kívánjon megint Orbán, mert egyszer már bejött neki!
Azt meg sem te és én sem döntjük el kire szavaznak az emberek, és milyen szempontok szerint. Egy tény, látszik a nagy riadalom odafent, és elszabadult hajóágyúként viselkedik a kormányfő itthon és a nemzetközi politikában.
simmering73
@Shikari: Takarodj dolgozni te mocskos hazaáruló bitang. Ne rontsd itt a levegőt.
Eladott Ország
@Namely: tegnap, 22:44 ◘ Orbán: nincs az a mennyiségű szar amit ne tudnánk másokra kenni.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/102301090_3136487123079206_4600777909597110272_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=8hpHiRlUuqwAX8BJYjF&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=38511869356922ad9697117a72318322&oe=60E17C1C
Montesquieu: “Ahol a hatalomnak joga van, ott a jognak nincs hatalma."
„Nincs kegyetlenebb zsarnokság,
mint az, amelyik a törvények nevében,
a jog színeiben cselekszik;
amelyik éppen azokkal az eszközökkel
végez áldozataival,
amelyek megmentésüket kellene szolgálják.”
(Montesquieu)
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/59350518_601601996986378_393911147436179456_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=hfdiO2nh7cIAX-18p1G&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=65ec6041b3fc4334e231bf2337c55b45&oe=60E04743
Eladott Ország
2018 országgyűlési választás eredménye alapján ( az is rendszerszintű csalással) a világon sehol nem lehetne kétharmada fidesznek. A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--AgpS1U6p--/w_1160/78xZG3XkQJ5oYiMWs.jpeg
A fideszt túlkompenzálja a saját választási rendszere
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--MHuNfM4p--/w_1160/78vrGiMKetqZYjMWs.png
49,27 %-ból lett kétharmad !
2018 választások végeredménye
www.valasztas.hu/ogy2018
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/118764027_935244460288795_1281070969137585695_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HeiVnY8f8t8AX-DJSye&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=77823042defa4be4fb61a84917461800&oe=60E07E75
Namely
@terlasz: Akkor mutass rá, hogy hol. :D hagyd abba a blöffölést.
@Eladott Ország: Köszönöm az újabb gagyi, semmitmondó képeket.
Namely
@sgl: "Gondoljunk bele, egyetlen választói szavazatot sem kapott Ocsmány Vigyor, sosem volt személyes választás útján tisztségviselő."
Kevered a kapott szavazatot az egyéni győzelemmel.

Egy miniszterelnök legitimitása pedig nem abból származik, hogy képviselőként hány szavazatot kapott, hiszen onnan azt tudjuk, hogy egy adott területen mekkora az ő népszerűsége, hanem hogy az őt állító politikai szövetségnek, pártnak milyen a támogatottsága országosan.

Értem én, azt akarod kihozni, hogy Karigeri a király, de az ilyen elfogult eszmefuttatások olyan szintűek, mintha felhívnád a telefonos jóst.
ómió
Az éket, efftársak - kár másra hazudni - ezzel a "homofóbtörvény" hazugsággal most is éppen ti veritek!
Gazella
@Shikari: te agykargyu... Angol királynő teljesen más kategória!/britek kedvelik a királynőjüket//( meg soha nem szavazták meg!!) !!! Fasz@dat verjed bele a betonba!!! A briteknél is van miniterelnök.
DNS
Ki kell lépni az unióból, teljesen egyértelmű!!!
Hajrá Viktor!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.