A kormányközeli Magyar Nemzet most megszólaltatta a Pénzügyminisztérium államtitkárát, Tállai Andrást, hogy reagáljon a DK-elnök szavaira, ezt szemlézte most a HVG.hu.

"Gyurcsánynak az a célja, hogy terrorban tartsa azokat, akiket nem kedvel" – állítja Tállai András
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke júniusban a kormányt és intézkedéseit kritizálva arról beszélt az Országgyűlésben, hogy „mi a csudát tudnak önök ígérni a nemzetnek? Majd még egy-két hihetetlen, észszerűtlen, elvetemült adócsökkentést? Az lehet, de ebből nem lesz jövő.”

Tállai erre azt mondta:

általában sem könnyű megmondani, mire gondol Gyurcsány Ferenc

de azért tesz egy próbát.

Szerint Gyurcsány a kijelentésével elszólta magát, a baloldal pedig újabb megszorításokat tervez.

Kőkemény adóemelések lesznek, ha a baloldal hatalomra kerül

– vázolta a fejében élő jövő vízióját Tállai András.

Az államtitkár azt is kifejtette, hogy:

a baloldal nem arra használja az adórendszert, hogy adjon, hanem arra, hogy elvegyen, hogy megbüntessen különféle társadalmi vagy vállalkozói csoportokat. Hogy megfélemlítse, ilyenformán is terrorban tartsa azokat, akiket valamiért nem kedvel.

Tállai az interjú későbbi részében már „adóterrorrt” emlegetett, de ebben szerinte nincs semmi érdekes vagy újszerű. A baloldal ugyanis vissza akarja állítani a többkulcsos személyi jövedelemadózást, emellett a családok kedvezményét is elvennék, de szerinte „értelme, indoka ennek az ötletnek sincs” – magyarázta.

Forrás: HVG.hu 
Címlapkép: Szigetváry Zsolt/MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Bár Orbán száján jön ki,de:: Azért az Adóhivatal (mint szervezet) nagyban igazodik a vezetőjéhez (Tállai). A vezetője pedig a terelőjuhászához, a Megváltó Istenhez. Európa DNS-e, a Fokos Virtuóza ehhez is ért.
Macskaszem
Lehet, hogy Gyurcsány adót fog emelni, de nem fidesznáci módra, úgy, hogy a 2010-ig adómentes minimálbért jól megadóztattátok, gazdagék adóját meg brutálisan csökkentettétek. Tudniillik, ez a világ minden táján fordítva normális, úgyhogy visszatérünk a normalitáshoz 12 év elmebaj után.
gina
Jaj ez is egy jóéletű zsiros disznó, csak rá kell nézni( hizott fidesz disznó mind). a terrort mi 12 éve éljük a fidesz és egy elmebeteg cigány uralma alatt,, ennél bárki csak jobb lehet...
ómió
Azért nem! Ő "szerény, efftársi módon" megelégedne - ő mondta - a földönfutóvá tételükkel is!
tudode
Azért nem kellene agyalágyúltnak nézni a társadalom azon részét, akik átlátnak a szitán, és saját bőrükön érzékelik azt, hogy az önkormányzatoktól elvont milliárdokkal megrövídítette az enyves kezű gazdíja még azokat is, akik a fideSSbe helyezték a bízALMUKAT:
.
----- Az önkormányzatokon nagyot szorít a kormány
www.napi.hu/magyar-gazdasag/onkormanyzat-valsag-segitseg-likviditasi-hitel.708915.html
-------------------------
.
Nem a társadalom, a kedves vezető reszket Gyurcsány Ferenctől, mint a miskolci kocsonya, mert még mindig tartozik neki egy pár kokival a 2006-os karaktergyilkolás miatt!
-----------------------
.
Most nem arról van szó, amikor a munkát, kenyeret menet kezébe ásót, lapátot adott

------ A Belügyminisztérium államtitkára alázta az Éhségmenet résztvevőit
epa.oszk.hu/00800/00843/00096/08/a-belugyminiszterium-allamtitkara-alazta-az-ehsegmenet-resztvevoit/index.html
.
(...) De Tállai András azt is jelezte, hogy mielőtt bárki is munkába állhatna, kötelező szondázáson is részt kell, hogy vegyen, aztán jöhet a munkavédelmi oktatás. És csak ezután kezdődhet a lapátolás. A belügyes államtitkár a meneten résztvevő szocialista és LMP-s parlamenti képviselőknek is felajánlotta a hólapátolási lehetőséget és sajnálatát fejezte ki a kormány nevében, amikor először úgy tűnt, hogy ezt nem vállalják be. A demonstrálók közül viszont négyen elfogadták az államtitkár nagystílű feudális gesztusát, de bérüket és a kenyeret a mezőkövesdi rászorulóknak adományozták. A csoport többi tagja pedig egy helyi boltban – saját költségükön – vette a hólapátoláshoz szükséges kellékeket. Kedd éjfélig dolgoztak a kistérségben – Gur Nándor szocialista parlamenti képviselővel együtt – és ezt követően indultak Kerecsend felé.""" (...)
----------------------------
.
Megismétlem!
.
És a kedves vezető államában nincs olyan felelős vezető aki megvonná a bizalmat a HATALMUKKAL VISSZAÉLŐKTŐL, akkor, amikor a mezei köztisztviselőt indoklás nélkül lehet kirugni:
...
simmering73
Az emberek döntő többsége az adócsökkentésetekkel sz@rt se ért. A gazdagok meg jót röhögtek a markukba. Na ezt az illiberális elmebajt kell megszüntetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.