Szerdán jelent meg, és csütörtöktől lett hatályos az névtelen adományozásra vonatkozó kormányrendelet – adta hírül a 444.hu.

Ennyi volt: mától kormányrendelet tiltja a névtelen adományozást a civil szervezetek részére
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A rendelet értelmében az egyesületeknek és alapítványoknak ezentúl fel kell tüntetniük, hogy kitől mennyi pénzt kaptak. Az adatokat a kormánynak kell elküldeni, minden évben – írja a 444.hu.

A csütörtöktől hatáylos kormányrendelet azt is előírja, hogy mindenképpen neveket kell felmutatni, akkor is ha cégtől, vagy egyéb szervezettől érkezik a pénz. Ilyen esetekben azt kell jelölni, hogy ki áll az adományozó mögött, cégek esetében például a legalább 25 százalékban tulajdonos személyek neveit kell feltüntetni.

A kormány már 2017-ben megkezdte a szigorítást a civilek adományokról való beszámolási kötelezettségére vonatkozóan. Mint most kiderült, ezzel még nem ért véget a jogszabályalkotás a kormány részéről, hiszen a mostani kormányrendelettel tovább szigorítottak.

Forrás: 444.hu
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Kik ezek hogy tiltanak mindet?? ez lenne a demokrácia? undoritó patkány ez a kormány és bandája, lehet még levegőt szivni ebben a lerohasztott országban.?. ideje megszabadulni ezektől a csúszómászó szemét OVbandától.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Orbán már teljesen átvette a civilekkel szemben az orosz rendszert. A következő lépés az észak-koreai "jogállam" elérése. Azt követően jön majd a forradalom, de nem a bársonyos, hanem a büntető.
tudode
Ilyen már volt 2014-ben, csak most finomít a kedves vezető
.
----Totális kormányzati támadás a norvégos civilek ellen
index.hu/belfold/2014/09/08/keszenletisek_akcioznak_az_okotarsnal/
-------------------------
.
Mielőtt! Ne nem civilek, hálából
.
----- 5 milliárdot kap Áder János klímavédelmi alapítványa a kormánytól
444.hu/2020/05/28/5-milliardot-kap-ades-janos-klimavedelmi-alapitvanya-a-kormanytol
---------------------
.
----- Ezzel egyidőben az EMMI nem köt köznevelési szerződést Iványi Gábor alapítványával
.
hvg.hu/kultura/20210628_emmi_ivanyi_gabor_kozneveles_oktatas_hatranyos_helyzetu_gyerekek
------------------------
.
Aki a KÖZJÓG nem tudja szolgálni, az annyit is ér!
namihami
Vajon pl. a Békemenetnek adott MVM-es vagy a Szerencsejátékos adományok milyen név alatt fognak futni? Vagy elég lesz egy reklánhírdetéssel ""okosba"" tenni?
Qqberci
A templomi perselyadományokat mikortól kell majd nevesíteni?...
Nessy
Mi köze a kormánynak ahhoz, ha úri kedvem úgy hozza, és egy civil szervezetnek adok pár ezer forintot? Megvizsgálja a NAV, hogy miből tellett? Ha feladok a postán egy civil szervezetnek egy csekket személyi igazolvány is kell mellé? Vagy elég, ha ráírom, hogy Krapancsák Hugó? Persze, ha fidesz alapítványnak adományozok, vagy a CÖFnek, az egyik sem civil, hanem pártpolitikai szervezet, ott nincs megkötés!
Namely
Köszönjük. Elég humoros. Nem a Transparency International követeli mindig az átláthatóságot? :D Tessék, itt van!

