Vasárnap sajtótájékoztatót tartott Budapest főpolgármestere, ahol Jámbor András támogatásáról és a Diákváros ügyéről is beszélt. 

A kormány elárulta a fővárost, de még saját magát is – Karácsonyék küzdenek a diákvárosértFotó: Karácsony Gergely/Facebook

A vasárnapi sajtótájékoztatón megszólalt többek között Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kunhalmi Ágnes is. A főpolgármester beszélt arról, hogy az ellenzéki előválasztáson az MSZP-Párbeszéd szövetség a főváros 6-os számú választókerületében Jámbor Andrást, a Szikra Mozgalom jelöltjét támogatja. Ennek az oka részben az, hogy Jámbor András élére állt annak a küzdelemnek, amelyet a civil társadalom indított a diákváros megmentéséért.

Karácsony ezután arról beszélt, hogy a diákváros megépítése Budapest és tulajdonképpen az egész ország szempontjából rendkívül fontos lenne. A fővárosban ugyanis kevés a kollégiumi férőhely, emiatt a Budapestre érkező vidéki fiatalok jelentős része albérletbe kényszerül, ez pedig emeli a fővárosi ingatlanárakat.

A kormány hozzállásáról pedig azt mondta: a Fudan-Diákváros ügy a kormány egyik legnagyobb árulása. Szerinte ezzel nemcsak a fővárost árulták el, amellyel korábban már megegyeztek, hanem saját magukat is. A kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának megépülésére utalva pedig azt mondta:

Amikor igent mondunk a diákvárosra, akkor természetesen nemet mondunk a Fudan-beruházásra is.

Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán egy hazaáruló! Remélem bukni fog 2022-ben és kitakarodik Kazahsztánba, oda ahol saját bevallása szerint is otthon érzi magát.
ómió
Dugógeriék "küzdenek"? De, hisz' a dugókat már "kiküzdötték"! Jön még rosszabb is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.