Katolikus ifjúsági tábor létesül a Hargita megyei Szelterszfürdőn, a tábornak otthont adó létesítményt pénteken az építkezést meglátogató székelyföldi fiatalok, illetve Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára jelenlétében áldotta meg Kovács Gergely, a gyulafehérvári főegyházmegye érseke.

Százmilliókkal támogat a magyar kormány egy székelyföldi katolikus tábortSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntő beszédet mond az Erdélyi Református Egyházkerület közgyűlésének plenáris ülésén a kolozsvári Farkas utcai református templomban 2021. július 1-jén. Fotó: MTI/Kiss Gábor

Az egyházi elöljáró megállapította, hogy a – fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában – megvalósuló beruházás a járvány ellenére az ütemterv szerint halad, a létesítményt várhatóan jövő nyáron véglegesen birtokba veheti a főegyházmegye ifjúsága. Kovács Gergely kifejezte reményét, hogy a pálos rend megalapítója, Boldog Özséb tiszteletére emelt épület nemsokára megtelik élettel, hitükben megerősödő, közösségükhöz ragaszkodó fiatalokkal.

Soltész Miklós köszöntőjében arra figyelmeztette az épülő ifjúsági tábor falai előtt összegyűlt fiatalokat:

Nyugat-Európában a vallásszabadságot már úgy értelmezik, hogy "le kell mondani minden olyan értékről, ami a teremtett világ lényege". II. János Pál pápát idézve az államtitkár arra biztatta a fiatalokat: legyenek az "ellentmondás jelei", vagyis bátran álljanak ki hitükért, értékeikért és azokért, akiket bántanak, akik nem tudnak szólni önmagukért.

"Én azt láttam, azt tapasztaltam, hogy ahol ilyen közösséget építenek, ott a nemzet is megmarad, a közösség is megmarad, ezért segít a kormány"

- mondta a magyar közmédiának Soltész Miklós.

A közösségi termet, kápolnát és 50 személynek szálláshelyet biztosító főépületet tavasszal kezdték építeni. A járvány miatt elmaradt ünnepélyes alapkőletétel helyett most túrázó diákok részvételével mutatták be a létesítményt. A pénteki ünnepségre csíkszeredai és székelyudvarhelyi fiatalok érkeztek, akik útjuk egy részét – Kalibás-kőtől, illetve Lövétéről – gyalog tették meg.

A táborban a főegyházmegye ifjúsági szervezete fogja rendezvényeit, képzéseit, táborait tartani, valamint a főegyházmegye rétegpasztorációs csoportjai, plébániai és lelkiségi közösségei is Szelterszfürdő természetközeli környezetébe vonulhatnak majd vissza feltöltődésre.

A magyar kormány első ütemben 150 millió forinttal támogatta az építkezést, a katolikus ifjúsági tábor befejezésére pedig további 305 millió forintot irányzott elő.

