Magyarország péntektől megnyitja a koronavírus elleni oltás lehetőségét a szomszédos országok határ menti területein élők számára is – közölte az MTI a koronavirus.gov.hu alapján csütörtökön.

Kormányzati oldal: péntektől jöhetnek hozzánk oltásért a szomszédos országok határ menti területein élők
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormányzati portálon azt írták, a kormány egy hete jelentette be, hogy tovább növeli Magyarország koronavírus-járvány elleni védettségét, és a magyar lakosság, valamint a külhoni magyarok védelme érdekében kiterjeszti a védettek körét a magyar határok mentén élőkre is, függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok.

A Kárpátalján élők az oltást bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon, oltóbuszokon és határ közeli kórházi oltópontokon kaphatják meg, ahová a határtól e célra kijelölt buszok szállítják a beoltandókat.

A többi szomszédos országból – Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából – érkezők az e célra kijelölt kórházak oltópontjain vehetik fel az oltást.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Magyarországon oltakozni szándékozók mindenképpen hozzák magukkal az útlevelüket, a személyi irataikat és a lakcímüket igazoló közokiratot.

A portálon a részletekről és jogosultak köréről tájékoztató is olvasható.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
'Oszt mit kapnak? Mao Könnyét? Putyin Lábvizét?...
Néro
Mivel oltják űket ? Gondolom ha hatvan feletti Maó könnyével ha alatti Putyin lábvizével. Vagy mindbe nyomják a xar Pfizert mert a belhoni magyarnak úgy se köll. Megmondta Nagy Orr Bán ide ilyet többé ne hozzanak. Ha meg már ott vannak rögtön nyomják a kezükbe jól megérdemelt nyugdíjukat is hisz annyit dolgoztak a Magyar Hazáért. Aki meg nem nyugger kapjon Erzsébet utalványt hálánk jeleként az ótás mellé.
Néro
@Qqberci: Mikor én írtam még nem vótá. Lassú a műh-ód. VPN nem előny.
Macskaszem
Vazze, a magyar sinofarmosoknak meg Szerbiába, Romániába kell menni Pfizerért, mert itthon nem kaphatnak.
human
Kicsit le vagytok maradva Viktor! Romániában már rég oltják a mi magyarjainkat is.
vitriol
Ha itthon már nincs kiket beoltani, akkor az orvosokat engedjék vissza eredeti munkahelyükre, mert az op.törzs zseniális átvezénylése következtében nem tudják a többéves várólistákat kielégíteni. Külföldiek oltásával ne akadályozzák az egészségügy dolgát, hány bőrt akarnak még lehúzni a kihasznált, kifáradt dolgozókról? szíj-ártó által felhalmozott oltóanyagot így akarják hasznosítani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.