@Nessy: "Mi köze a kormánynak ahhoz, ha úri kedvem úgy hozza, és egy civil szervezetnek adok pár ezer forintot?" pl hasonló okok miatt vannak pénzmosás elleni törvények, a terrorizmus finanszírozása elleni törvények, stb. Nemzetbiztonsági oka van.
Miért? Mert gondold el, hogy mit teszel, ha teszem azt el akarod érni, hogy egy országban az emberek nézetei megváltozzanak. Létrehozol egy civil/stb szervezetet, és kőkemény propagandát folytatsz. Ezt tette Hitler (német kulturális intézetek, stb), vagy a Szovjetunió is (olvasd el Yuri Bezmenov alias Tomas Schuman könyveit erről). Ma is ezt teszik, csak manapság a maffia jött rá, hogyan lehet propagandával legyőzni az államokat (drog, embercsempészetet, stb). Csak gondolj bele, hogy miért nem mozdul rá az állam évtizedek óta azokra a cigány maffiózókra, akik 11-12 éves cigány kislányokat adnak el nyugatra? 2015 is ezért volt.
Tehát ezek nem rád kíváncsiak, hanem arra, hogy az idegen pénzek honnan jönnek. Azokra a civil szervezetekre akarnak lesújtani, amelyek ezekben sárosak.
"Ha feladok a postán egy civil szervezetnek egy csekket személyi igazolvány is kell mellé?"
Ne viccelj, a csekken, ha nem kamu, ugyanúgy rajta van, hogy ki a feladó, kit kell leterhelni az összeggel. A szabály lényege, hogy téged nevesíteni kell.
Ezzel szerintem nincs baj, tőlem adja le a nevemet az SOS Gyermekfalu és a WWF.
"Persze, ha fidesz alapítványnak adományozok, vagy a CÖFnek, az egyik sem civil, hanem pártpolitikai szervezet, ott nincs megkötés!"
Hogyne lenne.
Málna
@Nessy: Az átláthatósághoz van köze. Akadályozza a pénzmosást ill. elszámoltathatóvá teszi a szervezeteket.
gina
Kik ezek hogy tiltanak mindet?? ez lenne a demokrácia? undoritó patkány ez a kormány és bandája, lehet még levegőt szivni ebben a lerohasztott országban.?. ideje megszabadulni ezektől a csúszómászó szemét OVbandától.
gina
@Málna: Te elmebeteg idióta, a kormány a legnagyobb tolvaj ott nincs pénzmosás. te idióta sarki, te ezt csak tudod, ennyire hogy lehet valaki agytalan,
Málna
@gina: Nyugi, senki nem várja el tőled, hogy értsd.
puszt
Ennek az átláthatósághoz van a legkevesebb köze, cél a félelemkeltés...
Ki fog nevesítve adományozni pl. Iványinak, v a civil jogvédőknek, stb. ha ezzel azonnali kirúgást, v szerződésbontást, v NAV vizsgálatok sorának elindulását kockáztatja?
Ez a maga módján sokkal aljasabb lett így!
karma1
Egy faxt kell feltuntetni, hogy egy cegben ki van benne nev szerint legalabb 25 %-kal ! Vedd elo a ceginfot, bameg, dolgozzatok meg a penzetekert, nehogy mar a halalraitelt sodorja meg a sajat kotelet, faxkalapok!
Pipás
@Málna: Te nem akarod érteni, hogy mi van ebben az országban. Minden szart elfogadsz és próbálsz megmagyarázni, hogy ez az ország érdeke, pedig csak a tolvaj elnyomókat véded.
Aki Én
@Málna: úgy látom ezt sem érted, működik a kettős mérce. Segítsek, vagy rákeresel a neten?
Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak ez a dolgod?
Aki Én
@Namely: nem tudom figyelted-e az elmúlt években, hogyan működnek orbánék és a ,,civil" szervezeteik, alapítványaik, stb?
Szerintem nem, vagy nem értetted meg, különben meggondolnád miket írsz.
Aki Én
Rossz látni, hogy a sok gyengeelméjű megint beszopja orbánék hazug, megtévesztő magyarázatait.
Pedig csak gondolkodni kellene egy egész picit, hiszen évek óta ez megy a szemünk elött.
balos
@Aki Én: Na a gondolkodáshoz ott fent nem üres telek,hanem tekervényes agy is kellene!A lopáshoz és a ferde utak követéséhez elég a turulbasznádiaknak nemzethy tudatlanság!
Csizmás Kond
Miért lenn baj ha valaki bizonyítani tudja honnan van a pénz amit kapott ?
namihami
@Pipás: @Aki Én: Még mindig megértést vártok el tőle? Neki elég a vezéri parancs. Arra van szocializálódva. Kérés nem---csak utasítás. Az viszont minden indoklás nélkül.
ómió
Ha már "gyerek", legyen neve! Lássuk, mennyi lesz a Soros!
Aki Én
@ómió: Megint Soros, te idióta balfasz? Soros a te gazdádat ,,táplálta", hogy rohadna meg.
Málna
@Aki Én: Hogy ti mindig ballábbal keltek...:-)
Néro
Ha bedobok a civil szervezet postaládájába 10.000 Ft beviszik a rendőrségre ? Aztán ha nem jelentkezik érte senki akkor az övék ? Akkor jó meg van oldva.
csak úgy....
csak a fociba szabad pénzt dönteni titokban és számolatlanúl!
nezelodo
Na szóval nem lesz titkos ki adományoz! Akkor gondolom mostantól megszűnik az adófizetők pénzének titkos adományozása is, és nem perrel kell kiverni a dakotákból, kinek és mennyit ajándékoztak!?
namihami
@nezelodo: 09.57: És erdélyi magyarjaink vezetői forintra lesznek kötelesek elszámolni? Pont ők, akik eddig még a sajátjukat is bedobták az ottani közösbe? És, ami megmaradt, azt ide visszaküldték a határonbelüli szegényfalvak lakosainak megsegítésére.
Málna
@Néro: Zsebre vágják, ahogy általában eddig is. Ha neked ez jó...
Namely
@Aki Én: nem tudom észrevetted-e, hogyan működik Magyarország hozzáállása ehhez. Ha nem, akkor én elárulom: pártpolitikai hozzáállás szerint, pedig sokkal jobb lenne, ha a törvény alapján járnánk el.
Tehát amikor az egyik oldal van hatalmon, akkor a másik oldal azt harsogja, hogy bezzeg a kormányoldal.

