A szállodaigazgatók már lemondtak arról, hogy jó szezon lesz az idei a fővárosban.

A foci-Eb sem hozta meg a várt fellendülést, alig voltak foglalások, de mindeközben ennél is nagyobb probléma, hogy azok a dolgozók, akik elhagyták a pályát, nem akarnak visszatérni.

Várták a csodát a szállodák a foci Eb-től, de nagyon nem jött a csoda

Fotó: Pixabay

A hvg.hu összeállítása szerint a labdarúgó-Európa bajnokság ugyanis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a vártnál kevesebb külföldi turista jött Budapestre. „Azt gondoltuk, őrület lesz, de nem volt az” – mondja a hvg.hu-nak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Flesch Tamás szerint a legtöbb külföldi szurkoló a Hollandia–Csehország-meccsre érkezett Budapestre, míg a Magyarország–Portugália-mérkőzésre meglepően kevesen jöttek.

Kovács Balázs, a Danubius vezérigazgatója sem tudja, hogy az a sok szurkoló, akiket a Puskás Aréna lelátóin látni lehetett, hol foglalt szállást, mert szerinte „nem szállodában, az biztos”. A foci-Eb szerinte sem hozott megváltást a budapesti szállodáknak.

„Többre számítottunk, mint ami bejött”

– mondta a lapnak az igazgató. Ami az idei nyarat illeti, Kovács Balázs szerint „a fővárosban tragikus lesz a nyár”. Ennek részben az is oka, hogy minden országban azért kampányolnak, hogy aki teheti, ne utazzon külföldre.

„Gyenge lesz a szezon, de bizonytalan még az ősz is”

- tette hozzá Kovács, aki Izraelt és Nagy-Britanniát hozta példaként, mert ott hiába járnak élen az oltottságban, most mégis szigorítanak, mert több a fertőzött a delta variáns miatt. "Ez azért probléma, mert az angoloknak például kedvelt úti céljuk Budapest" – hívta fel a figyelmet.

További részletek a hvg.hu cikkében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.