Vagyis: 500 ezer forint alatt továbbra is névtelenül lehet majd adományozni a civileknek. A váratlanul élesített kormányrendelet kiverte a biztosítékot a civileknél és ellenzéki politikai körökben.

Meghátrált a kormány: csak ötszázezer forint fölött kell az adakozók nevét kiszolgáltatni a kormánynak

Fotó: pixabay.com

Orbán Balázs miniszterhelyettes közölte, az ennél nagyobb összegeknél viszont erre nem lesz lehetőség – írja a kormányközeli Mandiner.

„Az eddigiekhez képest ugyanolyan feltételek mellett lesz biztosított a jövőben is az 500 ezer forint alatti adományok felajánlása”

– tájékoztatott Facebook-bejegyzésben Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség államtitkára. Ez azt jelenti, hogy kevesebb mint félmillió forint adományozása esetén a kedvezményezett civil szervezetnek nem kell közzétennie az adományozó nevét -  írja a Mandiner.

Mint a 444.hu megírta:  a szerdán megjelent és csütörtöktől hatályos kormányrendelet értelmében megszűnik a névtelen adományozás lehetősége Magyarországon a civil szervezetek részére.

Az egyesületeknek és alapítványoknak ezentúl fel kell tüntetniük, hogy kitől mennyi pénzt kaptak.

Ám nemcsak fel kell tüntetniük, hanem az adatokat a kormánynak el kell küldeni minden évben.

A rendelet hatályba lépését követő tiltakozások után valódi fordulat, hogy a kormány egy 500 ezer forint adományozási plafon bevezetésével akarja módosítani a kormányrendeletet.

A kormány visszakozásának okai egyelőre legalább annyira homályosak, miként Orbán Balázs miniszter-helyettes mondatai.

Orbán szombaton leírta, hogy miért alkották meg az eredeti kormányhatározatot, majd váratlanul közli:

Ezért arról tudok tájékoztatni mindenkit, hogy a Kormány a rendelet módosításával egyértelművé fogja tenni, hogy az eddigiekhez képest ugyanolyan feltételek mellett lesz biztosított a jövőben is az 500 ezer forint alatti adományok felajánlása, miközben a nagyobb összeget adományozók esetében erősödik az átláthatóság követelménye.

Forrás: mandiner.hu/444.hu/magyar-hang-plusz.hu

Címlapkép: pixabay.com

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FL4K
A bajba került rászorulóknak küldött segélyt ellopni, az nagyon keresztényi cselekedet.
Amikor kereszténykednek, akkor tényleg nem azt érdemes nézni, hogy mit mondanak, hanem azt, hogy mit tesznek.

Az irgalmas szamaritánus története a hazug, tolvaj, rabló, zsaroló, hazaáruló, nemzetvesztő, magyar emberek sokaságának haláláért felelős Orbán olvasatában úgy hangzik, hogy...
FL4K
Az eredeti:

"Ekkor előállt egy törvénytudó, hogy megkísértse őt, és ezt kérdezte: „Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” Ő pedig ezt mondta neki: „Mi van megírva a törvényben? Hogyan olvasod?” Ő pedig így válaszolt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, és felebarátodat, mint magadat.” Jézus ezt mondta neki: „Helyesen feleltél: tedd ezt, és élni fogsz.” Ő viszont igazolni akarta magát, és megkérdezte Jézustól: „De ki a felebarátom?” Válaszul Jézus ezt mondta neki „Egy ember ment le Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esett, akik kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek. Történetesen egy pap ment azon az úton, de amikor meglátta, elkerülte. Hasonlóképpen egy lévita is odaért arra a helyre, és amikor meglátta, ő is elkerülte. Egy úton lévő samaritánus pedig, amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta; odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Aztán feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és ápolta. Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak, és azt mondta neki: Viselj rá gondot, és ha valamit még ráköltesz, amikor visszatérek, megadom neked. Mit gondolsz, e három közül ki volt a felebarátja a rablók kezébe esett embernek?” Ő így felelt: „Az, aki irgalmas volt hozzá.” Jézus erre ezt mondta neki: „Menj el, te is hasonlóképpen cselekedj.”" (Lukács 10,25-37)
FL4K
Orbán és a sleppjének az olvasatában egy kicsit más a történet:

Egy ember ment le Budapestről Devecserre, és rablók kezébe esett, akik kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek. Történetesen egy katolikus pap ment azon az úton, de amikor meglátta, elkerülte. Hasonlóképpen egy református pap is odaért arra a helyre, és amikor meglátta, ő is elkerülte. Egy úton lévő sutyerák büdös magyar paraszt (hívjuk most Orbánnak) pedig, amikor odaért hozzá és meglátta a földön fekvőt, kizsebelte és kétszer úgy belérúgott, hogy beleesett az árokba, mert a sutyerák büdös magyar paraszt (hívjuk most Orbánnak) senkit nem hagy az út szélén.
Lepényleső
...a kisebb értékű adakozókat egyéb csatornákon jelentik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.