A főpolgármester Facebook-bejegyzésében állt ki azok mellett a 60 évnél idősebbek mellett, akiknél a kínai vakcina nem termel kellő ellenanyagot.

"A kormány politikai szempontokat helyezett az idősek védelme elé" – Ingyen teszteli a Budapest a kínai vakcinával oltott időseket
Kép:Facebook

Karácsony arra hívta fel a figyelmet, hogy ebből fakadóan, sok, kínai vakcinával beoltott honfitársunk, az oltás ellenére sem rendelkezik védettséggel az új variánssal támadó koronavírus ellen.

Szerinte Európa több országában aggodalomra, de legalábbis elővigyázatosságra okot adó mértékben terjed a vírus delta variánsa. A fertőzés azokban az országokban már most nagyobb gondot okoz, amelyekben nagy mennyiségben használtak kínai vakcinát. Több ilyen országban már intézkedtek a védettséggel nem rendelkező polgárok újbóli oltásáról hatékony vakcinával.

Sok hír szól arról itthon is, hogy háziorvosok már elkezdték felüloltani aggódó pacienseiket, ám ezt csak nem hivatalosan tehetik, mert a kormány képtelen kialakítani az ezzel kapcsolatos protokollt, az ezzel kapcsolatos jogos kérdésekre a kormány szervei vagy nem válaszolnak, vagy egyenesen kikérik maguknak, hogy a mindenféle rendű-rangú államtitkárok rázendíthessenek a propagandaszólamokra.

- írta a főpolgármester.

A főváros ezért is határozott arról, hogy ingyenes antitest vizsgálatot biztosít a 60 évnél idősebb budapestieknek

– írja bejegyzésében.

Napokon belül megnyitják a regisztrációs felületet, azon keresztül, előzetes bejelentkezés alapján biztosítják az antitest-vizsgálatot olyan eljárásban, amely mindenféle ellenanyag szűrésére alkalmas.

Azért tesszük, hogy valamiféle támpontot adjunk az okkal aggódó időseknek. És azért, hogy végre felelős magatartásra ösztönözzük a politikai szempontokat az idősek védelme elé helyező magyar kormányt

– olvasható Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Legyen ebből elég! A kormány hozza nyilvánosságra a rendelkezésére álló adatokat az antitest-vizsgálatokról, köztük a kínai vakcina hatékonyságára vonatkozó adatokat és készüljön fel a jelenleg védettséggel nem rendelkező honfitársaink hatékony oltással való ellátására. Ez lenne a kormány eminens kötelessége, amihez a főváros kész minden támogatást megadni, elsőként is a budapesti idősek ingyenes ellenanyag-tesztelésével, és a tesztek eredményeinek nyilvánosságra hozatalával.

- tette hozzá.

Forrás:Facebook
Címlapkép:Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Majd hatszázezer 60 év feletti ember kapott kínai oltóanyagot..(én is)...

Kiváncsi vagyok erre az ingyenes tesztre (18ezerért csinálják maszekban)...
...ha kiderül, hogy saccperkábé kétszázezer nem védett, akkor mi lesz velük?
Csizmás Kond
@jesz: A védettség és az antitest termelés két külön jelenség. ...csak ma minden szart addig piszkálnak amíg van némi szaga.
human
Kötöttfogásból a Bakos boldogan mondta, hogy őt a kínaival oltják és még a kis injekciós tűt is el fogja kérni emlékbe. Remélem el mer menni erre a vizsgálatra, hogy kiderüljön mennyire védi is meg behülyített híveit Orbán Viktor és a kommunista Kína.
ómió
A főpolgármesteri katyvaszkeltésből Dugógeri most átment a virológusiba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.