A Demokratikus Koalíció (DK) azt ígéri, hogy amennyiben a 2022-es választás után miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára alakíthat kormányt, akkor a következő tíz évben legalább háromezer szakorvos, kilencezer szakdolgozó és ötszáz új háziorvos áll munkába.

Nem aprózzák el: 10 év alatt 3000 új szakorvost, 9000 egészségügyi szakdolgozót és 500 háziorvost ígér a DK

Fotó: Pixabay

A DK szóvivője keddi, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy sajtóértesülések szerint még idén megépülhet az a termálvizes lórehabilitációs központ Kisvárdán, amire a kormány 2017 decemberében 2,2 milliárd forint közpénzt ítélt meg. Miközben a magyar egészségügy a teljes összeomlás szélén tántorog, a fideszes "álkeresztények" lószoláriumokra és termálvizes lórehabilitációs központokra szórják el az adóforintokat – fogalmazott.

Az egészségügyi intézmények adóssága márciusra megközelítette a harminc milliárd forintot, az új szolgálati jogviszony miatt már eddig is több ezren hagyták el a pályát, és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint újabb 1600 dolgozó készül ugyanerre – sorolta a politikus. A szóvivő hozzátette, az egészségügyi szakdolgozók pedig hiába kérték, a minisztérium nem hozta előre a jövőre esedékes fizetésemelésüket.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Gyurcsányné honnan akasztja le őket?
Málna
A választási ciklus 4 évre szól. Ezen belül mit ígérnek? Bár végülis tökmindegy...
rokker33
@Málna: Jó a kérdés!De milyen rafináltak már!Azt ígérte hogy a következő 10 év. De akkor 2 ciklust simán elvihet úgy hogy szart sem tesz az eüs dolgozókért, majd utána kell csak intézkedni,ha akar és még hazudni sem kell. Mocskos szarkupac! Szavazzon rád a halál te moslék !
rokker33
Dobrev most mennyi lesz a beugró a kórházba, ha valaki ellátásra szorul. A mocsok zsidó férjed 300 aranypénzt kért !Neked mennyi lesz a tarifa. Egy Rákóczi ??Vagy már Mátyás király kell minden orvosi vizsgálathoz!!!Szép lesz.
Csizmás Kond
...szóval tíz év múlva ennyi áll munkába...:))))))))))))))))))
csak úgy....
csak nem a fidesztöl lesték el,hogy hogyan kell nagyot ígérgetni?
fideszék hány éven belül is akarják utolérni ausztriát ? :)
rokker33
@csak úgy...: ne haragudj de a Fidesz ilyen nagyot még nem ígért/ hazudott/ mint ezek most! Program az nincs, ígérgetés az van. Aki nem ostoba az nem szavaz rájuk Jakab legalább reális dolgokat ígért eddig! Gyurcsány ,Dobrev , Karácsony, Fekete Győr Márky stb már túlzásba viszik a hazugságot!
kereső
@rokker33: Mivel koaliciós kormányzás lesz, azt igérték, hogy az előválasztás után lesz közzé téve a közös program. Amit a miniszterelnök jelöltek(az előválasztásra!) most mondanak, az a saját prioritásaik. Jakabtól még nem igazán hallottam, hogy Neki melyek azok a területek, amelyek prioritást élveznének, ha Ő lenne a közös miniszterelnök jelölt. Igy tessenek ezket az infókat értékelni.Dobrev nagyon konkrét dolgokat mond- az oktatás, az eü, a nyugdijasok helyzete, az adórendszerrel kapcsolatban. Ja, és elszámoltatás- reprivatizáció, és az egyszemélyes orbáni alaptörvény / NER az "kuka"-ez az Ő prioritása.
A közös program lesz az érdekes, hogy mit hogyan képzelnek el.

