A rendőrök szerint a feltételezett tettes nem először vert át idős embereket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a XV. kerületi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint milliókkal csapott be egy idős asszonyt, akinek gyógyhatásúnak mondott termékeket kínált a valódi ár többszöröséért. A közlemény szerint a férfi nem először károsíthatott meg idős embereket.

Milliókkal károsított meg egy idős nőt a csaló, aki gyógyhatásúnak mondott termékekkel verte át áldozatát 

Fotó: police.hu/BRFK

A nyomozás adatai szerint a 26 éves K. Zoltán egy ilyen termékeket forgalmazó cég vezetőjeként 2020 novemberében találkozott egy 85 éves asszonnyal. Az idős hölgy korábban többször is vásárolt olyan eszközöket, amiről azt állították neki, hogy gyógyító hatásúak. A férfi a lakásán kereste fel a nénit és azt ígérte, hogy segít visszaszerezni a drágán vett termékek árát. Amikor egy alkalommal meglátogatta  nénit, ügyvédi költségekre hivatkozva több mint tízmillió forintot vitt el tőle azzal, hogy majd jelentkezik a visszajáróval. Az idős nő 2021 áprilisáig várt ,majd feljelentést tett – olvasható a közleményben.

A XV. kerületi nyomozók azonosították a férfit és július elsején elfogták. A feltételezett elkövetőt jelentőst kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki, őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását is. A gyanúsított, aki ellen hasonló csalások miatt több eljárás is folyt korábban, tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.