A HVG tíz nappal ezelőtt kereste meg kérdéseivel a Honvédelmi Minisztériumot, arról a szexuális zaklatásos ügyről érdeklődtek a tárca sajtóosztályán.

Semmitmondó közleménnyel reagált a Honvédelmi Minisztérium a HVG szexuális zaklatásról szóló cikkére

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az ügy lényege, hogy a Honvédség egyik ezredének hivatásos női tagját szexuálisan zaklatta az ezred parancsok-helyettese, egy befolyásos alezredes, a nő azonban hiába kért segítséget a honvédségen belül, nem kapott, így végül az ügyészségen tett feljelentést. Arról is írtak a cikkben, hogy az ügyben – az ügyészségi nyomozástól függetlenül – méltatlansági eljárás is indult az alezredes ellen, azonban ezt az eljárást Ruszin-Szendi Romulusz, a Honvédség nemrég kinevezett parancsnoka megszüntette, majd indult egy fegyelmi eljárás.

Szerdán, a kora esti órákban a HM kiadott egy közleményt, amiben elismerte, hogy Ruszin-Szendi Romulusz valóban megszüntette az alezredes ellen folyó méltatlansági eljárást.

“Ez azonban korántsem jelenti azt, amit Dezső András újságíró állít. Az eset részletes körülményeit több szervezet is vizsgálja. Egyrészt az illetékes ügyészség folytat büntetőeljárást, másrészt a honvédség is – fegyelmi eljárás keretében – tovább folytatja a körülmények tisztázásra vonatkozó részletes vizsgálatot”

– írta közleményében a HM, gyakorlatilag ugyanazt megismételve, amit a HVG360-ban megjelent cikk is állít.

Forrás: hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Akkor most már nem méltatlan. A Fityma -Köpnömkő köröszt tényi qurmánynál egyébként is fehérnépnek konyhában a helye aztán meg a pamlagon kiterítve mert különben átesik a vak komodoron. oszt jónapot.
Csizmás Kond
...mongyuk ahol pár vagy több éves szexuális kapcsolat után kiált valaki erőszakot azt nem hiszem hogy komolyan kéne venni.
Csizmás Kond
@Horizont: ...a zaklatás egyfajta langyos erőszak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.