A katolikus egyház feje, az argentin Jorge Bergoglio – hivatalos nevén: Ferenc pápa – vasárnap, az Angelus (Úrangyala) áldáson jelentette be, hogy szeptember 12-én Magyarországra és Szlovákiába is látogat írja a b1.hvgblog.hu.

Hatalmas pofon a pápa döntése Orbánnak és Áderrek: bemehetnek Jézus Krisztus helytartójának öltözőjébe, de szó sem lehet diplomáciai meghívásról
Fotó:VATICAN MEDIA/AFP

A magyar kormánymédia az állami hírügynökség interpretációja nyomán – ezt úgy közölte, hogy “hivatalossá vált” a pápa budapesti vizitje. Noha egyáltalán nem ez történt.

Az már márciusban, 4 hónappal ezelőtt hivatalossá vált, hogy Ferenc Magyarországra látogat. Ezt ő maga jelentette be az Irakba tartó repülőgép fedélzetén a vele utazó újságíróknak. Ezúttal az vált hivatalossá, hogy

1 napig sem marad Budapesten, azonnal továbbmegy Pozsonyba, Szlovákiában viszont 3 napot is eltölt.

Ami tehát azt jelenti, hogy sikertelen volt az Orbán-kormány római búcsújárása:

nem sikerült lebeszélni Bergogliót, hogy Szlovákiába menet éppen csak útba ejtse Magyarországot.

Római egyházfő 1996 óta, 25 éve nem járt Magyarországon. Az Orbán-kormány részéről ilyen, pápacsalogatási céllal szponzorálta a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust is, amelynek a záró, statio orbis miséjének celebrálására meghívták a pápát. 

Mivel jezsuita, különösen érzékeny a diplomáciai finomságokra, úgy döntött, jön is, meg nem is: nem fogadja el az államfői meghívást, csak egy munkalátogatást tesz Budapesten. 

Egy államfői invitálását viszont elfogadja, csak éppen nem Budapestre, hanem Pozsonyba. Egy amerikai, konzervatív – tehát Ferenc-ellenes – katolikus újság egy hónapja arról írt, hogy a NER-ben pontosan értették a pápai üzenetet, sőt, egyenesen

hatalmas pofonként élték meg.

Erdő Péter és Semjén Zsolt vezetésével meg is indult a római követjárás, hogy Ferencet a döntése megváltoztatására bírják. A kormánysajtó arról cikkezett, hogy még semmi nem biztos, ezek csak sajtóinformációk, még zajlanak az egyeztetések.

A fideszes propagandisták azonnal neki is estek. Bencsik András szerint keresztényellenes, Bayer Zsolt meg azt mondta, ha nem hivatalos útra jön, akkor inkább ne is jöjjön egyáltalán.

Gyakorlatilag azt közölték, hogy Orbán és Áder is bemehet a backstage-be, de külön nem találkozik velük az egyházfő. A dolog ugyanakkor nem egyszerűen a találkozóról, hanem a diplomáciai meghívásról szólt. Ezt Ferenc továbbra se fogadja el. Az úrangyalai bejelentés lényege ez volt:

a pápa saját szájával közölte, legyen már vége a könyörgő követjárásnak Rómába, döntése végleges és megmásíthatatlan.

Még az sem teljesen kizárt, hogy maga a vatikáni diplomácia intézte el a szlovákiai meghívást, hogy lehessen misézni Budapesten, anélkül hogy Áder meghívását fogadná el.

Forrás:b1.hvgblog.hu 
Címlapkép:VATICAN MEDIA/AFP

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nils Holgersson
Jézus Krisztusnak nem volt "öltözője", ugye?! Akkor a helytartója még szerényebb nála is?! Ugye?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Clavigo: Mi van, az efftársaid nem szoptak még le téged, hogy nekem kelleted magad, bolsiék szarkupaca!? - hogy a krokodil "kóstolná meg" az ánuszodat, vagy csak Gréczy efftársad nudiszelfijét veszítetted el? A prájdotokon vonaglás közben talán majd neki is benyalhatsz - meleg szarig, ha megengedi! Te, ugye, tetvesbolsiként szoktad "megmondani", hogy ki milyen "körösztény"!? De legalább bérmálkoztál már annyiszor, mint hazudozó világbajnok Böszme efftársad? Ha meg nem, akkor egyelőre alámerülhetsz a bolsi latrinába - odavaló vagy!
NKF
Na,végre!Üzenem minden balos ,balfasznak,balféknek,meg minden szarfaszúnak,hogy Magyarországon a 2/3 -ad van hatalmon!A demokráciában elfogadott!
Kevesen vagytok mint lócitromba a "C"vitamin ez meg a ti problémátok!
ómió
@Istenakinincsen: A szarosat kedveled, bolsi fajgörény!? De legalább a Böszmeszart töröld le a mocsokbolsi pofádról!
Istenakinincsen
@ómió: Undorító féreg vagy.A stílusod teljesen megegyezik a shikari nevű véresszájú kutyávéval.
Valószínú hogy egy személy vagytok.
Te ostoba barom állat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.