Mától kedvezőbbé válik a nyugdíjak megállapítása.

A legfontosabb változás az, hogy a nyugdíjmegállapító határozat közlésétől számított 15 napon belül bárki azt mondhatja, ez így nekem nem jó, ennél több pénzre van szükségem, visszavonom a nyugdíjigényemet.

Július elsejétől jelentős változások jönnek a nyugdíjaknál – Nem kötelező elfogadni a felkínált pénzt

Illusztráció: 123rf.com

A Népszava cikke emlékeztetett, hogy erre eddig nem volt lehetőség, mert a nyugdíjbiztosítási eljárások egyfokozatúak voltak, fellebbezni nem lehetett, csak törvényszéken volt mód megtámadni a határozatokat, amit a nyugdíjba készülők többnyire akkor sem vállaltak, ha valamilyen törvénytelenséget találtak az eljárásban.

A Magyar Közlöny friss számában megjelent mostani módosítással a nyugdíjszakértő szerint sokan kerülnek megnyugtatóbb helyzetbe, ha a számukra megállapított konkrét összeget kevésnek találják. Farkas András szerint például a Nők40 kedvezménnyel nyugdíjba készülők közül többen is megdöbbennek, amikor megtudják, mennyi lesz a nyugdíjuk. Nem kevesen vannak, akik azt mondják, inkább dolgoztam volna még egy évet vagy másfelet, ha tudtam volna, hogy csak ennyit kapok – de már nem léphettek vissza.

A csütörtökön hatályba lépő módosítás lehetővé teszi számukra, hogy mindenféle következmény nélkül még egy ideig folytassák a munkájukat és fél év, egy év múlva újból kérelmezhessék a nyugdíjba vonulásukat.

Forrás: nepszava.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Annak aki öt éve ment nyugdíjba ? Mert aki tíz annak már 12 havi sincs. Elvitte az Ország óriási sikere , inflációban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.