A szakdolgozók korábban kérvényezték, hogy a jövő év elején esedékes béremelésüket a minisztérium hozza előbbre, azonban ezt a szaktárca nem volt hajlandó megtenni.

Az egészségügyi dolgozók előrehozott béremelést kértek, a kormány beintett nekik

Fotó: MTI/Balázs Attila

A Népszava foglalta össze, hogy akkor egyebek mellett azt kérték, hogy hozzák előre a jövő év január elsejétől esedékes 21 százalékos (már odaígért) béremelésüket július elsejére. Azt is kérték továbbá, hogy a következő két évben arányosítsák a juttatásaikat az időközben jelentősen megnövelt orvosi bérekhez.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) közigazgatási államtitkára, Latorcai Csaba mostani válaszában összefoglalta, hogy kormányzat már mi mindent tett az érintettekért.

Így például 2019 és 2021 között 72 százalékkal emelték a béreket, valamint kiemelte, milyen sokféle módon és hányszor köszönték meg az érintetteknek a járvány alatt végzett áldozatos munkájukat.

Idén például tíz nap pótszabadságot kaptak, tavaly egyszeri bruttó 500 ezer forintot. Ám azt is közölte, hogy a következő béremelés időpontja 2022. január elseje marad, ezt nem akarják előbbre hozni, illetve erről nincs a tárcának még koncepciója.

„Ebben a szituációban inkább ne jött volna válasz, nem ezt vártuk”

- kommentálta a tárca levelét Balogh Zoltán, a MESZK elnöke a Népszavának utalva arra, hogy az egyre növekvő elégedetlenség miatt éppen demonstrációra készülnek. A szervezet minap hozta nyilvánosságra azt az országos felmérését, melyben a válaszoló tagok nagy többsége felhatalmazta a MESZK-et egy országos demonstráció megszervezésére.

Balogh Zoltán megjegyezte: Ausztriában, a skandináv országokban, szinte mindenhol most intézkedési csomagokat állítanak össze annak érdekében, hogy a járvány következő ciklusaiban is legyen elég szakdolgozó a betegágyak mellett.

Forrás: nepszava.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Majd emlékeztetni kell a maffiaállamot nem csak az egészségügyi dolgozóknak , a 2022-es országgyűlési választások során, hogy menjenek hűvösebb' helyre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Majd emlékeztetni kell a maffiaállamot nem csak az egészségügyi dolgozóknak , a 2022-es országgyűlési választások során, hogy menjenek hűvösebb' helyre.
kereső
A kis telhetetlenek. Nem elég nekik, hogy orbán nagyra becsülése jelélül köszöntötte Őket a mai napon? Megemlékezve áldozatos munkájukról. Tessék ezt megbecsülni.Bár kenyeret és lágy szőlőt ezen nem tudnak venni.
rokker33
A szaros lölőt és a frissen szerzett kurváját kell támogatni nem a 20 órákat keményen dolgozó egészségügyi dolgozókat. Ezek mindig panaszkodnak ,hogy sok a munka bezzeg a szaros lölő sose kér semmit se béremelést se támogatást és nem panaszkodik,hanem dolgozik keményen Ezért sokkal okosabb és gazdagabb mint a fészbúkos zukkerberger xD xD
justhpeter
Meggyőződésem, hogy a kormány az egészségügy valamiféle "összeomlására" játszik és amikor már a szakdolgozók nagy rész elhagyja az egészségügyet, akkor arra hivatkozta fog összevonni és bezárni a kórházakat, rendelőintézeteket.
egeszsegugy
@justhpeter: lehet benne valami, de én üzleti érdekeket szimatolok benne inkább. Magánkórházakat húznak fel a nemzet mészárosai, amikor már nem lesz rendesen működő kórház és kegyesen beengedik oda a "köznépet", akik után kegyesen leszámláznak 2-3x annyit a társadalombiztosítás felé, mint amennyibe tényleg kerülne. Gondolkodtam, hogy ne írjam ezt ide, nehogy ötletet adjak, de valójában ez már régen ott lehet az agyukban, sőt, ennél sokkal fineszesebb lenyúlások is.
Nessy
@justhpeter: Verik a mellüket, hogy ők nem zárnak be kis kórházakat. Lehet, hogy nem!. Csak éppen úgy átszervezik a működését és a finanszírozását, hogy saját magától húzza le a rolót! Van még valami amit nem tesznek tönkre, amire van pénz számolatlanul, az istenverte focin kívül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.