Pedig nem ezt kellene: egy ilyen törvényt támogatni kellene, konzekvensen felhívni a közvélemény figyelmét a visszaélésekre, nem ripacskodva, hazudozva, mint az összefosás, hanem mint anno Schiffer, és amikor a másik oldal kerül hatalomra, akkor ahelyett, hogy a saját oldalát engedné kivételként üzemelni, a saját oldal mellett a ner üzelemeire is elkezdené alkalmazni az átláthatósági törvényt. A törvény szerint. Transzparensen, igazságosan.
De ez egy hiú ábránd.
Mert aki becsületes, az már elmenekült a politikából, vagy megreked 3-5%-on.

Megoldás: a választási tv módosítása, hogy megszűnjön a legkisebb rosszra való szavazás kényszere.
Aki Én
@Namely: Demagógia, még ha sok mindenben igazad is van. De nem ebben, mindenben pártpolitikai alapon ítélnek. De most is úgy tűnik, elég egyoldalúan nézed a dolgot. Megint összefosást emlegetsz, amikor a fidesz a saját törvényeit sérti, sajátjait ellenőrizhetetlenül teletömi...
És igen, normális, becsületes ember elkerüli a politikát, különösen, mióta ezek a becstelen, tolvaj hazaárulók vannak hatalmon.
nezelodo
Vezérem, minek ez a vasszigor? Majd adnak stikában, ahogy fideszes cégek is fizetik a dolgozókat. Minimálbér papíron plusz egy százas meg nettóban zsebbe. Ha a civil szervezetnek juttatott adományokat, úgy mint a demokráciákban, le lehet írni az adóalapból, majd adna aki teheti, és tuti hogy be is vallaná, és nem kellene fenyegetődzni. Jaj miket írok, és demokráciákat emlegetek...
Namely
@Aki Én: "De most is úgy tűnik, elég egyoldalúan nézed a dolgot."
vs
" normális, becsületes ember elkerüli a politikát, különösen, mióta ezek a becstelen, tolvaj hazaárulók vannak hatalmon. "
2010 előtt is ugyanezek voltak ott. :D
Az arany embert olvastad? :) már ott le volt írva a jelenlegi mutyiland. 1990-ben átmentették a hatalmat és a gazdasági pozíciókat. 1990-2010 között ugyanezt csinálta a ballib elit, amit most a NER. Semmi nem változott.

