Szerdára 38 °C, csütörtökre 39 °C-ot is jósol a meteorológiai szolgálat. Pénteken már lehetnek záporok és zivatarok a nyugati és középső országrészen, ami miatt ott csökkenhet kissé a hőség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán túlnyomóan derült, száraz idő várható helyenként gomolyfelhőkkel. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 32 és 38, késő este 22 és 29 fok között alakul.

Durva hőség lesz a következő napokban, a 40 fokot közelítheti meg a forróság

Fotó: met.hu

Szerdára a szolgálat a hőség miatt első- és másodfokú figyelmeztető előrejelzést is kiadott. Elsőfokú előrejelzés Vas és Zala, valamint Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre van kiadva, az ország többi megyéjében másodfokú figyelmeztetés van érvényben – ezeken a területeken a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 27 °C-os hőérsékletet.

Szerda éjjel derült, száraz, jobbára szélcsendes időre lehet számítani. A hőmérséklet csütörtök hajnalban többnyire 15 és 23 fok között várható.

Csütörtökön túlnyomóan derült időre lehet számítani, csak nyugaton lehet helyenként több a fátyol-, illetve a gomolyfelhő. Általában száraz idő várható, de a nyugati határ közelében nem kizárt egy-egy zápor. A délkeleti szél elsősorban a Dunántúlon megélénkül, Sopron és a Fertő környékén erős lökések is előfordulhatnak. A csúcsérték 33 és 39 fok között alakul.

Pénteken nyugat felől egyre erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, illetve összefüggőbb magasszintű felhőzet is érkezhet. A legtöbb napsütés a Tiszántúlon valószínű. A nyugati és a középső országrészben több helyen előfordulhat zápor, zivatar, a Tiszántúlon kisebb a csapadék esélye. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északira fordul, és nagyobb területen megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 17 és 24, a maximum 30 és 37 fok között várható.

Szerda 0 órától péntek éjfélig hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos, a részletekről bővebben ebben a cikkben lehet olvasni.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.