Hosszabb lesz a kéktúra, hogy kikerülhesse a korábban több kormányközeli tulajdonossal rendelkező birtokot.

Eltérítették a kéktúra útvonalát, hogy ne zavarja a NER nagyurainak komfortzónáját

Fotó: pixabay.com

– A kérdésükből tudtam meg, hogy megváltozott az Országos Kéktúra útvonala, semmi közöm ehhez, korábban sem foglalkoztam vele. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, nem mond igazat

– válaszolta a Népszavának Oszkó Péter. A Bajnai-kormány volt pénzügyminiszerét annak kapcsán keresték meg, hogy június közepén megjelent a turistaút honlapján egy figyelmeztetés, miszerint

„az optimálisabb túrázás érdekében módosítottuk az Országos Kéktúra útvonalát a Vaskapu-árok északi vége és Balatonhenye központja között”.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felvetette: vajon a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel, vagy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Guller Zoltán, esetleg a korábbi miniszter, jelenleg nagyvállalkozó Oszkó Péter kérte az ország egyik legrégibb túraútvonalának módosítását?

Ez ugyanis mostantól elkerüli azt az épületegyüttest, ami a hatvanpusztai Orbán-birtokhoz hasonlóan nagy volumenű fejlesztés.

A jelenleg nagyjából 20 ezer négyzetméternyi telek cirka fele Guller Zoltáné volt, akiről közismert, hogy

remek viszonyt ápol a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel.

Az MTÜ vezérigazgatójától a birtok aztán a Fekete-hegy Vagyonkezelő Kft.-hez, majd a céggel együtt a Közép-Európai V. Magántőkealapba került, amelynek vezetője – ahogyan korábban az Átlátszó megírta –

Szécsényi Bálint, Tiborcz István – Orbán Viktor vejének – barátja.

Márciusban, Oszkó Péter közleményéből derült ki, hogy az alap befektetője a tulajdonában álló az Oxo Properities Holding, vagyis így a balatonhenyei birtoknak is közvetett tulajdonosa a korábbi miniszter.

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Csak nem a Böszmebirtokon át is vezet?
Emmersson71
Ezek a Dunát vagy a Tiszát is elterelik, ha érdekük úgy kívánja.
Csizmás Kond
Aki túrázni akar az ezután is fog...ugyanis a túrázás nem vasúti sin amit követni muszáj.
Lepényleső
Szeméremből talán,ne lássák a magánosított közpénz hol hever az utcán,- ha keresztfater a bán?
human
@Csizmás Kond: Példásan szervilis alattvaló vagy. Gratulálok!
Csizmás Kond
@human: Szerintem te ha egy zebrát továbbköltöztetnek akkor is a régi helyén fogsz átjárni...mert te valami nagynak hiszed magad. Az aki minden a kutyafaszába politikai valamit lát az menjen orvoshoz. Nem állítottam hogy nem volt az úteltérítésben egyéni szándék, viszont az nem jelent semmit, sőt meg vagyok győződve hogy egyszer sem gyalogoltál végig ott esetleg azt sem tudod hol van, de ha másnak véleménye van arra ugornod kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.