Póta György szerint a „a magyar ember olyan, hogy amit nem lát, az nincsen”, egyebek mellett ezért sem sietnek a szülők, hogy beoltassák a gyermekeiket a koronavírus ellen, hiába ismert, hogy az indiai eredetű delta variáns a fiatalokra kifejezetten nagyobb veszélyt jelent.

"A magyar ember olyan, hogy amit nem lát, az nincsen" -megszólalt a szakember a delta variánsról
Kép:Pixabay

A gyermekorvos ugyanakkor arra figyelmeztet:

ha szeptemberig nem oltatják be a 12-15 éves korosztály 60-70 százalékát a tanév kezdetével újra megugranak majd a fertőzöttségi adatok.

Magyarországon június 10-től lehet regisztrálni a 12-15 éveseket a koronavírus elleni oltásra. Ebbe a korosztályba hazánkban nem egészen 400 ezer gyerek tartozik, akik közül június 16-áig már több mint 32 ezret regisztráltak is, és több mint 200-an már az oltást is felvették.

Póta György, gyermekorvos nem elégedett ezzel a tempóval, ami szerinte azért ilyen lassú, mert véget ért a tavaszi „erőltetett” oltási kampány.

Most úgy megy, mint bármelyik másik oltásnál

– fogalmazott a szakember hangsúlyozva, hogy nem a lakosság hajlandósága nehezíti a haladást, hanem az oltás lelassult technikája.

Póta szerinte regisztrálni is azért nem regisztrálnak annyian, mert nem volt akkora hírverés, mint az előző hónapokban. De úgy véli, a tanév is közrejátszhat mindebben:

mindenki végre lazíthat, elmehet nyaralni, és Póta praxisában is sokan jelezték, hogy azért nem regisztrálnak, mert vakáció idején nehéz összeegyeztetni az oltási időpontokat.

Az orvos szerint a szülők azért nem féltik a fiatalokra kifejezetten nagyobb veszélyt jelentő delta variánstól a gyerekeiket, mert „a magyar ember olyan, hogy amit nem lát, az nincsen”. „Szokásos módon, hiába hívják fel a figyelmet, ilyenkor mindenki közli, hogy »ó megint csak riogatnak«, és aztán amikor tényleg berobban, akkor meg kezdődik a pánik” – fogalmazott.

Póta elmondása szerint a delta variáns esetében is az eredeti törzshöz hasonló tünetekre lehet számítani (a gyerekeknél inkább hasi panaszok), azt azonban még nem lehet tudni, hogy milyen százalékban okoz súlyos, kórházi kezelést igénylő megbetegedést.

A szakember azt is elmondta:

szerinte lesz negyedik hullám, azt viszont, hogy mennyire lesz súlyos, nem lehet még tudni, ahogy azt sem, hogy a gyerekeknél is lehet-e majd szükség harmadik oltásra, ahogy azt mostanában a felnőttek esetében is pedzegetik.

Forrás:ATV.hu
Címlapkép:Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
ez a Greta lány minek is a reklámarca? az oltásnak, a maszkviselésnek, a másságnak, vagy mijalófasznak?
emerencia
"Póta György szerint a „a magyar ember olyan, hogy amit nem lát, az nincsen” Már megint egy kategorikus kijelentés a teljes lakosságra kivetítve. A doktor úr mit mondana pl. azokra az idősekre akiket beoltottak kínaival, nincs pénzük tesztre és gyakorlatilag személyi szabadságukat elvesztve próbálnak valahogy túlélni mert nagyon esélyes, hogy nincsenek immunizálva a 2 darab oltás után sem? És mit mondana azoknak a magyaroknak akik megengedhették maguknak a tesztet és azzal a tudattal kell élniük, hogy nem védettek, hiába vették fel mindkét oltást? Talán a teljes népesség degradálása helyett célszerű lenne azokat a honfitársainkat felelős magatartásra bírni, akiknek fontosabb a nyaralás mint a saját gyermekeik biztonsága!!!
Clavigo
@Shikari: Igy aztán te is hazahuzhatnál Besszarábiába,,vagy ahonnan jöttél.
tudode
De azért vannak akik még látnak, például azt a Covid szünetben, potom 450 milliú ruppóért, hogy
.
--- Orbán Viktornak állított emléktáblát Vörösmarty Mihály
nepszava.us/orban-viktornak-allitott-emlektablat-vorosmarty-mihaly/
------------------------
.
Amelyről az amerikai népszava sem hagyott szónélkül:
.
------ Orbán Viktornak állított emléktáblát Vörösmarty Mihály
nepszava.us/orban-viktornak-allitott-emlektablat-vorosmarty-mihaly/
.
Ha így megy még szentté is avathatják a kedves vezetőt!
tudode
Lemaradt az emléktáblák sorából:
.
----- Újabb csodálatos darabbal bővült a fideszes politikusoknak méltó emléket állító márványtáblák sora
444.hu/2021/06/30/ujabb-csodalatos-darabbal-bovult-a-fideszes-politikusoknak-melto-emleket-allito-marvanytablak-sora
------------------------
.
Követhetetlen ami nap, mint nap történik ebben az országban!
silber13
@Shikari: igazad van, csak olvasni kell a sok hülyeségedet!:-
Aki Én
@Shikari: Csak azt felejted el, hogy éppen a magadfajta korcsok miatt menekülnek el innen a normális emberek.
Te beteg fasz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.