Forrás: MTI

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Persze, támogatni kell a külhoni magyatokat is, de milyen áron?
Ugyanis e közben itthon:
"További 95 millió forintot von el a következő tanévben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) által fenntartott köznevelési intézményektől az Emberi Erőforrások Minisztériuma"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"A segély kiszolgáltatottsághoz, védtelenséghez, kiszámíthatatlansághoz vezet, a munka pedig stabilitást és kiszámíthatóságot ad az embereknek és a családoknak" (szíjjártó)
úgy látszik,hogy a segély,segítség,támogatás csak a benszülött magyarokra káros...,hogy roggyon reá az elsö templom kupola az ilyen szarházi, hataloméhes álkatolikusokra mint ez a szutyok banda!
Pálinkás Pál
el kell takarítani ezt a patkányhordát..
RonaGyuri
@csak úgy...: igen az ilyen egyértelmű ellentmondások nem zavarják az orbáni propagandát! =))
human
Persze, támogatni kell a külhoni magyatokat is, de milyen áron?
Ugyanis e közben itthon:
"További 95 millió forintot von el a következő tanévben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) által fenntartott köznevelési intézményektől az Emberi Erőforrások Minisztériuma"
human
Egy kormányváltás után kivizsgáltatnám azért hogy ezek a jelentős külföldi támogatások milyen cégeknél landolnak, kik a tulajdonosok, visszatérő kivitelezők-e?
Az a gyanúm hogy mafyar mintára külhonban is a NER-t építi Orbán.
tudode
Vezekel az egyházügyi fullajtár abból a lóvéból "is" amit a sérültektől 2012-ben, a kedves vezető utasítására, Soltész Miklós szociális államtitkárként a tapogatójával elcsórikázott a kiszolgáltatott sérültektő,
.
---- Megszűnik a rokkantnyugdíj!
www.portfolio.hu/gazdasag/20111110/megszunik-a-rokkantnyugdij-158155?amp
.
"""""A lényeg, hogy a rokkantnyugdíjak megszűnnek, és átalakulnak rehabilitációs- és rokkantellátássá. """"
---------------------------------
.
..
------ Mi lesz a megváltozott munkaképességűekkel?
www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/egeszseg-es-szepseg/mi-lesz-a-megvaltozott-munkakepesseguekkel/48z3cmw
----------------------------
.
"""""A Széll Kálmán-tervben elképzeltekkel ellentétben a megváltozott munkaképességűek egyharmadát sikerült felülvizsgálni. A procedúrán átesettek egy része megalázó vizsgálatról beszél, mások viszont arról, hogy jelentősen csökkent az új rendszerben a járadékuk. A szociális államtitkár szerint nem igaz, hogy tömegesen vonnák meg a rokkantak ellátását, és a felülvizsgálatok is rendben zajlanak.""" (...)
----------------------------

