A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lép életbe az 5,5 millió beoltott elérését követően írja a kormányzati oldal.

Kiderült: így változik az életünk 5,5 millió beoltott után – mutatjuk
Kép:Facebook

A magyar lakosság magas átoltottságnak köszönhetően a járvány harmadik hulláma elvonult, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, így az élet fokozatosan visszatérhet a normális kerékvágásba. A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozatáról szóló kormányrendelet szerdán jelenik meg a Magyar Közlönyben.

· a kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés, nem kell majd maszkot viselni a közterületeken (közterületeken már most sem kell maszk), az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanakkor a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.

· védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra

· megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a 10 nm/vásárló, és a távolságtartási szabály)

· családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.

· sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.

· az egyetemek és a főiskolák is készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására

Az enyhítések mellett ismét felhívták a még be nem oltottak figyelmét, hogy a vírus továbbra is terjed Európában és még jelen van Magyarországon is. A betegség ellen a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. Mindenki számára továbbra is nyitva áll a www.vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap és az online időpontfoglaló.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Vagyis holnaptól több ezren elvesztik a munkájukat, gondolok itt azokra akik a boltok ajtajában számolták az embereket és figyelmeztették a maszk használatára.
Duke Nukem
Orbánt meg fogom ölni puszta kézzel - csúnyán.
Én azért születtem, hogy megöljem Orbánt puszta kézzel - csúnyán.

Hol van Lévai Anikó?
Milyen rettegésben tartja Orbán a (hetero) feleségét?
Milyen lelki hadviselést folytat Orbán a (hetero) felesége ellen?

Orbán Viktort puszta kézzel ölöm meg - mert megérdemli hazaárulóként!
Duke Nukem
Nem lájkolsz, mert csúnyán hangzik?
Hány magyar ember vére tapad Orbán kezéhez - az nem hangzik csúnyán?
Orbán kezéhez magyar emberek vére tapad - ezzel feküdj és ezzel ébredj!
Egy megmenthető ember halála is sok, de Orbán kezéhez magyar emberek ezreinek a halála tapad - akik még ma is élhetnének!!!

Orbán Viktor egy tömeggyilkos !!!
Duke Nukem
Ezt nem ússza meg ez a geci !!!
Ki fogom írtani a világból, de úgy, mintha sosem létezett volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.