Ami meg orbán igéreteit illetoi- most már csak annyi van 6 éve, hogy folytatjuk- de tessenek visszalapozni 10-12 évet, hogy mit is igért, amig ellenzékben volt. Tejjel-mézzel folyó kánaánt. Meg is valósitotta, egy szűk rétegnek.
kereső
@vacsi: Sajnálattal közlöm veled, hogy Gyurcsányné elhunyt. Akit most annak titulálsz, Ő Dr Dobrev Klára.
Mertz akkor legyen az igazszágüfgyminiszter IS! Magyarné, Novák Katalin- meg nem tudom milyen -né, dr Müller Cecilia- ...né, etc..- , ja dr Lévai Anikó orbánné.
csak úgy....
@rokker33: rád nem tudok haragudni ,még ha akarnák sem! :) felölem annyi zöldséget hordhatsz itt össze,amennyit csak akarsz..
csak úgy....
magyarországot az emberi butaság viszi a sírba! -majd gondoljatok rám a ravatalon..
rokker33
@kereső: Hát azért program nélkül ilyet beigérni nem semmi!Majd nyóc év múlva ha ezek maradnak ki fogja ellenőrizni és számon kérni rajtuk a 2921 es e hazugságokat?Semmivel sem jobbak mint a jelenlegi Orbán rendszer. Lesz itt még levegőadó is ha ezek nyernek ne legyen igazam!
csak úgy....
@rokker33: fogadni mernék,hogy te a fidesztöl titkosított dolgokkal tisztában vagy és szerinted azok nem jelentenek veszélyt magyarországra! :) tudod,hogy mi lesz orbánék után ,mikor minden kiderült ? -akkor jönnek a 3 napos nemzeti csodálkozó napok és az ennél is szükebb 7 szük esztendö.
vacsi
@kereső: Lehet, hogy a neve hivatalosan nem Dobrev Klára, de a viselkedése ... az bizony Gyurcsányné
rokker33
@csak úgy...: Hogyne tudnám hogy mi lesz te elmebajos. Én vagyok Orbán elsőszámú embere és csak provokálni járok ide,mint a Shikari a Csizmás a Dubrics stb stb. Megsúgom neked, de csak neked, hogy Orbán fog győzni 2/3 al.Ezt a gyagyás Tóni súgta a parlamentbe a menzán épp lencsefőzelék fogyasztása közben xD xD xD Tuti tipp ő sose téved xD
kereső
@vacsi: Mert? Miért is a "Gyurcsányné"??,Meg tudnád indokolni-és be tudnád mutatni, hogy milyen is az a "Gyurcsánynés viselkedés"??
kereső
@rokker33: Most mond meg! "Ezeknek" van-és lesz programja. És számon is kérheted-, mert őket majd le lehet váltani. Orbán 2006-2010 között meghirdetett programját amúgy számon kérte már valaki? Te??? Volt szó alkotmányozásról?Volt szó a sajtószabadság felszámolásáról? Volt szó visszamenőleges és névre szóló törvényalkotásról? Volt szó a szomszéd srácv kiglancolásáról? Volt szó az MTA felszámolásáról? Volt szó arról, hogy orbán nem akadémiát-hanem stadionokat épit, és mégis a "legnagyobb" magyarnak tartjátok-sőt Isten küldöttének, aki megmenti az országot?? Volt szó arról, hogy "kötelező" a katolizáció? Volt szó arról, hogy a 93 ezer négyzetkilométeren belül élő állampolgárok csak másodrendűek lehetnek? Volt szó arról, hogy a fideSS állampárt lesz-és csak látszat szintjén marad meg a többpárti parlamenti demokrácia? No, volt minderről szó orbán programjában?
ómió
Elbocsátani? Mert eddig csak az "ment" nekik!
verőce21
Mostmár csak az a kérdés, mi lesz velünk Bojlertestű nélkül?
Akkor mi hogy leszünk européer magyarok? Maradunk bőgatyás, tudatlan bunkó magyarok csupán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.