Ha van Isten a vilgegyetemben úgy megbünteti ezeket a kaparjkúrta, magamutogató, érzéketlen senkiháziakat, hogy belegebednek!
laszlobihari
még mindig kevés a megrontott fiatal gyerek? kell az utánpótlás?
Nessy
@human: Nekem is ez jutott eszembe! Itthon már a segítő civilszervezeteket is az új törvénnyel tönkreteszik, miközben a marslakókon kívül határon túl mindenkit támogatnak a mi pénzünkön!
Néro
Papagáj Pitike ellenzi a támogatás adását. Ja azt itt HUN. Ezek sosem mennek bevásárolni a vasárnapi ebédhez csak leülnek az asztalhoz zabálni majd még a képünkbe is büfögnek. Ha annyira kell nektek ez a rohadt tolvaj minieszetlen vigyétek a picsába éljetek vele ti. Ja és utána küldjetek pénzt !!!
ómió
És nem a kommunista ifjúsági szövetséget? "Aszta"!!!
human
@Nessy: Szerintem Orbán támogatásoknak álcázva exportálja a korrupciót és így támogatni is tudja külhonban azokat a politikai erőket akik szintén hatalomra akarnak jutni és diktatúrát építenének.
Pipás
@ómió: De hívhatnád úgy is, bár az becsületesebb volt.
NKF
Helyes,Erdély Magyarország része volt Trianonig!Erdély területe nagyobb mint a miénk!
Azt meg jól teszi Orbán,hogy segíti az erdélyi magyarokat és a kárpátaljai magyarokat is!
Ugyanis őket a kutya sem kérdezte meg,mondják már hová akarnak tartozni?
Eladott Ország
@NKF: ma, 11:20 ◘ Orbán betegünk Erdélyben járt, ugye hogy nyertünk ott Segesvárnál?! Ha sokáig marad hatalmon ez a idióta debil, még kiderül, hogy halhatatlan. Talán átíratja a történelmünket a saját szájíze szerint ( kancsal Mariskával) és azt tanítják majd az iskolákban. Már látom is magam előtt, mint honfoglaló vezérünket.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/67431270_652633991883178_5445260551204634624_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=UdrzN17JL7AAX9-aHAI&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=ec6e8699843230c0bda1f3730cdbca34&oe=60E52022
Honosítottuk nektek erdélyiek vihetitek, egyébként is többgenerációs román cigány a bűnöző fajtából, ne itt lopjon.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/49079361_1091093957762004_2960452538303774720_n.png?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Q1Sgfz-e9BMAX8RvWwX&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=81092e4c7ab4b6f9bd61ab5c9370ca1e&oe=60E5B46E
134.bátor
@ómió: Te tènyleg szellemi visszamaradott vagy?? Te pènzed is,te ökör
Clavigo
@NKF: Fasza lehet megélni,,szimplán csak " magyarság-tudatból "... Ez olyan divatos mostanában... Ezeket is krumplival dotálják,,,,vagy azért komoly pénzeket is rááldoz a szavazataikra az übermadzsar Orbán-konda.. ?
namihami
És a kapu bejárata felett a ""Fideszes pedofil-továbbképző"" felirat várja lelkes erdélyi és hazai pedofil és meleg honfitársainkat.
Sok jó pedofil kis(és drága)helyen is elszórakozik.
Kamera és Szájer efftársak eszmei és szakmai irányításával.
ómió
@134.bátor: Na, de, idiótája!? Mindig magadból kell kiindulnod?
ómió
@Pipás: Ó, igen! A bolsi tetübandádba egyéb se szorult, mint "becsület"! A mocskotokat annak neveztétek!
ómió
@Eladott Ország: Ha majd személyes hazudnivalód is akad, azt told ide! Ne az összeollózottakat!
Pipás
@ómió: Csak a te hagymázas elmédben szól ideológiáról a vita. A valóság az, hogy akiket itt lebolsizol, vagy lelibsizel egyszerűen csak becsületes emberek, akiknek nem tetszik az ország kirablása, lejáratása. Több közöd van neked Marxhoz, Leninhez, a kommunistákhoz mint nekem. Egy félkegyelmű fasz vagy, aki nagy valószínűséggel az előző rendszerben szocializálódott és tetszik neked az onnan származó fideSS-es kommunikációs minták. :D
kokopelli
@Horizont: (13:31) az Erdélyben élő "siebenbürgen sachsen" (németek) voltak annyira okosak,hogy leléptek
és az akkor alapított NSzK-ba költöztek! A magyarországról kitelepítettek pedig sajnálatukra Drezda könyrékére!
Bevallották,hogy tévedtek!!!...csak a '89 segített,de akkor már csak a leszármazottjaiknak! (;-()
ómió
