Az Európai Unió fertőző betegségeket megelőző hatósága a delta-variáns megjelenésére figyelmeztetett, és az oltás felgyorsítását sürgeti.

Már a nyáron tömegesen elterjedhet Európában a delta variáns

Fotó: pixabay.com

A becslések szerint nyáron jelenik meg tömegesebben Európában a koronavírus először Indiában azonosított delta-variánsa. Ez lesz a fertőzések domináns oka – figyelmeztetett az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ, az ECDC. amelyet az index.hu idézett.

Nagy valószínűséggel a delta-törzs ezen a nyáron fog nagymértékben terjedni

– hangoztatta az ECDC igazgatója.

Andrea Ammon szerint azok, akik csak a védőoltás első oltását kapták meg, még mindig hajlamosak a delta-fertőzésére. Ugyanakkor – mint mondta – a második dózis már magas szintű védettséget szavatol.

Forrás: index.hu

Címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: De nem mindegy milyen vakcinával! Sokra megyünk sok száz beoltott, de védelem nélkül maradó emberrel nyáj immunitás tekintetében. Sajnos propagandával nem lehet védekezni a vírus ellen. Erről a sok ezer halott tudna beszélni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
az új oltásra felkészülni!... A beszerzők újra kaszálhatnak...
magyar1
Ez már a pofátlanság csúcsa, vagy nyírják már ki aki a virust terjeszti és zsarol vagy hagyják abba a hülyítést.
Pálinkás Pál
hazug csürhe...de van rá sok barom, aki beveszi..
Nessy
@Horizont: De nem mindegy milyen vakcinával! Sokra megyünk sok száz beoltott, de védelem nélkül maradó emberrel nyáj immunitás tekintetében. Sajnos propagandával nem lehet védekezni a vírus ellen. Erről a sok ezer halott tudna beszélni.
verőce21
A járvány újraterjedésének sokkal nagyobb a valószínűsége, minthogy Orbánt, vagy Mo.-ot bármilyen módon is megfegyelmezik az eu-ban.
emerencia
@Horizont: Sajnos az még nem elég, hogy beoltatják magukat azok a felnőttek akik eddig ellenálltak. A gyerekek beoltása is fontos mert ők ugyan kisebb valószínűséggel betegednek meg de terjesztik a kórt. Arról nem is beszélve, hogy a delta már rájuk is veszélyesebb mint az előző variációk. A hatvanon felüli Sinopharm-al és AstraZenecával oltottaknak is minél hamarabb be kellene adni a második vagy harmadik Pfizert mert közülük nagyon sokan nem vagy alig védettek az oltás ellenére. Ezek az idős emberek önhibájukon kívül nem vesznek részt a nyájimmunitás kialakításában. Mindemellett nem kellene lazítani a járványszabályokon a beoltottaknak sem. Teljesen igazad van, amíg mindezt a politikusok és sok sok honfitársunk nem veszi tudomásul, nem lesz vége a járványnak!
Néro
Nem kell aggódni Maó könnye vagy Putyin lábvize mindentől is megvéd Prüsszel meg elmehet a picsába a vakcináival Nemzethy Magyar Embernek olyan nem köll. Ugye Nagy Orr Bán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.