youtu.be/7IHDDqdOMoQ?t=2459
Nézd meg, Puzsér nagyon szemléletesen mondja el. :D (40:59-42:04)

Mondom, az lenne a megoldás, ha aláírásgyűjtést rendeznénk, hogy változtassák meg a választási törvényt. Valahogy úgy, ahogyan egyszer Puzsér mondta. Csakhogy minden egyes kezdeményezésre azonnal rászáll a hatalmi elit, pont azért, hogy mindent csírájában elfojtsanak (amíg ők váltják egymást, addig elszámoltatás sem lesz). Ezért reménykedtem a Momentumban, de hamar bebizonyították ők is, hogy az egymást váltogató kétpólusú rendszer részei.
Eladott Ország
De a CÖF kaphatott félmilliárdot az MVM-től! Lopunk csalunk segget nyalunk, mert mi fideszhívők vagyunk. Goebbels hagyományait követik, a fasiszta propaganda nagykönyvéből tanultak. A békemenet is egy álcázott fasisztoid alakulat, ráadásul a CÖF nem más, mint állami, értsd közpénzen kitartott álcivil, valójában futószárra kötött Habonyista osztag, lelki kútmérgezők, csahos gyülekezete. Bizniszegyesület, kifizetőhely, vazallusoknak/csinovnyikoknak és pártkatonáknak. Kicsit olyan, mintha az ÁVH lenne újraélesztve, báránybőrbe bújtatva. Gyöngyöspatai romák kedvelik ezt ! Fideszes kulturkampf..
uploads.disquscdn.com/images/8f2d4831aeb2e3a853951d102700c025ac8b53f58a02bc476c8090568a8d753c.jpg?w=600&h=398
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/134983006_111170370875414_5295425835482408806_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=kXzF_0bzfPcAX971KaZ&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=03c2b082558d4fadf0d319fbf9a589f0&oe=60E3842C
ómió
@Aki Én: Csak Soros gazditokat ne bántsa senki! Ugye, efftársak elmebetege!? Mert a "gonosz Orbánt" még azért "táplálta", te elmeroggyant, hogy az lebontsa a kommunizmusotokat, a maiakat meg azért, hogy visszaépítsék! És tényleg: hogy rohadna meg! Te meg még ennyit se látsz onnét az elmeosztályról? Még mindig nem szedáltattad magadat?
Aki Én
@ómió: Egészen siralmasan ostoba balfasz vagy.
Veleda
@ómió: Dőlj le kicsit, elfáradtál!
nezelodo
Azért hülye elképzelései lehettek a Sorosnak, ha a szocializmus lebontását egy nagyüzemi párttitkár és megyei PB tag KISZ titkár fiára, és szochazás kitüntetés miatt felvételi nélkül egyetemre került öskomcsi család sarjára és hasonszőrű haverjaira akarta bízni, a regnáló H. István belügyminiszter védernyője alatt.
Nessy
@nezelodo: "Mindenkinek van egy tévedése", ahogy a slágerben írva vagyon!
Clavigo
Az " iszapömlés " óta nem adományoztam.. ( lenyúlták )...Orbán meg szopjon hanyatt,,ha befizet az " élményre "...
nezelodo
@Clavigo: Az csak 1.6 milliárd telefon pénz volt, amit lenyúltak nekifutásból. A Tompika 2002 áprilisában helyből 10 milliárdot tapsolt el a beléptetőkapukra, és még egy kokit sem kapott érte.
namihami
@nezelodo: ""Lopj kicsit és bűnöző vagy. Lopj sokat és védett állatfajú fideszvezető lehetsz.""
ómió
@Aki Én: Egyfolytában ezt szajkózod ott az elmeosztályon leszíjazva, bolsiék elmebetege!? Miért halogatják a szedálásodat?
ómió
@Veleda: Ha csak ennyit bírsz kinyögni, mitől jó az, ha a saját fáradtságodat hazudod rám?
ómió
@Clavigo: Hülyét láttál a tükörben, a muzsik fajtából és már magadat se ismered meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.