@Pipás: Ne hamuka! "Becsületes emberek"? Akik annak csápolnak, aki "nem csináltunk semmit 4 évig", (csak szétloptuk az országot, azért jött az államcsőd), meg az "elkúrtuk", meg a "hazudtunk reggel, éjjel meg este" megszemélyesítője!? Akik minden bizonyíték felmutatása nélkül hazudják rá a másikra, hogy "lop"!? Azok lennének efftársilag a "becsületes emberek"? Vagy ez a "bolsevik etika" maga? Azt meg, hogy Marxhoz, Leninhez meg a kommunistákhoz kinek van köze, azt majd akkor hallod meg, majd, ha figyelsz, amikor "szent zsoltárotokat", az Internacionálétokat együtt harsogjátok! Meg még akkor is, ha lesz füled meghallani, hogy jelenleg ki akar Európából egy új Szovjetuniót létrehozni Európai Egyesült Államok néven, hogy az eltünt moszkvai segg helyett legyen egy másik! Megsúgom: Dobrev efftársnődék azok! Majd akkor nyávogj és hazudd másra a tetves bolSSiságotokat, ha agyad is lesz mindezt felfogni!
Pipás
@ómió: Olyan hülye vagy, hogy már arra sem emlékszel, hogy mi volt tegnap, nemhogy több mint 10 évvel ezelőtt. Nagyon zavart vagy. Fordulj orvosodhoz mielőtt baj lesz. :)
gina
Aljas szemét kormány,, de a tanároknak gyermektáborban 760 ft órabérért kell dolgozni, te aljas elmebeteg OV muzsikus , ez neked az igazság.? ,,ezeket mocskos patkányok ki kell irtani végre
Clavigo
@ómió: Felétek mindenki ekkora barom,,,vagy csak te sikerültél ennyire félre...?
ómió
@Pipás: Mi van, bolsiék fajkreténje!? "Megzavart" téged a valósággal való találkozás, ami nem hagyott más kiutat, mint az idióta bolsi egód másrahazudásával próbálkozni?
ómió
@Clavigo: Az elmeosztályról csak te "látod" így, bolsiék elmebetege, vagy a helyi munkásőr társaid is ilyen "súlyosak"?
ómió
@Horizont: Akkor biztos a "bolsi jólét" kopogtatott az államháztartás ajtaján, bolsiék tőrőlmetszett idiótája, hogy Böszme vezéredék 2008-ban visítva rohantak az IMF-hez - mivel más senki nem adott - gigakölcsönért? Ugye? Amúgy már te is felvetted a tetves bolsiságod másrahazudásának "haladó szokását"? De legalább a mai Internacionálé-kvótádat elénekelted már? Mert efftársilag az csak úgy lehet "hiteles"!
ómió
@Horizont: Te ne nyalnád senki seggét, bolsiék idiótája!? Dinnyényi csöppökben hullik rólad a neomarxista mocsok! Szóval, ezt az orvosigényt saját magadon elégíttesd ki, ne máson kérd számon! Azt cáfold - vagy nincs már rá hazugságod(?) - amit írtam, ne a húgyagyú fajkreténségedet próbáld rám hazudni!
Macskaszem
@ómió: Te címeres ökör, 25 éves csúcson van az államadósság, és még csak most jön a kínai migránsegyetem hitele. Mit vartyogsz itt, orbánköcsög?
ómió
@Macskaszem: De legalább vesznek, építenek, támogatnak belőle, fajkretén! Nem úgy, mint Böszme efftársadék, hogy mellette még népzsebelnek is! Államadósság 2002.: 8000 milliárd, államadósság 2010.: 22000 milliárd! Úgy, hogy a növekmény 14000 milliárdból (aminek az évi 1000 milliárdos kamatai máig is az adósságot növelik) semmit nem vett, semmit nem épített, senki/semmit nem támogatott a bolsi tetübandád, Böszmeköcsög! A maradék értelmed is elillant, makogi!? Vagy olyan sosem is volt?
ómió
@Horizont: Megint a stipendis idióta tetvesbolsi egód másrahazudásán rugózol, bolsi fajgörény!? Csak erre "fussa"?
Macskaszem
@ómió: Tudod gyökér, a hülyékkel, amilyen te is vagy az a baj, hogy nem tudják magukról, hogy hülyék.
ómió
@Macskaszem: Milyen jó, hogy te ezt legalább már magadról tudod, idiótája! Másra meg ráhazudnád! Ezért hazudnád rám is?
Pipás
@ómió: De hülye vagy! :) Igazi fideSSnyik! :))
ómió
@Pipás: Idióta fajbolSSi tetüként igy "látod" az elmeosztályról?
Pipás
@ómió: Így látlak, ahogy kinézel az elmeosztályról. :)
istván irén
@NKF: Ez az ország meg a Monarchia része és még sorolhatnám szar oldalra álltunk az árát meg fizettük ennyi
istván irén
A pedofil buzi képzőre van pénz , állandón a gyerekek védelméről zagyválnak de igazából a pedofil buzi papoktól kell félteni őket
kokopelli
@istván irén: (20:58)
A magyar kormányok intuició mindig "jók" voltak! (Intuició: "az a képesség,hogy valaki (k) a másodperc tört része
alatt két vagy több lehetőségből a legrosszabbat választja ki (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.