A Párbeszéd társelnökét Kövér László büntette meg közel tízmillió forintra, miután a Fidesz logóját montírozta rá a kínai zászlóra.

Mint ismert, Szabó Tímea július elsején számolt be arról, hogy az Országgyűlés házelnöke, Kövér László 9,6 millió forintra büntette meg, miután a június 15-én a Parlamentben egy olyan zászlóval rukkolt elő, amelyen a Fidesz logója van összemontírozva a kínai zászlóval.

Facebookon kért segítséget Karácsony Gergely Szabó Tímea közel tízmilliós büntetésének kifizetéséhez

Fotó: Facebook/Szabó Tímea

Az Index cikke szerint a 9,6 milliós büntetés a képviselő körülbelül négyhavi fizetésének felel meg, ennyivel csökkentette Kövér a képviselő fizetését.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, a Párbeszéd másik társelnöke (aki az egyik ellenzéki miniszterelnök-jelölt is az ellenzéki előválasztáson) egy Facebook-bejegyzésben kért segítséget a büntetés kifizetésére.

Karácsony a bejegyzésében a következőket írta:

"Szabó Tímeának majdnem 10 millió forintot kell fizetnie, amiért kimondta a Fudanról az igazságot. Kövér László, házelnök nem először él vissza a hatalmával, nem először próbál ellehetetleníteni egy képviselőt ekkora mértékű büntetéssel.

Azonban Szabó Tímeát ennél keményebb fából faragták, sem ő, sem a többi ellenzéki politikus és miniszterelnök-jelölt nem ijed meg. Azért fogunk küzdeni, hogy ne épüljön meg ez a túlárazott elit egyetem, amelyért a hitelen túl további 50 ezer forintot kellene fizetnie minden egyes magyar embernek, pusztán az épület üzemeltetéséért."

Egy számlaszámot is megadott, amelyen keresztül lehet támogatni a képviselőt. 

Szabó Tímea egy kommentben köszönte meg a segítséget társelnök-társának.

Köszönöm a támogatást, Gergő!

Forrás: index.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
@Giovanni Alba: Tessék nekem kérem megmondani, azok a kormánypárti képviselők, akik változatos módon akadályozták meg, hogy ellenzéki képviselő elmondhassa hozzászólását, milyen büntetést kaptak az ülést levezető elnöktől?

Buksi simogatást és fizetéskiegészítést. (A lóvéra majd később derül fény.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@sgl: .
Kirázza az embert a hideg ha a 2006 őszi események kerülnek szóba, amely ha nem évül el, lesz mit kibeszélni, milyen módon jutott hozzá a kedves vezető SS győzelméhez:
.
----- Magyarországi tiltakozások 2006 őszén
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_tiltakoz%C3%A1sok_2006_%C5%91sz%C3%A9n
---------------------------
.
Ha "csak" a Kossuth tér rekultivációját számítjuk, még ma is fizethetnék fiatal demokraták selejtjei a cehet, arról nem is szólva, hogy az óta is mennyi kért okoztak/nak az országnak!
vacsi
@Giovanni Alba: Nem az a baj, hogy elmondta a véleményét, hanem, ahogy elmondta!
evacica
Ki ez a Kövér,? Aki felkapaszkodott az uborkafára, és nincs meg a megfelelő intelligenciája a munkakörének ellátására! Neki is máshol lenne a helye ahol kezelnék! Ha valaki akkor ő az aki lejáratta a Parlamentet a 133 "bátor " senkikkel! Jön még kutyára dér!
Aki Én
@csacsi: A helyzet az, hogy ő legalább kér, nem elvesz.
Megnézhetnéd lassan miket fizettet ki veled a kormány, milyen célokra, mennyi ezermilliárdot.
Hogy építünk mondjuk templomokat a világ különböző pontjain közpénzünkből...
És te azzal foglalkozol, hogy Szabó kér???
Most komolyan, ti miért vagytok ennyire ostobák?
Málna
Van bőr a képükön kéregetni a saját hülyeségük miatt, a milliós fizetésük mellé...Persze, amíg van marha, aki erre ad...
Aki Én
@Málna: Neked is fura, ha kér valaki és nem ellopja? Nekem meg ti vagytok furák.
Az önként adott magán milliók felzaklatnak, de pl. a közösből ellopott, közpénz jellegét vesztő TAO ezermilliárdok beleférnek?
Ajjajjjajjjj...
Egyébként már orbánod is tarhált tőletek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.