Az új fertőzöttek fele iskolás.

A pandémia újbóli erősödése miatt már mintegy 50 ezer izraeli tartózkodik otthoni karanténban. Emelkedett a kórházban ápoltak száma is: 73-an vannak kórházban, de továbbra is csak 33 súlyos esetet tartanak nyilván, és 16 ember van lélegeztetőgépen.

Újabb lezárások: durván emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma Izraelben

Izraeli kórházi dolgozó készíti elő a Pfizer/BioNTech vakcináját – Fotó: JACK GUEZ / AFP

Jelenleg egy súlyosan fertőzött és hat közepesen fertőzött település van az országban: ebbe a kategóriába sorolták többek közt Tel-Avivot és Petach-Tikvát is. Tizenhat enyhén fertőzött települést határoztak meg, és 257 helyet továbbra is zöldnek, vagyis csak elhanyagolható mértékben vagy egyáltalán nem tartanak fertőzöttnek Izraelben.

A 12-15 éves korosztályban nagy erőkkel zajlik az oltási kampányt: a 10 és 20 év közöttiek 36,3 százaléka egyszer, 24,3 százaléka pedig már kétszer is megkapta a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcináját.

Az egészségügyi minisztérium kutatása szerint csaknem 30 százalékkal csökkent a Pfizer-oltások hatékonysága mind a fertőzések, mind a tünetek kialakulásának megakadályozásában, de a kórházba kerülés és a súlyos megbetegedés ellen továbbra is 93 százalékos hatékonyságot mértek Izraelben. Ennek köszönhetően továbbra is csak nagyon lassan emelkedik a kórházi ellátást igénylő esetek száma, szemben a korábbi hullámokkal.

A további lépések előtt, az esetleges harmadik oltás szükségességéről szóló döntés előkészítésére Naftali Bennett miniszterelnök és Nicán Horovic egészségügyi miniszter megrendelt két tanulmányt az egészségügyi hatóságoktól. Az első az oltott fertőzöttekre összpontosít, és az oltás hatékonyságát, illetve esetleges csökkenő mértékét vizsgálja meg a különböző korcsoportokban és háttérbetegségek esetén, a másik tanulmány pedig a vakcinázott betegek immunitását fogja mérni szerológiai tesztekkel.

Forrás: Telex.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...akkor vélhetően itt is? Akkor itt miért engednek mindent szabadjára? Legyen nyilvánvaló alap a rendkívüli állapotra,
- amikor is választások elnapolva? Erre mehet a játszma,mindegy mennyi ember az ára?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.