Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására osztott szét mintegy 26 milliárd forintot a Belügyminisztérium, ám Budapest ellenzéki vezetésű kerületei nem látnak abból egy árva fillért sem írja honlapján a XV. kerületi önkormányzat.

Így büntet a kormány: 0 forint jut az ellenzéki vezetésű budapesti kerületeknek
Kép:Pixabay

A közlemény szerint a támogatást politikai alapon diszkriminálva osztották ki az önkormányzatoknak. Felidézik, hogy előbb az átlagosnál rosszabb pénzügyi helyzetben lévő, 25 ezer főnél népesebb városok önkormányzatai között osztottak szét 23 milliárd forintot, majd a fővárosi kerületek jutottak összesen közel kilencmilliárd forinthoz útfelújítás, földutak leaszfaltozása céljából, most pedig 26 milliárdot osztottak szét önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. A XV. kerület vezetése azt állítja, hogy a kormány minden esetben „gondosan” ügyelt arra, hogy a XV. kerület, valamint a többi ellenzéki vezetésű budapesti városrész ne jusson forráshoz.

A támogatásról szóló bejelentésében Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár hangsúlyozta, az 1498 pályázó 95,73 százaléka, egészen pontosan 1434 település kap összesen több mint 25,8 milliárd forintot. Legtöbben

mintegy 1220 önkormányzat  a belterületi utak felújítására nyertek el forrást, de számos település pályázott sikeresen bölcsődék, óvodák, valamint rendelők felújítására is.

Budapesten az ellenzéki pályázók a sikertelen öt százalékba estek, amiről a XV. kerületi önkormányzat szerint az államtitkár „természetesen” már nem számolt be.

A fővárosból kizárólag olyan kerület nyerhetett  V., X., XII., XVI., XVII., XX., XXIII. , ahol nem ellenzéki politikus a polgármester. Ráadásul a nem kifejezetten szegénynek számító V. és XII. kerület az összes pályázó közül a legtöbb forrást, hatvan-hatvanmillió forintot nyerte el

– hangzik a közlemény, amely hozzáfűzi, hogy a XV. kerület a Rákospalota-Kertvárosban lévő Kemény István utca felújítására nyújtotta be sikertelennek bizonyult pályázatát.

Az összegzés szerint jól látszik, hogy „a kormány néhány hét alatt közel hatvanmilliárd forint támogatást adott önkormányzatoknak – ebből azonban 0, azaz nulla forint jutott a XV. kerületbe”, ráadásul úgy, hogy a koronavírus-járvány következményei és a kormányzati elvonások egyébként is mintegy 3,5 milliárd forinttal csökkentették a kerületi költségvetést.

Azonban az elmaradó fejlesztések minden itt élőt rosszul érintenek, nem csak az ellenzéki szavazókat

– hívták fel rá a figyelmet.

Forrás:Index.hu
Címlpakép:Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Gondolom,,,ott is vannak fitymasz szavazók... Hát,,,érezzétek ti is a törődést...!
Clavigo
@ómió: Jól van súrmóka,,ebédszünet van,,pihengessél.
Aki Én
@ómió: Ugye te is tudod, hogy ezt hazaárulásnak hívják?
ómió
@Aki Én: Akkor szólj Dugógeri efftársadnak, aki lenyulta Csepel útfelújítási alapját! Mellesleg: hazátlanoktól hazaárulást hallok? "Sajátos"!
ómió
@Clavigo: Merülj alá, bolsi latrinabúvár! Böszme efftársad nyilván már "szaporította a bázist"! Számodra most biztos ízletesebb lesz!
Shikari
A pályázati rendszer már csak ilyen! Aki nem jót ír, az nem kap pénzt. A kormány nem tehet arról, hogy az ellenzéki vezetésű települések idiótákat alkalmaznak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.